Με κρητική καρδιά… (video)

Ο Εργοτέλης, αν και αγωνιζόταν για 25 λεπτά με εννέα παίκτες, κατέφερε να πάρει σπουδαία νίκη κόντρα στον Πανιώνιο «σπάζοντας» το ρόδι αφού αυτή είναι η πρώτη νίκη των Κρητικών μέσα στο 2014.

Ο Εργοτέλης, αν και αγωνιζόταν για 25 λεπτά με εννέα παίκτες, κατέφερε να πάρει σπουδαία νίκη κόντρα στον Πανιώνιο «σπάζοντας» το ρόδι αφού αυτή είναι η πρώτη νίκη των Κρητικών μέσα στο 2014.

Η ομάδα του Κωνσταντίνου Παναγόπουλου έμεινε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη μιας και δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα και έτσι έμεινε στους 24 βαθμούς και τη 12η θέση.

Απ’ την άλλη, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη πήρε νίκη – ανάσα καθώς με αυτό το «τρίποντο» έφτασε τους 24 πόντους «πιάνοντας» την ομάδα της Νέας Σμύρνης στη δωδέκατη θέση.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών:

Η ομάδα του Πανιωνίου παρατάχθηκε με ένα σύστημα 3-5-2 με τους Λαμπρόπουλο, Αυλωνίτη και Κουλουχέρη στην άμυνα, στο κέντρο οι Παντίδος, Λάζνικ, Κολοβός, δεξιά ο Κούρντι, αριστερά ο Κούρος και επιθετικό δίδυμο οι Αραβίδης και Γιάννου.

Απ’ την άλλη, ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε ένα σύστημα 4-3-2-1 με τους Πίτσο, Μεχία, Σαρρή και Ρέντζα στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Καρντόζο και Ιμπραΐμ, δεξιά ο Μπαντιμπανγκά, αριστερά ο Κούμπικ, στην επίθεση ο Διαμαντάκος και πίσω του, σε ρόλο “δεκαριού”, ο Χαντί.

Απόλυτη ισορροπία

Οι δύο ομάδες μπήκαν «μουδιασμένα» στον αγωνιστικό χώρο της Νέας Σμύρνης και στα πρώτα λεπτά προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους. Ο Πανιώνιος θέλησε να απειλήσει από τις πτέρυγες με τους Κούρο και Κούρντι να πραγματοποιούν πολλές κούρσες.

Απ’ την άλλη, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη προσπαθούσε από τα φτερά να βρει τον Διαμαντάκο ή τον Μπαντιμπανγκά μέσα στην περιοχή προκειμένου να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία.

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκει στους γηπεδούχους. Στο όγδοο λεπτό ο Κούρος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά αλλά ο Γιάννου στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσε με προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Στοΐκοβιτς.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να βγει με αξιώσεις στην επίθεση. Στο 17ο λεπτό, η ομάδα του Παναγόπουλου έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Λάζνικ εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά αλλά ο Παντίδος δεν μπόρεσε να σκοράρει με προβολή από πλεονεκτική θέση.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία ωστόσο του πρώτου μέρους ανήκει στο Εργοτέλη. Στο 22ο λεπτό ο Κούμπικ έκανε το γύρισμα από τα αριστερά αλλά το πλασέ του Διαμαντάκου απομακρύνθηκε από την άμυνα του Πανιωνίου πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου ανήκει στους γηπεδούχους. Ο Λάζνικ, ο οποίος είχε αναλάβει όλα τα στημένα, εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά αλλά και πάλι ο Παντίδος στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσε με προβολή να σκοράρει για την ομάδα του.

Στο τέλος μίλησαν οι Κρητικοί

Στην επανάληψη, ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε με τις δύο ομάδες να δείχνουν μεγαλύτερη διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο.

Ο Πανιώνιος προσπαθούσε να πιέσει για να μπορέσει να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία αλλά η αντάπτυξή του δεν ήταν ορθολογική με αποτέλεσμα ο Εργοτέλης να μην απειλείται σημαντικά.

Στο 66ο λεπτό άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες του παιχνιδιού. Ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Άλβαρο Μεχία και έτσι ο Εργοτέλης έμεινε με δέκα παίκτες.

Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Πανιωνίου δεν μπόρεσε να αντιδράσει και να πιέσει περισσότερο τους φιλοξενούμενους.
Στο 73ο λεπτό οι Κρητικοί έμειναν με εννέα παίκτες λόγω της αποβολής του Ρέντζα με δεύτερη κίτρινη κάρτα και όλα έδειχναν ότι ο Πανιώνιος θα πίεζε αρκετά για να φτάσει στην επίτευξη ενός τέρματος.

Αντίθετα, με τη θεωρία, ο Εργοτέλης ήταν αυτός που σκόραρε. Τέσσερα λεπτά πριν τη συμπλήρωση των ενενήντα ο Διαμαντάκος δέχτηκε την κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Πανιωνίου, πλάσαρε σωστά και σκόραρε για την ομάδα του δίνοντάς της το προβάδισμα έστω και με δύο παίκτες λιγότερους.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, η ομάδα του Παναγόπουλου έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση. Ο Αραβίδης σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά στάθηκε άτυχος αφού η μπάλα προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Στοΐκοβιτς χάνοντας έτσι την ευκαιρία να «σώσει» την παρτίδα για την ομάδα του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πανιώνιος (Κ. Παναγόπουλος): Παπαδόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Κολοβός, Παντίδος, Κουλουχέρης (75′ Ντούνης), Λάζνικ, Αραβίδης, Γιάννου

Εργοτέλης (Μ. Ουζουνίδης): Στοΐκοβιτς, Πίτσος, Σαρρής, Καρντόζο, Ιμπραΐμ, Ρέντζας, Μεχία, Μπαντιμπανγκά (75′ Κοζορώνης), Κούμπικ (70′ Γιοβάνοβιτς), Χαντί, Διαμαντάκος (92′ Μπουχαλάκης)

Επιμέλεια: Νίκος Βόπης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.