Αστεράτη ανατροπή! (video)

Παρότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ από τον Λουσέρο, ο Ατρόμητος ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και με δύο γκολ του Ναπολεόνι και ένα του Ιγκλέσιας, έφυγε με το τρίποντο από τη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα.

Παρότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ από τον Λουσέρο, ο Ατρόμητος ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και με δύο γκολ του Ναπολεόνι και ένα του Ιγκλέσιας, έφυγε με το τρίποντο από τη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα.

Οι Περιστεριώτες ήταν ανώτεροι από τον αντίπαλό τους και παρά το ότι δέχθηκαν δύο γκολ από στημένες φάσεις, κατάφεραν και αντέδρασαν με τον Ναπολεόνι να είναι ο μεγάλο πρωταγωνιστής.

Στους 43 βαθμούς πλέον ο Ατρόμητος που εξακολουθεί να είναι τρίτος, αυξάνοντας τη διαφορά του στους τρεις πόντους από τον Παναθηναϊκό. Έχουν ξεχάσει τι θα πει ήττα οι «κυανόλευκοι», που έχουν να ηττηθούν από την 11η αγωνιστική (10/11), στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο (2-1).

Ο Λουσέρο προσπάθησε να πάρει μόνος το ματς για την «ελαφρά ταξιαρχία», αλλά παρά τα δύο του τέρματα η ομάδα του δεν μπόρεσε να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Έμειναν στους 21 βαθμούς οι Απολλωνιστές, που είναι 15οι.

Τα αρχικά σχήματα

Με 4-4-2 παρέταξε τον Απόλλωνα ο Λόρι Σάντσεζ. Ο Τζόρβας υπερασπίστηκε την εστία, με τους Κανακούδη, Παντελιάδη, Παπαζαχαρία και Αργυρόπουλο να στελεχώνουν την αμυντική γραμμή. Λουσέρο από αριστερά και Μίνγκας από δεξιά κινήθηκαν στη μεσαία γραμμή, με τους Τοσκάνη και Κόρμπο να είναι τα κεντρικά χαφ. Ντάλμπεργκ και Φαρινόλα ήταν το επιθετικό δίδυμο.

Το 4-4-2 διάλεξε και ο Γιώργος Παράσχος. Ο Τσενάμο ήταν κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι τέσσερις της άμυνας ήταν οι Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης και Φυτανίδης. Καραμάνος και Ουμπίντες ήταν στα αριστερά και δεξιά της μεσαίας γραμμής αντίστοιχα, με τους Ιγκλέσιας, Δημούτσο να παίζουν στον άξονα. Παπαδόπουλος και Ναπολεόνι συνέθεσαν το ντουέτο της επίθεσης.

Μοιρασιά με καλύτερο Ατρόμητο

Ο Απόλλων μπορεί να ήταν αυτός που προηγήθηκε στη Ριζούπολη, ωστόσο ο Ατρόμητος κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου και κατάφερε να ισοφαρίσει πριν βγει το 45λεπτο.

Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν του Περιστεριώτες, εκμεταλλευόμενοι ένα κόρνερ που κέρδισαν από δεξιά στο 10′. Ο Λουσέρο έπαιξε το «1-2» με τον Τσοκάνη, με τον Αργεντινό να σκοράρει με πλάγιο σουτ νικώντας τον Τσενάμο που δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το 1-0 παρά την προσπάθειά του. 

Από εκείνο το σημείο και μετά, οι παίκτες του Σάντσεζ περίμενα τον αντίπαλό τους στον αγωνιστικό χώρο, στοχεύοντας στην κόντρα. Ο Ατρόμητος πήρε τον απόλυτο έλεγχο του ματς και ξεκίνησε να πιέζει, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Τζόρβα. Σε μία από αυτές, ο Παπαδόπουλος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση (14′) αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο, με τον Τζόρβα να μπλοκάρει.

Ο Παράσχος ζητούσε να αυξηθεί η πίεση και οι παίκτες του ακλούθησαν πιστά την εντολή του φτάνοντας στην ισοφάριση στο 37′. Ο Φυτανίδης βρήκε με ωραία μπαλιά τον Παπαδόπουλο που έφυγε στην πλάτη της άμυνας, γύρισε τη μπάλα με τον Ναπολεόνι να θυμίζει… Ντελ Πιέρο και να πετυχαίνει πολύ όμορφο γκολ με τακουνάκι πάνω στην κίνηση για το 1-1. 

Φοβερή εξέλιξη

Ο Απόλλωνας θέλησε να πιέσει με τη σειρά του στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του Σάντσεζ. Με πρωταγωνιστή τον Λουσέρο, η «ελαφρά ταξιαρχία» κατάφερε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα στο 63′.

Ο Παντελιάδης εκτέλεσε πλάγιο από δεξιά και ο Αργεντινός έπιασε στον «ύπνο» την άμυνα του Ατρομήτου, κάνοντας με προβολή στην καρδιά της άμυνας το 2-1!

Για τον Ατρόμητο που δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι όπως ακριβώς και στο ξεκίνημα του ματς, είχε προηγηθεί μεγάλη διπλή ευκαιρία του Ιγκλέσιας, με τον Παπαζαχαρία να αποκρούσει δις πάνω στη γραμμή.

Παρόλα αυτά, το έργο παίχθηκε σε επανάληψη όπως και στο πρώτο μισό. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ξανά την πίεσή τους και αφού σπατάλησαν άλλη μια ευκαιρία με τον Παπαδόπουλο να μην προλαβαίνει το γύρισμα του Γιαννούλη, έφτασαν στο 2-2 στο 75′. Ο νεοεισελθών Πίτου Γκαρσία εκτέλεσε φάουλ, με τον Ιγκλέσιας να βρίσκει (;) τη μπάλα ελάχιστα με το κεφάλι και τον Τζόρβα να αιφνιδιάζεται για το 2-2.

Οι παίκτες του Παράσχου εκμεταλλεύτηκαν το σάστισμα των γηπεδούχων και κατάφεραν να φτάσουν στην ανατροπή με τον Ναπολεόνι στο 81′. Ο Παπαζαχαρίας απομάκρυνε πάνω στον Ιταλό, που μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Τζόρβα για το 2-3.

Αυτή τη φορά, ο Λουσέρο έμεινε… ανενεργός, ο Ατρόμητος κράτησε το υπέρ του σκορ χωρίς να απειληθεί μέχρι το φινάλε, με το τρίποντο να είναι γεγονός για την ομάδα των δυτικών προαστίων.
 
Οι συνθέσεις των ομάδων:

Απόλλων Σμύρνης (Σάντσεζ): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Παπαζαχαρίας, Παντελιάδης, Κανακούδης, Τσοκάνης, Κόρμπος (Πετρόπουλος 85′), Μίνγκας (Τσιλιγκίρης 70′), Λουσέρο, Φαρινόλα, Ντάλμπεργκ

Ατρόμητος (Παράσχος): Τσενάμο, Ταυλαρίδης (Πίτου Γκαρσία 69′), Φυτανίδης, Ναπολεόνι, Παπαδόπουλος (Μπρίτο 85′), Ιγκλέσιας, Γιαννούλης, Καραμάνος, Δημούτσος (Νάστος 80′), Ουμπίντες, Λαζαρίδης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.