Αναστασίου: «Τα μωρά αρχίζουν να γίνονται άντρες»(video)

Εβδομάδα ...φωτιά είναι αυτή που διανύουμε για το Τριφύλλι, καθώς ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Αστέρα Τρίπολης και τον ΠΑΟΚ μέσα σε λίγες ημέρες, κάνοντας ...πρόβα πλέι οφ.

Εβδομάδα …φωτιά είναι αυτή που διανύουμε για το Τριφύλλι, καθώς ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Αστέρα Τρίπολης και τον ΠΑΟΚ μέσα σε λίγες ημέρες, κάνοντας …πρόβα πλέι οφ. Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε στο novasports.gr και τον Νίκο Τζουάννη για την προσπάθεια που έκανε η ομάδα του στο Ηράκλειο, αναφέρεται στο …μίνι ντέρμπι της Τετάρτης κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και δηλώνει ικανοποιημένος με την ωρίμανση της ομάδας του και τα …μωρά που αρχίζουν να γίνονται άντρες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου στο novasports.gr:

Σε μια δύσκολη έδρα φύγατε με βαθμό, ενώ θα μπορούσατε να πάρετε και τη νίκη. Ασφαλώς και δεν έχετε πολύ χρόνο για να σκεφτείτε τι έγινε στο Ηράκλειο, καθώς ακολουθούν δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια. Πιστεύετε ότι ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία του να κερδίσει τον ΟΦΗ, λόγω της εμφάνισης του στο δεύτερο ημίχρονο;

Δεν ξέρω αν θα έλεγα ότι χάσαμε την ευκαιρία… Ο στόχος μας ήταν να πάμε και να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς. Ξέραμε ότι έχουμε συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια και για εμάς θα ήταν σημαντικό να αρχίσουμε να κερδίζουμε τους αγώνες και να διαμορφώνουμε χαρακτήρα ως ομάδα. Όπως έχω τονίσει και σε άλλες συνεντεύξεις, η ομάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο και το έχουν δει όλοι, αλλά το σημαντικό είναι να μπορεί και να κερδίζει. Νομίζω ότι στην Κρήτη κάναμε μια πολύ καλή προσπάθεια και ήμασταν πολύ κοντά στην νίκη. Για διάφορους λόγους αυτή η νίκη δεν επετεύχθη, για εμάς τελείωσε αυτός ο αγώνας και συγκεντρωνόμαστε στον αγώνα της Τετάρτης με τον Αστέρα, ο οποίος είναι πολύ δύσκολος.

Κάτι θετικό είναι ότι η ομάδα σας δείχνει να ωριμάζει και να παίρνει αποτελέσματα, ακόμα κι όταν δεν βρίσκεται στην καλύτερη της βραδιά…

Είναι αυτό που είπα. Αυτή η ομάδα αρχίζει να ωριμάζει σιγά σιγά, τα μωρά αρχίζουν να γίνονται άντρες και είναι σημαντικό για την ομάδα μας, με την ωρίμανση που θα αποκτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι, να μπορούμε να διαχειριζόμαστε καλύτερα τα σκορ. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι εύκολο για τα παιδιά, γιατί στη διάρκεια του παιχνιδιού δημιουργείται και ένας εκνευρισμός και θα έλεγα δικαιολογημένος πολλές φορές. Από την άλλη προσπαθούμε να το διαχειριστούμε, όμως κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι τα νεύρα δεν είναι μόνο ατσάλινα. Και θα είναι καλό κάποιοι να δουν καλύτερα κάποια πράγματα. Τα παιδιά προσπαθούν, δεν υπάρχει κανένα παράπονο γι΄αυτό, γιατί κάνουν μεγάλη προσπάθεια και αυτό παραμένει… Είναι η προσπάθεια που ξεκινήσαμε από την αρχή της σεζόν και θέλουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό.

Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι δύσκολο για τον Παναθηναϊκό, καθώς θα αντιμετωπίσετε δύο ανταγωνιστικές ομάδες όπως είναι ο Αστέρας και ο ΠΑΟΚ. Το παιχνίδι της Τρίπολης μοιάζει με πρόωρο ματς των πλέι οφ. Συμφωνείτε;

Θα έλεγα πως ναι, αλλά για εμάς είναι σημαντικό να δούμε ένα- ένα τα παιχνίδια, γιατί είναι τελείως διαφορετικά. Ο Αστέρας είναι μια δύσκολη ομάδα, στην έδρα του παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα έλεγα ότι είναι μια επιθετική ομάδα. Και το επόμενο παιχνίδι είναι δύσκολο, αλλά για εμάς έχει προτεραιότητα το ματς της Τετάρτης, εκεί συγκεντρωνόμαστε και όλη μας η προσοχή είναι σε αυτό το παιχνίδι.

Τι πρέπει να προσέξετε στον αγώνα με τον Αστέρα;

Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση… Θα έλεγα ότι από πλευράς τακτικής ή ανάλυσης του αντιπάλου, είμαστε καλά προετοιμασμένοι και ξέρουμε τι μας περιμένει εκεί. Είναι μια ομάδα, η οποία δυνάμωσε πάρα πολύ στην μεταγραφική περίοδο και απέκτησε κάποιους παίκτες, οι οποίοι έχουν δώσει μεγάλη δυναμική στον Αστέρα και είναι μια ομάδα πολύ επικίνδυνη στις στημένες φάσεις. Για εμάς θα είναι σημαντικό να έχουμε καλή οργάνωση, να έχουμε αυτοσυγκέντρωση και να είμαστε προετοιμασμένοι, ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε το παιχνίδι.

Το μυαλό πηγαίνει και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ; Είναι ένα από τα μεγάλα ντέρμπι του πρωταθλήματος μας…

Το δικό μου όχι και προσπαθούμε να είναι και το μυαλό των παιδιών στο παιχνίδι της Τετάρτης. Για να παίξουμε την Κυριακή, πρώτα θα πρέπει να παίξουμε την Τετάρτη και για εμάς μετράει η Τετάρτη πάρα πολύ.

Σας λύνει τα χέρια και η επιστροφή του Ζέκα;

Σίγουρα για εμάς είναι πλεονέκτημα κάθε επιστροφή ποδοσφαιριστή μας και μας δίνει μεγαλύτερο βάθος. Ο Ζέκα είναι σημαντικός παίκτης για την ομάδα και την λειτουργία της και σίγουρα μας λύνει τα χέρια η επιστροφή του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.