Με Πετράκη ΠΑΣ καλά! (video)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε σπουδαία νίκη με 3-0 κόντρα στην Ξάνθη στα Πηγάδια με τον Γιάννη Πετράκη να πετυχαίνει τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στον πάγκο της ομάδας των Ιωαννίνων.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε σπουδαία νίκη με 3-0 κόντρα στην Ξάνθη στα Πηγάδια με τον Γιάννη Πετράκη να πετυχαίνει τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στον πάγκο της ομάδας των Ιωαννίνων.

Ο Γιάννης Πετράκης φαίνεται πως έχει το «μαγικό ραβδάκι» καθώς με την έλευσή του η ομάδα του ΠΑΣ έχει πετύχει δύο συνεχόμενες νίκες δείχνοντας μεγάλη διάθεση για ποδόσφαιρο. Πλέον, οι Γιαννιώτες έχουν 29 βαθμούς.

Απ’ την άλλη, το αρνητικό σερί της Ξάνθης διευρύνθηκε αφού η ομάδα του Ράινερ Μάουρερ έχει να κερδίσει από την 16η αγωνιστική. Οι Ακρίτες παραμένουν μακριά από τη νίκη για το 2014 δημιουργώντας προβληματισμό με την απόδοσή τους ενώ παρέμειναν στους 26 βαθμούς.

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Ράινερ Μάουρερ παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-2-3-1 με τους Φλίσκα, Γούτα, Πάμπλο Γκαρσία και Παΐτο στην άμυνα, στη θέση των αμυντικών χαφ οι Μάνταλος και Χοσέμι, δεξιά στην επίθεση ο Μπαξεβανίδης, αριστερά ο Σολάρι, στην κορυφή ο Σολτάνι και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού μέσου ο Κάλβο.

Το ίδιο σύστημα χρησιμοποίησε και ο Γιάννης Πετράκης τοποθετώντας τους Κολοβέτσιο, Στρούνα, Μιχαήλ και Μπέριο στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Κοροβέσης και Τζημόπουλος, στο δεξί φτερό της επίθεσης ο Τσουκαλάς, αριστερά ο Γιάκος, στην επίθεση ο Ίλιτς και πίσω του, σε ρόλο “δεκαριού”, ο Ακόστα.

Την «έπνιξε» στα Πηγάδια!

Η ομάδα του ΠΑΣ μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Ξάνθης στα Πηγάδια και μόλις στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει ένα γκολ. Ο Κοροβέσης έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Τσέμα απέκρουσε ασθενώς και η μπάλα κατέληξε στον Τσουκαλά, ο οποίος όμως σούταρε πάνω από τα δοκάρια της Ξάνθης.

Τρία λεπτά αργότερα, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη απείλησε ξανά, αυτή τη φορά από τα δεξιά. Ο Στρούνα έκανε τη σέντρα αλλά ο Ίλιτς στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά και να ανοίξει το σκορ.

Οι Γιαννιώτες πίεζαν ασφυκτικά την άμυνα της Ξάνθης με τους παίκτες του Ράινερ Μάουρερ να δείχνουν πελαγωμένοι και ανύμποροι να κρατήσουν τον αντίπαλο εκτός περιοχής. Η πίεση των φιλοξενούμενων απέφερε καρπούς τελικά στο έβδομο λεπτό.

Ο Γιάκος πήρε την μπάλα στον άξονα της μεγάλης περιοχής, έστρωσε στον Τζημόπουλο και αυτός εκτός περιοχής πλασάρει εκπληκτικά και ανοίγει το σκορ ενώ είχε προηγηθεί το δοκάρι του Κολοβέτσιου στο τετ α τετ με τον Τσέμα.

Η πρώτη ολοκληρωμένη στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 13ο λεπτό. Ο Σολάρι έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή έπειτα από σέντρα από τα δεξιά αλλά ο Βελλίδης αντέδρασε σωστά και απομάκρυνε σε κόρνερ.

Παρ’ όλο το υπέρ του σκορ, ο ΠΑΣ δεν σταμάτησε να πιέζει την Ξάνθη γνωρίζοντας ότι θα ήταν πολύ πιο ασφαλής με μία διαφορά δύο τερμάτων. Η προειδοποιητική βολή ήρθε στο 26ο λεπτό με τον Ίλιτς να βγαίνει τετ α τετ από τα δεξιά αλλά το σουτ του κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Στο 31ο λεπτό, ο «Άγιαξ» της Ηπείρου διπλασίασε τα τέρματά του. Ο Τσουκαλάς βγήκε στην αντεπίθεση και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Κοροβέση, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει σε κενή εστία διαγράφοντας το 2-0, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, τιμωρώντας έτσι την κάκιστη άμυνα των γηπεδούχων.

Ολοκλήρωσε τον θρίαμβο

Στην επανάληψη ο ρυθμός ήταν πιο χαμηλός σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο αλλά ο ΠΑΣ έμπαινε στην περιοχή της Ξάνθης όποια στιγμή και με όποιον τρόπο ήθελε. Οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη είχαν την άνεση εξαιτίας του εύρους του σκορ και έδειχναν μεγάλη αυτοπεποίθηση μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Απ’ την άλλη, η ομάδα της Ξάνθης έδειχνε ιδιαίτερα νευρική μη μπορώντας να ολοκληρώσει δύο σωστές μεταβιβάσεις ,εμφανώς επηρεασμένη από την έκβαση του παιχνιδιού.

Παρ’ όλα ταύτα, δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ αλλά η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου από τα δεξιά προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Μάνταλος στο 56ο λεπτό, το πραγματοποίησε δύο λεπτά αργότερα ο Ίλιτς. Ο Σέρβος επιθετικός δέχτηκε την παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά από τον Στρούνα και δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει και να στείλει την μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Τσέμα δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Μετά το γκολ, ο ΠΑΣ έδειχνε αρκετά άνετος στο χορτάρι προσπαθώντας να ελέγξει και το ρυθμό του αγώνα και να κάνει και συντήρηση δυνάμεων για το επόμενο παιχνίδι.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών:

Ξάνθη (Μάουρερ): Τσέμα, Παΐτο, Κάλβο (46′ Μαρίν), Γούτας (70′ Τριάδης), Σολάρι, Πάμπλο Γκαρσία, Χοσεμί, Φλίσκας, Μάνταλος, Σολτάνι, Μπαξεβανίδης.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Γιάκος (86′ Αυγενικού), Τζημόπουλος, Κοροβέσης, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Ιλιτς (82′ Κυβελίδης), Μπέριος, Στρούνα, Τσουκαλάς, Ακόστα

Επιμέλεια: Νίκος Βόπης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.