Τα πάντα… Χ (video)

Συνομωσία του σύμπαντος εναντίον της Βέροιας; Ίσως! Το 0-0 της ομάδας της Ημαθίας με τον Πανθρακικό «σφράγισε» την προσπάθεια νίκης των γηπεδούχων του Ράτκο Ντόστανιτς που είχαν χαμένο πέναλτι, δύο δοκάρια, σούπερ ευκαιρίες ενώ έπαιξαν «έντεκα εναντίον δέκα» για 85 λεπτά.

Συνομωσία του σύμπαντος εναντίον της Βέροιας; Ίσως! Το 0-0 της ομάδας της Ημαθίας με τον Πανθρακικό «σφράγισε» την προσπάθεια νίκης των γηπεδούχων του Ράτκο Ντόστανιτς που είχαν χαμένο πέναλτι, δύο δοκάρια, σούπερ ευκαιρίες ενώ έπαιξαν «έντεκα εναντίον δέκα» για 85 λεπτά.

Πώς τα φέρνει καμιά φορά η ζωή, ε; Ένα χρόνο πίσω παρά μία ημέρα (3 Φεβρουαρίου 2013) ο Γιώργος Αθανασιάδης έμπαινε αλλαγή στη Βέροια, στο 15΄, στη θέση του τραυματία Κουτσόπουλου. Ο Πανθρακικός δέχτηκε ένα γκολ με το που έγινε η αλλαγή γκολκίπερ (18΄) κι ένα με το που άρχισε το δεύτερο μέρος (48΄), και τα δύο από τον Μορένο Πέρεζ. Το τελικό 2-0 ήρθε φυσιολογικά.

Φέτος, στις 2 Φεβρουαρίου του 2014 ο γκολκίπερ Αθανασιάδης χρειάστηκε, μόλις, στο 5΄ ν΄ αντικαταστήσει τον Πασχαλάκη ο οποίος λίγα λεπτά μετά το ντεμπούτο του αποβλήθηκε! Τα κατορθώματα του Γιώργου Αθανασιάδη (απόκρουση πέναλτι και καίριες επεμβάσεις) κράτησαν το 0-0 στο ματς, σε συνδυασμό με τα δοκάρια του που σταμάτησαν δύο φορές το σύλλογο της Ημαθίας αλλά και την απίστευτη αστοχία του Γκονσάλβες στο χαμένο τετ-α-τετ σε κενή εστία. Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα της Κομοτηνής ανέβηκε στους 31 βαθμούς, ενώ η Βέροια πήγε στους 19 και στη 17η θέση της βαθμολογίας.

Πώς έπαιξαν

Ο προπονητής της Βέροιας Ράτκο Ντόστανιτς επέλεξε διάταξη 4-3-3 για τους γηπεδούχους, με τον Καντιμοίρη βασικό γκολκίπερ, αριστερά στην άμυνα τον Αμαραντίδη, δεξιά τον Γεωργιάδη και δίδυμο στόπερ τούς Μπάρμπα και Όστοϊτς. Στην τριάδα των χαφ αγωνίστηκαν, με σχηματισμό από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Παυλίδης, Ζεζίνιο και Τραπ ενώ την επιθετική γραμμή του συλλόγου της Ημαθίας αποτέλεσαν οι Μπεν, Γκονσάλβες και Καλτσάς.

Ο τεχνικός του Πανθρακικού Άκης Μάντζιος διάλεξε σύστημα 4-4-2 για τους φιλοξενούμενους, με τον Πασχαλάκη να ντεμπουτάρει κάτω από τα δοκάρια, τον Ντιόγκο αριστερά στα μπακ και τον Εμπόου δεξιά. Μακρυδημήτρης και Σαρακατσάνος αποτέλεσαν τους δύο κεντρικούς αμυντικούς της ομάδας της Κομοτηνής, με τους Λαδάκη, Μπαϊκαρά, Ρομέου και Παπαγεωργίου ν΄ αποτελούν την τετράδα της μεσαίας γραμμής με σχηματιμό από τα αριστερά προς τα δεξιά. Ίγκορ και Τζάνης ήταν το επιθετικό δίδυμο.

«Κλώτσησε» τεράστια ευκαιρία

Το παιχνίδι για τη Βέροια άρχισε με καταπληκτικές προϋποθέσεις, όμως η ομάδα της Ημαθίας δεν εκμεταλλεύτηκε τις συγκυρίες που προέκυψαν υπέρ της. Μόλις στο 3΄ οι παίκτες του Ράτκο Ντόστανιτς κέρδισαν πέναλτι και αποβολή του Πανθρακικού, με τον τερματοφύλακα Αλέξανδρο Πασχαλάκη, στο ντεμπούτο του, ν΄ ανατρέπει τον Γκονσάλβες που βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ και ν΄ αποβάλλεται από τον ρέφερι Αρετόπουλο. 

Τα πλάνα του Άκη Μάντζιου άλλαξαν, στο χρονικό αυτό σημείο, με τον Μακρυδημήτρη να «θυσιάζεται» και στη θέση του να μπαίνει ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Γιώργος Αθανασιάδης. Η εκτέλεση του Μπεν ήταν στην αριστερή γωνία της εστίας των φιλοξενούμενων, που έμειναν ζωντανοί, όμως, μια και ο δεύτερος τερματοφύλακάς τους έδιωξε σε κόρνερ. Η Βέροια συνέχισε να είναι πιο επιθετική, είχε και την αριθμητική υπεροπλία, όμως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει αντίστοιχη απειλή στην εστία των «πράσινων». 

Η κατοχή έφτασε υπέρ των γηπεδούχων 73%-27% στα μέσα του 45ελεπτου, αν και δειλά-δειλά η ομάδα της Κομοτηνής κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο κι άρχισε να γίνεται απειλητική. Η κατάκτηση του Πανθρακικού είναι πώς παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε από το 5΄ να παίξει με παίκτη λιγότερο, δεν έχασε τη συγκέντρωσή του, δείχνοντας πώς είναι καλά δουλεμένο και σοβαρό σύνολο. Μόνη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι του Άκη Μάντζιου κινδύνεψαν ήταν στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, όπου μία σέντρα από τα δεξιά του Γεωργιάδη εξουδετερώθηκε από τον Αθανασιάδη λίγο πριν ο Καλτσάς αποτελέσει απειλή για την εστία του.

Φταίει ο Γκονσάλβες και τα δοκάρια

Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου η Βέροια έχασε άλλη μία μεγάλη ευκαιρία για να βρεθεί μπροστά στο σκορ, όμως και πάλι κάτι δεν έγινε σωστά με αποτέλεσμα ο Πανθρακικός, που έβγαλε με σχετική ασφάλεια ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, να μείνει όρθιος στην Ημαθία. Το εξαιρετικό πλασέ του Τραπ εκτός περιοχής βρήκε τη ρίζα του αριστερού κάθετου δοκαριού του Αθανασιάδη, ο οποίος στην περίπτωση αυτή δεν ενεπλάκη στη φάση. Στο «ριμπάουντ» και με τον κίπερ των φιλοξενούμενων εξουδετερωμένο, ο Γκονσάλβες σε άδειο τέρμα έστειλε την μπάλα άουτ.

Μετά τη φάση του 51΄ το ματς σκλήρυνε αρκετά, με δυνατά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν που επηρέασαν το ρυθμό του αγώνα. Μία ευκαιρία του Μπαργκάν στο 74΄ αφύπνισε τη Βέροια, η οποία στο 76΄ είχε και δεύτερο δοκάρι όταν σέντρα-σουτ του Αμαραντίδη από τα αριστερά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη που παρενέβη στην τροχιά της μπάλας επηρεάζοντας την πορεία της. Γενικά η παρουσία του Έλληνα τερματοφύλακα ενέπνευσε σιγουριά στην άμυνα του συλλόγου της Κομοτηνής που πήρε έναν πόντο όχι και στο καλύτερό της παιχνίδι φέτος. 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Βέροια (Ράτκο Ντόστανιτς / 4-3-3): Καντιμοίρης – Αμαραντίδης, Μπάρμπας, Όστοϊτς, Γεωργιάδης – Παυλίδης (76΄ Βεργώνης), Ζεζίνιο (65΄ Μπαργκάν), Τραπ – Μπεν, Γκονσάλβες (86΄ Μάνος), Καλτσάς
Αναπληρωματικοί: Λόπεζ, Τζημογιάννης, Μάνος, Βέρτζος, Σιόντης, Μπαργκάν, Βεργώνης

Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος / 4-4-2): Πασχαλάκης (5΄ Αθανασιάδης) – Ντιόγκο, Μακρυδημήτρης, Σαρακατσάνος, Εμπόου – Λαδάκης, Μπαϊκαρά, Ρομέου, Παπαγεωργίου – Ίγκορ (88΄ Μπεν Σαμπάτ), Τζάνης (77΄ Χασομέρης)
Αναπληρωματικοί: Αθανασιάδης, Μίκουλιτς, Τριανταφύλλου, Χασομέρης, Μολίνα, Καθάριος, Μπεν Σαμπάτ

ΓΚΟΛ:
Κίτρινες κάρτες: 40΄ Αμαραντίδης, 64΄ Παυλίδης – 43΄ Παπαγεωργίου, 66΄ Αθανασιάδης
Κόκκινες κάρτες: 5΄ Πασχαλάκης

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας
Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας) / Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου)
Τέταρτος: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)
Παρατηρητής: Δημήτριος Τσορτανίδης (Αχαΐας)

Επιμέλεια: Λάμπρος Γκαραγκάνης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.