Από… σουβλάκια, fish & chips (video)

O Ντάρεν Άμπροουζ σημείωσε το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα, δίνοντας πολύτιμο βαθμό στον Απόλλωνα για την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Το ματς στη Λιβαδειά έμεινε στο 1-1, με τον Άγγλο να μπαίνει αλλαγή και να ισοφαρίζει το τέρμα του Κώτσιου (62΄).

O Ντάρεν Άμπροουζ σημείωσε το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα, δίνοντας πολύτιμο βαθμό στον Απόλλωνα για την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Το ματς στη Λιβαδειά έμεινε στο 1-1, με τον Άγγλο να μπαίνει αλλαγή και να ισοφαρίζει το τέρμα του Κώτσιου (62΄).

Από αμιγώς ελληνικό, αγγλικό χαρακτήρα πήρε στο τέλος το παιχνίδι του Λεβαδειακού με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Η αθηναϊκή ομάδα χωρίς να είναι ανώτερη, έμεινε μέσα στο παιχνίδι ως το τέλος και μ΄ ένα καθαρά αγγλικό γκολ πήρε σπουδαίο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στην κατηγορία. Και λέμε «καθαρά αγγλικό» όχι μόνο επειδή σκόρερ ήταν ο Ντάρεν Άμπροουζ!

Ο Άγγλος μέσος σημείωσε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», με ωραία προσπάθεια εντός της περιοχής του Στρατηλάτη όμως το γκολ ανήκει και στον Λουσέρο που έκανε την πρώτη σέντρα και στον Φαρινόλα που έστρωσε στον σκόρερ. 

Η εξέλιξη αυτή, στο 89΄, ήταν δύσκολο ν΄ απαντηθεί από τον Λεβαδειακό, ο οποίος είχε δοκάρι με τον Κώτσιο στο 7΄ ενώ άνοιξε το σκορ στο 62΄ σκοράροντας για δεύτερο σερί εντός έδρας ματς των Βοιωτών. Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου έφτασε τους 24 βαθμούς και είναι 14η στη βαθμολογία, ενώ οι φιλοξενούμενοι του Λόρι Σάντσεζ «έπιασαν» τους 22 κι έμειναν αήττητοι για πέμπτο διαδοχικό εκτός έδρας παιχνίδι.

Πώς έπαιξαν

Ο Νίκος Καραγεωργίου διάλεξε σύστημα 4-2-3-1 για το αρχικό σχήμα της ομάδας της Βοιωτίας, με τον Στρατηλάτη ν΄ αγωνίζεται κάτω από τα δοκάρια, τον Χαραλάμπους αριστερά στην άμυνα, τον Μουλόπουλο δεξιά και δίδυμο στόπερ τούς Κώτσιο και Ιντζίδη. Λαμπρόπουλος και Κονέ αποτέλεσαν τους δύο αμυντικούς μέσους, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Βαγγέλης Μάντζιος. Λυκογιάννης, Μάρτινς και Ορτέγκα αποτέλεσαν τα στηρίγματα του Έλληνα επιθετικού, με σχηματισμό από τα αριστερά προς τα δεξιά.

Ο Λόρι Σάντσεζ επέλεξε διάταξη 4-4-1-1 για τη βασική ενδεκάδα της αθηναϊκής ομάδας, με τον Τζόρβα γκολκίπερ, τον Κανακούδη στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Χατζηζήση στο δεξί και τους Παντελιάδη, Άλβαρεζ κεντρικούς αμυντικούς. Λουσέρο, Τσοκάνης, Κόρμπος και Μίνγκας αποτέλεσαν την τετράδα των μέσων του Απόλλωνα, με σχηματισμό από τα δεξιά προς τα αριστερά. Ο Ντάλμπεργκ έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης των φιλοξενούμενων, με τον Φαρινόλα να έχει θέση πίσω του και ν΄ αποτελεί το συνδετικό του κρίκο με τα χαφ.

Ο Κώτσιος το έχασε…

Η υπεροχή του Λεβαδειακού ήταν εξ αρχής στο παιχνίδι εμφανής και χρειάστηκαν, μόλις, επτά λεπτά για να δημιουργήσει την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία. Στο 7΄ ο Ηλίας Κώτσιος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, λίγος εμπρός από το ύψος του πέναλτι, αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Τζόρβα. Ο κεντρικός αμυντικός της ομάδας της Βοιωτίας έχασε σημαντική ευκαιρία να σκοράρει και ν΄ αναστατώσει από πολύ νωρίς τους φιλοξενούμενους. Οι παίκτες του Λόρι Σάντσεζ χωρίς να είναι καλύτεροι, ήταν ψύχραιμοι και στο διάστημα αυτό και γενικότερα στο ματς.

Στο 13΄ οι γηπεδούχοι του Νίκου Καραγεωργίου απείλησαν για δεύτερη φορά, όμως ο Μάρτινς δεν ολοκλήρωσε την ατομική του ενέργεια με ωραίο τελείωμα με αποτέλεσμα να μην απειλήσει τον γκολκίπερ του Απόλλωνα. Η αθηναϊκή ομάδα είχε σε σούπερ ημέρα τον Φαρινόλα, που εμπλέκεται σε ό,τι φάση δημιούργησε στο 45λεπτο. Στο 31΄ ήταν μία από τις καλύτερες, με το γωνιακό του σουτ, εντός περιοχής του Στρατηλάτη, να μην απειλεί τον Έλληνα τερματοφύλακα. Μετά το δοκάρι του Κώτσιου, το highlight του πρώτου μέρους είναι το μακρινό σουτ του Κονέ το οποίο διώχνει με τα δύο χέρια ο Τζόρβας στο δεξί του «Γ». Στο τελευταίο πεντάλεπτο οι Βοιωτοί πίεσαν, με τον Λαμπρόπουλο να είναι άστοχος σε μία κοντινή κεφαλιά, αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν το προβάδισμα.

Ο Κώτσιος το έβαλε, αλλά…

Παρά το γεγονός ότι ο Λεβαδειακός φαινόταν καλύτερος στο παιχνίδι, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ουσιαστικά αυτήν την ανωτερότητα. Ο Απόλλωνας αθόρυβα έμενε… ζωντανός ακόμη και μετά το 1-0, τελειώνοντας το ματς με δέκα τελικές έναντι έντεκα των γηπεδούχων. Πάλι στο δεύτερο μέρος η ομάδα του κόουτς Καραγεωργίου μπήκε καλύτερα και απείλησε αμέσως με τη σέντρα του, με τον Μάντζιο να πλασάρει αδύναμα τον Στρατηλάτη που μπλόκαρε. Στο 62΄ ό,τι δεν κατάφερε ο Ηλίας Κώτσιος στο δοκάρι του 7΄, το έκανε πράξη με κοντινή κεφαλιά φτάνοντας στα τρία γκολ σε δύο εντός έδρας ματς Σούπερ Λίγκας. Η σέντρα του Μάρτινς, από τα αριστερά της επίθεσης των «πράσινων», βρήκε τον Λαμπρόπουλο που πήρε την πρώτη κεφαλιά. Στη συνέχεια το σουτ του Μάντζιου κατέληξε σε σέντρα-ασίστ στον σκόρερ ο οποίος έκανε το 1-0.

Τρία λεπτά μετά το γκολ ο Σάντσεζ έβαλε τον παίκτη που άλλαξε το αποτέλεσμα του αγώνα: Ο Κόρμπος αποθεώθηκε από τον κόσμο της πρώην ομάδας του και ο Ντάρεν Άμπροουζ τον αντικατέστησε. Ο Άγγλος ήταν αυτός που ισοφάρισε στο 89΄, δίνοντας ουσία στη σταθερότητα και το σοβαρό πρόσωπο που έδειξε ο Απόλλωνας από το 1-0 και μετά. Η σέντρα του Λουσέρο από τα δεξιά βρήκε τον Φαρινόλα που πήρε την πρώτη κεφαλιά, με τον δανεικό παίκτη της Μπέρμιγχαμ με εξαιρετικό τελείωμα να ισοφαρίζει και να «γράφει» το τελικό 1-1. Οι καλές ευκαιρίες από το 1-0 και μετά είναι για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στο 92΄ με τον Φαρινόλα πήγαν να πάρουν το ματς ενώ απείλησαν και στο 77΄ με τον Λουσέρο από κοντά ν΄ αποτυγχάνει να σκοράρει μετά από σέντρα ακριβείας του Μίνγκα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Λεβαδειακός (Νίκος Καραγεωργίου / 4-2-3-1): Στρατηλάτης – Χαραλάμπους, Κώτσιος, Ιντζίδης, Μουλόπουλος – Λαμπρόπουλος (71΄ Βαρέλα), Κονέ – Λυκογιάννης, Μάρτινς (80΄ Καπό), Ορτέγκα (92΄ Μιλοσάβλιεβ) – Μάντζιος
Αναπληρωματικοί: Πρζιρόβσκι, Πετράτσι, Γιάντσης, Μάγκας, Καπό, Βαρέλα, Μιλοσάβλιεβ

Απόλλων Σμύρνης (Λόρι Σάντσεζ / 4-4-1-1): Τζόρβας – Κανακούδης, Παντελιάδης, Άλβαρεζ, Χατζηζήσης (78΄ Σόντερμπεργκ) – Τσοκάνης (84΄ Μπάρκογλου), Κόρμπος (65΄ Άμπροουζ), Λουσέρο, Μίνγκας – Φαρινόλα – Ντάλμπεργκ
Αναπληρωματικοί: Γουμάγιας, Σόντερμπεργκ, Πετρόπουλος, Τσιλιγκίρης, Μπάρκογλου, Παπαχαζαρίας, Άμπροουζ

ΓΚΟΛ: 1-0 (62΄ Κώτσιος), 1-1 (89΄ Άμπροουζ)
Κίτρινες κάρτες: 75΄ Ιντζίδης, 76΄ Χαραλάμπους – 8΄ Παντελιάδης, 25΄ Τσοκάνης, 61΄ Φαρινόλα
Κόκκινες κάρτες:

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας)
Βοηθοί: Δημήτριος Τάτσης (Ηπείρου) / Ιορδάνης Απτοσόγλου (Αθηνών)
Τέταρτος: Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου)
Παρατηρητής: Ιωάννης Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας)

Επιμέλεια: Λάμπρος Γκαραγκάνης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.