Την κοίταξε στα μάτια, αλλά… (video)

Η Ξάνθη κοίταξε στα μάτια την Σταντάρ Λιέγης και θα μπορούσε να είχε πάρει το θετικό αποτέλεσμα, αλλά η αποβολή του Μπέρτου έπαιξε ρόλο στην ήττα της με 2-1, αφού οι Βέλγοι εκμεταλλεύτηκαν την αριθμητική τους υπεροχή και σκόραραν με τον Τσιμάν (74'). Ο Μπιά είχε ανοίξει το σκορ στο 18', με τον Ντιέ να ισοφαρίζει στο 36', ενώ ο Κυριακίδης στο 52' απόκρουσε πέναλτι του Μπιά.

Η Ξάνθη κοίταξε στα μάτια την Σταντάρ Λιέγης και θα μπορούσε να είχε πάρει το θετικό αποτέλεσμα, αλλά η αποβολή του Μπέρτου έπαιξε ρόλο στην ήττα της με 2-1, αφού οι Βέλγοι εκμεταλλεύτηκαν την αριθμητική τους υπεροχή και σκόραραν με τον Τσιμάν (74′). Ο Μπιά είχε ανοίξει το σκορ στο 18′, με τον Ντιέ να ισοφαρίζει στο 36′, ενώ ο Κυριακίδης στο 52′ απόκρουσε πέναλτι του Μπιά.

Οι Ακρίτες είχαν ευκαιρίες με τον Μαρσελίνιο για να πετύχουν περισσότερα γκολ και να πάρουν αν όχι τη νίκη, τουλάχιστον την ισοπαλία.

Ο Νίκος Καραγεωργίου παρέταξε την Ξάνθη με 5-2-1-2. Ο Κυριακίδης υπερασπίστηκε τα γκολπόστ της ομάδος του με την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά να την αποτελούν οι Μπέρτος, Γούτας, Κομεσίδης, Βάλλας και Παϊτο. Ντιέ και Μπαξεβανίδης ήταν τα αμυντικά χαφ με τον Μάνταλο μπροστά τους. Βασιλακάκης και Μαρσελίνιο έπαιξαν στην επίθεση.

Με 4-4-2 αγωνίστηκε η Σταντάρ Λιέγης. Ο Καβασίμα κάθισε κάτω από τα γκολπόστ, έχοντας μπροστά του τους Οπάρε στα δεξιά, Ιαντολί στα αριστερά και Τσίμαν, Αρσλανάγκιτς στο κέντρο της άμυνας. Μαρκέ και Σισέ τοποθετήθηκαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Μπουλό δεξιά τους και Μπιά  αριστερά τους. Ντε Καμάργκο και Εζεκίελ ήταν δύο επιθετικοί με τον πρώτο να παίζει λίγο πίσω από τον συμπαίκτη του.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν διάθεση να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να πλησιάσουν την περιοχή του Καβασίμα, χωρίς ωστόσο να το πετύχουν. Αντίθετα οι Βέλγοι έχοντας δώσει χώρο θέλησαν με τους γρήγορους παίκτες που είχαν στα πλάγια, να “χτυπήσουν” στην αντεπίθεση.

Χωρίς να έχει απειληθεί ιδιαίτερα η Ξάνθη βρέθηκε πίσω στο σκορ, πληρώνοντας το μεγάλο κενό που είχε ανάμεσα σε άμυνα και μεσαία γραμμή. Ο Μπιά διάνυσε αρκετά μέτρα χωρίς να τον μαρκάρει κάποιος αντίπαλος του και με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη στο 18′.

Μετά το γκολ, το σύνολο του Νίκου Καραγεωργίου βελτίωσε την κυκλοφορία της μπάλας “κερδίζοντας” μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ντιέ που είχε κάνει αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή. εξιλεώθηκε με ένα καταπληκτικό γκολ που έφερε το ματς στα ίσα. Ο άσος της Ακριτικής ομάδας με φάουλ έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Καβασίμα, ο οποίος δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους οι δύο ομάδες πρόσεξαν τα μετόπισθεν και έδειξαν πως βασικός τους στόχος στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο ήταν να πάνε στα αποδυτήρια χωρίς να έχουν δεχθεί άλλο τέρμα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για την Σταντάρ, με τον Μπέγιενς να παίρνει τη θέση του Σισέ, ο οποίος είχε κάρτα από το πρώτο μέρος. Οι Βέλγοι προσπάθησαν να γίνουν πιο επιθετικοί, αλλά στο 50′ είδαν τον Μαρσελίνιο να φεύγει στην αντεπίθεση και να αγγίζει το 2-1. Ο Βραζιλιάνος πήρε την μπάλα κάτω από τη μεσαία γραμμή, έφτασε απέναντι από τον Καβασίμα, όμως ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων βγήκε νικητής στο τετ α τετ.

Το σκηνικό μεταφέρθηκε στην άλλη μεριά του γηπέδου, αφού ο Κομεσίδης στο 52′ ανέτρεψε τον Εζεκίελ μέσα στην περιοχή, με το διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Μπιέ ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, όμως ο Κυριακίδης έπεσε σωστά στα αριστερά και απέτρεψε το γκολ.

Η είσοδος των Ντε Γκούζμαν και Μαρίν βοήθησε την Ξάνθη να πάρει τα ηνία του αγώνα και να κρατήσει τους Βέλγους μακριά από την περιοχή της. Μάλιστα μετά από πάσα του τελευταίου, ο Μαρσελίνιο έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 2-1 στο 67′. Δύο λεπτά αργότερα ο Μπέρτος που είχε αντικρίσει κίτρινη για διαμαρτυρία, είδε για δεύτερη φορά την κάρτα, για φάουλ πάνω στον Μπέγιενς, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες σε ένα σημείο που οι Ακρίτες έδειχναν να έχουν το πάνω χέρι.

Η Σταντάρ Λιέγης εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή, καθώς πέντε λεπτά αργότερα ο Τσιμάν πρόλαβε τον Ντιέ και με κεφαλιά έδωσε εκ νέου τα προβάδισμα στην ομάδα του. Ο κεντρικός αμυντικός των Βέλγων στο 79′ παραλίγο να σκοράρει και για δεύτερη φορά, με τον Κυριακίδη να του λέει “όχι” στο φάουλ που εκτέλεσε.

Η Ξάνθη με παίκτη λιγότερο δυσκολευόταν να πλησιάσει την περιοχή του Καβασίμα, ο οποίος ανησύχησε μόνο στα τελευταία δύο λεπτά, όταν ο Βαιλακάκης και ο Γούτας με γυριστό σουτ απείλησαν, χωρίς ωστόσο το επιθυμητό αποτέλεσμα για εκείνους.

Διαιτητής: Σάσα Κεβέρ (Ελβετία)
Κίτρινες: Βάλλας, Βασιλακάκης – Ντε Καμάρκγο, Σισέ
Κόκκινη: Μπέρτος (2η κίτρινη)

Ξάνθη (Καραγεωργίου): Κυριακιδης, Γούτας, Βάλλας, Κομεσίδης, Παΐτο, Ντιε (86′ Σολάρι), Μπαξεβανιδης (56΄ Μαρίν), Μπέρτος, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Μάνταλος (56΄ Ντε Γκούζμαν).
Σταντάρ Λιέγης (Λουζόν): Κουασίμα, Οπαρέ, Αρσλανάγκιτς , Τσιμάν, Ιαντολί, Μαρκέ, Σισέ (46΄ Μπεγιένς), Μπιά (76′ Ρέζα), Ντε Καμάργκο, Μπουλό, Εζεκίελ (62΄Μπατσουαγί).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.