Πετάει το Περιστέρι; Πετάει… (video)

Επαγγελματική νίκη για τον Ατρόμητο που επικράτησε 2-0 της Καλλονής και συμπλήρωσε 12 ματς αήττητος στη Σούπερ Λιγκ, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του.

Επαγγελματική νίκη για τον Ατρόμητο που επικράτησε 2-0 της Καλλονής και συμπλήρωσε 12 ματς αήττητος στη Σούπερ Λιγκ, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του. Οι Περιστεριώτες έχουν να χάσουν γενικότερα σε όλες τις διοργανώσεις από τις αρχές Νοεμβρίου και με τέτοιες επιδόσεις προφανώς και σκέφτονται προ πολλού τα πλέι οφ και έχουν 20 βαθμούς διαφορά από την Καλλονή, η οποία έπαιξε για ένα ημίχρονο και πλέον με 10 παίκτες και έμεινε και πάλι μακριά από τις επιτυχίες.

Ο Ατρόμητος που έχασε και πέναλτι στο 2-0 έφτασε τους 46 βαθμούς σε 23 αγωνιστικές, όσους συγκέντρωσε πέρυσι σε όλη τη σεζόν. Σειρά για τους «κυανόλευκους» παίρνουν τα ματς με Αστέρα και Ολυμπιακό για πρωτάθλημα και κύπελλο, αμφότερα εκτός έδρας, ενώ για τους Λέσβιους ο αγώνας με τον Λεβαδειακό μοιάζει πλέον με… τελικό.

Τα πλάνα των προπονητών
Ο αήττητος ακόμη στη δεύτερη θητεία του στο Περιστέρι, Γιώργος Παράσχος, δεν άλλαξε το 4-4-2, με τον Τσέναμο να διατηρεί τη θέση του κάτω από τα δοκάρια, τους Νάστο (δεξιά), Γιαννούλη μπακ και τον Φυτανίδη αντί του Ταυλαρίδη παρτενέρ του Λαζαρίδη στο κέντρο της άμυνας. Τρεις Αργεντίνοι, Ιγκλέσιας, Πίτου Γκαρσία, Ούμπιντες και ένας Βραζιλιάνος, Μπρίτο, συνέθεσαν την τετράδα της μεσαίάς γραμμής, ενώ στην επίθεση απόντος του Ναπολεόνι συνυπήρξαν οι Παπαδόπουλος, Καραμάνος. Ο Ματζουράκης με τη σειρά του προτίμησε το 4-2-3-1, με τον Σιδεράκη στην εστία, τους Ζος, Ζακουάνι, Βαλιό και Γιορέντε από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα και τους Καλτσά, Φαρία σε ρόλο αμυντικών χαφ. Γάλας και Ποντάνι αγωνίζονταν στα άκρα και ο Φουρλάνος πίσω απ’ τον προωθημένο Καζάκη.

Μπήκε σαν… Καλλονή
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και άντεξαν μέχρι το πρώτο 20λέπτο. Οι επιθετικές τους προσπάθειες, ωστόσο, δεν ήταν δυνατόν να απειλήσουν τον Τσέναμο. Ο Ατρόμητος που είχε μια καλή φάση με τον Καραμάνο στο 17′, ανέβασε τον ρυθμό του και πίεσε από το 20′ μέχρι το 30′. Σ’ αυτό το διάστημα δεν κατάφερε να βρει το γκολ που έψαξε επίμονα.

Το βρήκε, όμως, στο τέλος του ημιχρόνου και μετά από μια φάση που έκρινε εν πολλοίς την αναμέτρηση. Ο Φουρλάνος αντίκρισε δύο κίτρινες σε διάστημα μικρότερο του λεπτού (η πρώτη για φάουλ, η δεύτερη γιατί πέταξε μακριά την μπάλα μετά από νέο φάουλ) και η αποβολή του στοίχισε στους φιλοξενούμενους. Ο Ατρόμητος δεν άργησε καθόλου να πάρει το προβάδισμα, με τον Ιγκλέσιας στο 43′ και δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει και να δέσει τη νίκη του.

Αλλαγή στο ημίχρονο
Ο Ματζουράκης έριξε με την έναρξη του δεύτερου μέρους τον Κεϊτά στη μάχη αντί του Ζος, αλλά δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα. Η Καλλονή περιορίστηκε στα αμυντικά΄της καθήκοντα και οι γηπεδούχοι έψαχναν το δεύτερο γκολ για να τελειώνουν… μια ΄΄ωρα νωρίτερα. Ο Σιδεράκης στο 55΄’ είπε εντυπωσιακά «όχι» στο δυνατό μακρινό σουτ του Μπρίτο, ενώ στο 64′ ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής της Σούπερ Λιγκ, Δημήτρης Παπαδόπουλος, αποχώρησε με τράβηγμα.

Το γεγονός ότι ο «Παπ» δεν έχει κάτι ανησυχητικό ηρέμησε τον Παράσχο και ακόμη περισσότερο το δεύτερο τέρμα που ήρθε στο 67′. Ο Λαζαρίδης έκανε ωραία κάθετη πάσα στον Φάμπιο και αυτός έβγαλε τον Καραμάνο μόνο του με το τέρμα για να σκοράρει με άνεση.

Ο νεαρός επιθετικός στο 71′ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Γιατζιτζόγλου, το οποίο, ωστόσο, σπατάλησε ο Ιγκλέσιας που ανέλαβε την εκτέλεσή του, αλλά νικήθηκε από τον Σιδεράκη. Στο 73′ ο Καραμάνος έχασε και την τελευταία, πλην όμως ανεπανάληπτη ευκαιρία του ματς, στέλνοντας την μπάλα άουτ με προβολή από το μισό μέτρο και σε κενή εστία.

Ντεμπούτο για δύο
Ο Φωτάκης πέρασε σαν αλλαγή και έκανε το ντεμπούτο του με τον Ατρόμητο, με τη φανέλα του οποίου ο αρχηγός Νάστος συμπλήρωσε 100 συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ. Ο Γιατζιτζόγλου από την άλλη, έκανε την πρώτη του συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία.

Ατρόμητος (Παράσχος): Τσέναμο, Νάστος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ούμπιντες (70′ Γεωργίου), Ιγκλέσιας, Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο, Καραμάνος (82′ Φωτάκης), Παπαδόπουλος (64′ Φάμπιο)

Στον πάγκο: Σηφάκης, Μπάλλας, Παπουτσογιαννόπουλος, Ταυλαρίδης

Καλλονή (Ματζουράκης): Σιδεράκης, Ζακουάνι (66′ Γιατζιτζόγλου), Καλτσάς, Βαλιός, Ζος (46′ Κεϊτά), Γάλας, Φουρλάνος, Φαρία, Ποντάνι, Γιορέντε, Καζάκης (74′ Νιαμπουγιού)

Στον πάγκο: Χογκ, Περόνε, Άλβες, Λεοζίνιο

Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου
Διοργάνωση: Σούπερ Λιγκ
Αγωνιστική: 23η
Παιχνίδι: Ατρόμητος – Καλλονή 2-0
Σκόρερ: 43′ Ιγκλέσιας, 67′ Καραμάνος
Κίτρινες: 14′ Ιγκλέσιας, 18′ Νάστος – 28′ Ζακουανί, 40′ Φουρλάνος
Κόκκινη: 40′ Φουρλάνος
Χαμένο πέναλτι: 72′ Ιγκλέσιας
Διαιτητής: Μαντάκης 
Βοηθοί: Σίπκας, Ζυγούρης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.