Σόου νέων με πεντάρα (video)

Δείχνοντας δύο διαφορετικά πρόσωπα, ο ΠΑΟΚ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο και με γκολ των νεοαποκτηθέντων Νάτχο, Χούσεν, Μαντούρο έφτασε στο 5-0 επί του ΟΦΗ. Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης οι άλλοι δύο σκόρερς.

Δείχνοντας δύο διαφορετικά πρόσωπα, ο ΠΑΟΚ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο και με γκολ των νεοαποκτηθέντων Νάτχο, Χούσεν, Μαντούρο έφτασε στο 5-0 επί του ΟΦΗ. Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης οι άλλοι δύο σκόρερς.

Ο ΟΦΗ στάθηκε καλά στο πρώτο μισό, με το 1-0 του 45λέπτου να τον αδικεί. Ωστόσο η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στους γηπεδούχους, με τους Κρητικούς να καταρρέουν.

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε έτσι στις νίκες μετά το σοκ στα Περιβόλια και ανέβηκε στους 51 βαθμούς, κρατώντας το +5 από τον Ατρόμητο.

Στους 27  ο ΟΦΗ που έμεινε για τρίτη αγωνιστική μακριά από τα νικηφόρα αποτελέσματα.

Τα προπονητικά σχήματα

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Χουμπ Στέφενς. Ο Γλύκος ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Λίνο, Τζαβέλλα, Κατσουράνη και Σκόνδρα να απαρτίζουν την άμυνα. Μαντούρο και Κάτσε ήταν τα κεντρικά χαφ, με τους Νίνη και Σαλπιγγίδη να παίζουν στα πλάγια. Πίσω από τον προωθημένο Αθανασιάδη κινήθηκε ο Βούκιτς.

Το 4-2-3-1 επέλεξε και ο Ρικάρντο Σα Πίντο. Ο Φερνάντεζ υπερασπίστηκε την εστία, ενώ στην άμυνα αγωνίστηκαν οι Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Μπαρέιρο και Στάθης. Βερόν και Μακρής αποτελέσαν το δίδυμο στα χαφ, με τους Κουτσιανικούλη (αριστερά), Μπούρμπο (δεξιά) και Ζε Εντουάρντο (άξονα), να βρίσκονται πίσω από τον Περογαμβράκη.

Γκολ και μετά… ΟΦΗ

Το ξεκίνημα που έψαχνε ο ΠΑΟΚ με γρήγορο γκολ, πραγματοποιήθηκε στο 4ο μόλις λεπτό. Ο Λίνο έβγαλε μία από τις «φαρμακερές» του σέντρες, ο Αθανασιάδης πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με προβολή έκανε το 1-0.

Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους Θεσσαλονικείς. Με πολύ πρέσινγκ, ο ΟΦΗ δυσκόλεψε την κυκλοφορία του «δικεφάλου», χάνοντας παράλληλα και τις πρώτες του ευκαιρίες, όπως αυτή του Ζε Εντουάρντο που υπό καλές προϋποθέσεις δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή στο 20′.

Ακολούθησαν άλλα δύο σουτ από τον Βραζιλιάνο και τον Περογαμβράκη με τον Γλύκο να φωνάζει «παρών» και τον ΟΦΗ να υποχωρεί στη συνέχεια, δίνοντας χώρο στον ΠΑΟΚ και στοχεύοντας στις αντεπιθέσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν ξανά τον ΟΦΗ μετά το γκολ του Αθανασιάδη, ενώ η καλύτερη στιγμή για τους παίκτες του Σα Πίντο, χάθηκε στο 39΄, όταν η ωραία αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, κατέληξε σε κεφαλιά του Προγαμβράκη που μπλόκαρε ξανά ο Γλύκος.

Οι χλιαρές αποδοκιμασίες στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, μαρτυρούσαν τη δυσαρέσκεια του κοινού για την εικόνα της ομάδας.

Επίδειξη δύναμης

Μεταμορφωμένος βγήκε από τα αποδυτήρια ο ΠΑΟΚ και φρόντισε να μετατρέψει σε τυπική διαδικασία το δεύτερο ημίχρονο.

Οι παίκτες του «δικέφαλου» πίεζαν πολύ στο χώρο του κέντρου με τον Κάτσε να κάνει σπουδαίο ματς και τα αποτελέσματα της επιθετικής διάθεσής να φαίνονται στη φάση του 61′, όταν ο Σαλπιγγίδης έκανε το 2-0. Ο Μπαρέιρο μπερδεύτηκε στην άμυνα, ο Σαλπιγγίδης το εκμεταλλεύτηκε και με πλασέ από κοντά διπλασίασε τα τέρματα της ομαδας του.

Ο ΟΦΗ από εκείνο το σημείο και μετά κατέρρευσε, με την είσοδο του Νάτχο στην ενδεκάδα να αλλάζει επιθετικά την ομάδα. Ο Ισραηλινός έδειξε με το «καλησπέρα» την ποιότητά του σκοράροντας για το 3-0 στο 73′. Αφού άφησε ωραία τη μπάλα στον Αθανασιάδη με προσποίηση, ο Ισραηλινός πήρε την πάσα κα πλάσαρε σωστά τον Φερνάτνεζ για το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, ο Χούσεν μπήκε και αυτός στον πίνακα των σκόρερς στο 80ο λεπτό. Ο (πολύ κακός) Μπαρέιρο μπερδεύτηκε με τον Μιλιάζες, ο Ολλανδός το εκμεταλλεύτηκε και πλάσαρε από κοντά για το 4-0, ενώ ο θριαμβευτικός επίλογος ανήκε στον Μαντούρο.

Ο νεοαποκτηθείς μέσος, έπαιξε το «1-2» με τον Κάτσε σε πολύ μικρό χώρο, γράφοντας απέναντι από τον Φερνάντεζ το τελικό 5-0 στο 86′.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Στέφενς): Γλύκος, Κατσουράνης, Τζαβέλλας, Σκόνδρας, Λίνο, Κάτσε, Μαντούρο, Βούκιτς (Νάτχο 70′), Σαλπιγγίδης, Νίνης (Λούκας 64′), Αθανασιάδης (Χούσεν 76′)

ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντεζ, Μπαρέιρο, Τριποτσέρης, Στάθης, Μιλιάζες, Βερόν (Ροβίθης 62′), Μακρής, Ζε Εντουάρντο, Κουτσιανικούλης, Μπούρμπος (Σίσιτς 76′), Περογαμβράκης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.