Αστέρας, ο «Καλλονός» της Αρκαδίας (video)

Σε ένα από τα ευκολότερα απογεύματα του στην φετινή Σουπερ Λιγκ ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε 2-0 της Καλλονής έμεινε αήττητος για 8ο συνεχόμενο αγώνα και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής από τον 4η θέση και τον Παναθηναϊκό.

Σε ένα από τα ευκολότερα απογεύματα του στην φετινή Σουπερ Λιγκ ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε 2-0 της Καλλονής έμεινε αήττητος για 8ο συνεχόμενο αγώνα και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής από τον 4η θέση και τον  Παναθηναϊκό.
Στο άδειο και παγωμένο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνα το οποίο χρησιμοποιεί για έδρα η ομάδα της Λέσβου, οι Αρκάδες επέβαλαν από το ξεκίνημα το ρυθμό τους και θα μπορούσαν αν ήταν πιο εύστοχοι στην τελική τους προσπάθεια να είχαν δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους.

Ο Χουάνμα στο 35ο λεπτό και ο Καράσκο στο 72ο σημείωσαν τα γκολ του Αστέρα

Η Καλλονή δεν κατάφερε σε κανέναν σημείο να γίνει απειλητική για την άμυνα του Αστέρα, αντιμετώπισε πάρα πολλά προβλήματα στον άξονα και στο κέντρο της άμυνας της ενώ από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και μετά οι παίκτες του Γιάννη Μαντζουράκη πέταξαν «λευκή πετσέτα» δείχνοντας εικόνα κατάρρευσης και διάλυσης  μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Τα αρχικά πλάνα
Ο Γιάννης Μαντζουράκης ξεκίνησε με σύστημα 4-2-3-1 με τον Χογκ στο τέρμα. Ο Χωριανόπουλος ήταν δεξιά, ο Ποντάνι αριστερά και οι Αναστασιάδης και Ζακουάνι στο κέντρο της άμυνας. Οι Κειτά και Καλτσάς τα δύο αμυντικά χαφ στη μεσαία γραμμη, με τους  Γιορέντε, Μανούσο και Λεοζίνιο πίσω από τον Περόνε
Ο Στάικος Βεργέτης  ξεκίνησε με σύστημα 4-3-3 έχοντας τον Μπαντή στο τέρμα. Ο Λούι ήταν δεξιά στην άμυνα, ο Κοντοές αριστερά και οι Σανκαρέ και Γκοϊάν κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Εντό, Ουσέρο και Μουνάφο τριάδα στην μεσαία γραμμή, οι Ντε Μπλάσις και Καράσκο στα άκρα της επιθετικής γραμμής με τον  Χουάνμα στην κορυφή.

Με την εικόνα στις κερκίδες του ΟΑΚΑ να θυμίζουν αγώνα κεκλεισμένων των θυρών η Καλλονή για ακόμα μια φορά αγωνίσθηκε μακριά από το σπίτι της υποδεχόμενη τον Αστέρα που πριν τη σέντρα του ματς μέτραγε 7 παιχνίδια αήττητος.
Οι Αρκάδες έδειξαν από το ξεκίνημα τις προθέσεις τους  που φυσικά δεν ήταν άλλες από την κατάκτηση των 3 βαθμών της νίκης. Οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη επέβαλαν από νωρίς το ρυθμό τους και έγιναν απειλητικοί .

Ο Ουσέρο στο 14΄ έπιασε το δυνατό σουτ από πλάγια θέση στην περιοχή κι ανάγκασε τον Χογκ να διώξει  σε κόρνερ. Στο 24΄ οι Αρκάδες έφτασαν και πάλι πολύ κοντά στο γκολ, αλλά ο Ζακουάνι πήρε τη «μπουκιά από το στόμα» του Χουάνμα, που ήταν έτοιμος να πλασάρει.
Στο 32΄ χάθηκε ακόμα μια ευκαιρία για τον Αστέρα, με το Μουνάφο να πλασάρει στην έξοδο τον Χογκ και να στέλνει τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Η ανωτερότητα των φιλοξενούμενων καρποφόρησε στο 35΄, όταν ο Χουάνμα «εκτέλεσε» από κοντά τον Χογκ ύστερα από υπέροχη συνεργασία Ντε Μπλάσις και Μουνάφο κι έδωσε προβάδισμα στην ομάδα της Τρίπολης.
Το 0-1 ήταν και σκορ ημιχρόνου με την εικόνα του παιχνιδιού να μην αλλάζει ούτε στο δεύτερο μέρος.

Ο Αστέρας είχε το έλεγχο, είχε τις ευκαιρίες όμως δεν ηταν αποτελεσματικός ωστε να τελειώσει από νωρίς το ματς.  Στο 61΄ το σουτ του Ντε Μπλάσις έφυγε άουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Καράσκο με δυνατό σουτ σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Χογκ.

Το 0-2 ήρθε τελικά στο72ο λεπτό . Από την εξαιρετική κάθετη πάσα του Μουνάφο, ο Καράσκο πλάσαρε τον Χογκ βάζοντας ουσιαστικά τέλος στο ματς και την αγωνία των περίπου 100 φίλων του ποδοσφαίρου που βρισκόντουσαν στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας.
 
Διαιτητής: Τοπούζης (Θράκης)
Κίτρινες: Σανκαρέ
 
Οι συνθέσεις:
 ΚΑΛΛΟΝΗ (Γιάννης Μαντζουράκης): Χογκ, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Αναστασιάδης, Ζακουάνι, Κειτά (76΄ Φαρία), Καλτσάς, Γιορέντε (76΄ Καζάκης), Μανούσος, Λεοζίνιο, Περόνε (68΄ Νιαμπούγιου).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Κοντοές, Εντό, Ουσέρο, Μουνάφο (81΄ Τσαμπούρης), Ντε Μπλάσις (79΄ Ζησόπουλος), Καράσκο (85΄ Κάφα), Χουάνμα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.