Πανθρακικός για μεγάλα πράγματα (video)

Ο Πανθρακικός αν και δύσκολα, επικράτησε 1-0 του Πλατανιά στην Κομοτηνή χάρη στο γκολ του Λαδάκη (70'), έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή του στη Σούπερ Λιγκ και πλέον μπορεί κάλλιστα να ονειρεύεται ακόμη και Ευρώπη.

Ο Πανθρακικός αν και δύσκολα, επικράτησε 1-0 του Πλατανιά στην Κομοτηνή χάρη στο γκολ του Λαδάκη (70′), έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή του στη Σούπερ Λιγκ και πλέον μπορεί κάλλιστα να ονειρεύεται ακόμη και Ευρώπη.

Πως έπαιξαν…

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε τον Πανθρακικό με σύστημα 3-5-2. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Αθανασιάδης, δεξιά στην άμυνα βρέθηκε ο Σαρακατσάνος, αριστερά ο Μπεν Σαμπάτ και στο κέντρο ο Εμπόου. Στα χαφ ο Έλληνας τεχνικός τοποθέτησε τους Παπαγεωργίου, Λαδάκη και Ρομέου, δεξιά τον Μολίνα, αριστερά τον Ντιόγκο και στην κορυφή της επίθεσης τους Ίγκορ και Τζάνη.

Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Αναστόπουλος παρέταξε τον Πλατανιά με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από την εστία κάθισε ο Γιωργαλλίδης, στο δεξί άκρο της άμυνας βρέθηκε ο Ινκούμ, στο αριστερό ο Δημήτρης και κεντρικό δίδυμο οι Φερνάντες και Φαϊσκα. Στη μεσαία γραμμή ο Έλληνας προπονητής τοποθέτησε τους Καζναφέρη και Αγκιλέρα, δεξιά τον Βλαχοδήμο, αριστερά τον Κατάι και πίσω από τον προωθημένο Σιαλμά τον Μενδρινό.

Ανώτερος ο Πανθρακικός, του έλειψε το γκολ

Ο Πανθρακικός μπήκε ορεξάτος στο παιχνίδι, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και  με καλή κυκλοφορία της μπάλας προσπάθησε να διασπάσει την άμυνα του Πλατανιά. Από την άλλη πλευρά, οι Κρητικοί αρκέστηκαν σε έναν πιο παθητικό ρόλο, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο να κρατήσουν το μηδέν στα μετόπισθεν και να «χτυπήσουν» στην κόντρα με τους Βλαχοδήμο και Σιαλμά.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους, έκλεισαν τον Πλατανιά στο μισό γήπεδο, έχοντας κερδίσει τη μάχη του κέντρου, όμως ο Ίγκορ στο 30′ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γιωργαλλίδη και η σημαντικότερη ευκαιρία του Πανθρακικού μέχρι εκείνη την ώρα πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Ο Πανθρακικός συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, όμως δυσκολευόταν να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της ομάδας των Χανιών και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.

Ο Λαδάκης έδωσε τη λύση…

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Νίκος Αναστόπουλος πέρασε στο ματς τους Γουνδουλάκη και Μπέλιτς, θέλοντας να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και τα κατάφερε. Ο Πλατανιάς έβγαλε περισσότερο ενέργεια, κυκλοφόρησε τη μπάλα παρά το πρέσινγκ των γηπεδούχων, όμως έμοιαζε ακίνδυνος για την εστία του Αθανασιάδη.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Κομοτηνής μπήκε νωθρά στο δεύτερο μέρος και χρειάστηκε να περάσει ένα τέταρτο για να βρει τα πατήματα της. Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Άκη Μάντζιου ανέλαβαν εκ νέου την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσαν τον αντίπαλο και κατάφεραν να «ξεκλειδώσουν» την άμυνα των Κρητικών με τον Λαδάκη στο 70′. Ο μέσος των γηπεδούχων  αφού πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, έπιασε ένα… ξερό σουτ από μακρινή απόσταση,η μπάλα κόντραρε στον Φερνάντες και κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Γιωργαλλίδη.

Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα οι Χανιώτες πίεσαν και έχασαν δύο καλές στιγμές για να «κλέψουν» τον βαθμό της ισοπαλίας, όμως το σουτ του Βλαχοδήμου (89′) και η προβολή του Τόρες (90+3′) κατέληξαν άουτ και το 1-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Δημητρόπουλου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Σαρακατσάνος, Ιγκόρ, Ντιόγκο, Λαδάκης, Τζάνης (81′ Τριανταφύλλου), Εμπόου, Μολίνα (55′ Μπαϊκαρά), Ρομέου (84′ Χασομέρης), Σαμπάτ

Στον πάγκο: Σεϊδάν, Καθάριος, Μακρυδημήτρης, Ρίζος

Πλατανιάς (Νίκος Αναστόπουλος): Γιωργαλλίδης, Ινκούμ, Φερνάντες, Αγκιλέρα, Φαΐσκα, Δημήτρης (46′ Μπέλιτς), Καζναφέρης (74′ Τόρες), Μενδρινός, Σιαλμάς, Κατάι (46′ Γουνδουλάκης), Βλαχοδήμος

Στον πάγκο: Περιστερίδης, Γιαχία, Ντεντάκης, Σουκιάς 

Επιμέλεια: Ορέστης Συντελής


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.