STOP στο Ηράκλειο (video)

Ο Παναθηναϊκός αν και προηγήθηκε με τον Κλωναρίδη (39'), δεν κατάφερε να φύγει με το «τρίποντο» από το Ηράκλειο, καθώς ο ΟΦΗ πέντε λεπτά πριν το φινάλε ισοφάρισε (1-1) με τον Ζε Εντουάρντο και του διάκοψε το νικηφόρο σερί των τριών αγώνων στη Σούπερ Λιγκ.

Ο Παναθηναϊκός αν και προηγήθηκε με τον Κλωναρίδη (39′), δεν κατάφερε να φύγει με το «τρίποντο» από το Ηράκλειο, καθώς ο ΟΦΗ πέντε λεπτά πριν το φινάλε ισοφάρισε (1-1) με τον Ζε Εντουάρντο και του διάκοψε το νικηφόρο σερί των τριών αγώνων στη Σούπερ Λιγκ. Με δέκα τελείωσαν το ματς οι «πράσινοι» λόγω αποβολής του Ρισβάνη (85′).

Πως έπαιξαν…

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο παρέταξε τον ΟΦΗ με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Φερνάντες, δεξιά στην άμυνα βρέθηκε ο Μπούρμπος, αριστερά ο Μιλιάζες και κεντρικό δίδυμο οι Τριποτσέρης και Ζόρο. Στα χαφ ο Πορτογάλος τεχνικός τοποθέτησε τους Μακρή και Κάλαϊτζιτς, δεξιά τον Κουτσιανικούλη, αριστερά τον Περογαμβράκη και πίσω από τον προωθημένο Παπάζογλου τον Ζε Εντουάρντο.

Με το ίδιο σύστημα παρέταξε και ο Γιάννης Αναστασίου τον Παναθηναϊκό, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε κυρίως στη μεσαία γραμμή. Κάτω από την εστία κάθισε ο Καπίνο, στο δεξί άκρο της άμυνας βρέθηκε ο Τριανταφυλλόπουλος, στο αριστερό ο Νάνο και στο κέντρο οι Σίλντενφελντ και Ρισβάνης. Αμυντικά χαφ επέλεξε τους Λαγό και Κουτρουμπή (για πρώτη φορά), δεξιά τον Καρέλη, αριστερά τον Κλωναρίδη και πίσω από τον Μπεργκ τον Αμπέντ.

Μία ευκαιρία ήταν αρκετή…

Οι δύο ομάδες μπήκαν ορεξάτες στο παιχνίδι, έδειξαν διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο και να δημιουργήσουν ευκαιρίες, ωστόσο καμία από τις δύο δεν ήταν διατεθειμένη να ρισκάρει, με αποτέλεσμα οι φάσεις που δημιούργησαν να είναι ελάχιστες. Με τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσάλεπτου ο Παναθηναϊκός ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, κυκλοφόρησε τη μπάλα, παρά το πρέσιγνκ των γηπεδούχων, ωστόσο δεν υπήρχε κίνηση στη μεσαία γραμμή και ο Μπεργκ έμοιαζε απελπιστικά μόνος στην κορυφή της επίθεσης.

Μετά το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους, πίεσαν τον Παναθηναϊκό και έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Παπάζογλου (37′), το σουτ του οποίου έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καπίνο. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ωστόσο ήταν άμεση. Οι «πράσινοι» εκμεταλλευόμενοι τα κενά στην άμυνα των Κρητικών, έφυγαν στην αντεπίθεση με τον Καρέλη, ο οποίος σέντραρε από αριστερά και ο Κλωναρίδης με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Φερνάντες και έκανε το 1-0 για την ομάδα του, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Η πίεση απέφερε… βαθμό

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ μπήκε πιο αποφασισμένος, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσε τους φιλοξενούμενους και άγγιξε την ισοφάριση με τον Παπάζογλου (52′), το σουτ του οποίου κατέληξε άουτ. Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι Κρητικοί ανέβαζαν ακόμη πιο πολύ την απόδοση τους, εκμεταλλευόμενοι την οπισθοχώρηση του Παναθηναϊκού και ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα έφτασαν κοντά στο 1-1, όμως ο Κουτρουμπής πάνω στη γραμμή απομάκρυνε το σουτ που δοκίμασε ο Περογαμβράκης και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, ο Παναθηναϊκός κλείστηκε στο μισό γήπεδο, έχοντας ως μοναδικό στόχο να κρατήσει το 1-0, σε αντίθεση με τον ΟΦΗ, ο οποίος έκανε ακόμα πιο έντονη την πίεσή του και στο τέλος δικαιώθηκε.  Ο Ροβίθης πέντε λεπτά πριν το φινάλε ανατράπηκε από τον Ρισβάνη μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής της αναμέτρησης αφού πρώτα έδειξε το σημείο του πέναλτι, στη συνέχεια έστειλε τον αμυντικό του Παναθηναϊκού στα αποδυτήρια με απευθείας κόκκινη κάρτα.  Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ζε Εντουάρντο, ο οποίος νίκησε τον Καπίνο και διαμόρφωσε το 1-1, σκορ που έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Κουτσιάυτη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντεζ, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Ζόρο, Τριποτσέρης (83′ Στάθης), Μακρής, Κάλαϊτζιτς (65′ Ροβίθης), Ζε Εντουάρντο, Κουτσιανικούλης (74′ Μπανούσης), Παπάζογλου, Περογαμβράκης.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης (89′ Χουχούμης), Λαγός, Μπεργκ, Καρέλης (62′ Μπαϊράμι), Αμπέιντ (62′ Μέντες), Νάνο, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης.

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)
Βοηθοί: Κωστάρας (Αιτωλ/νιας), Ποντίκης (Πρέβεζας)

Κίτρινες: 39′ Μπούρμπος – 37′ Καρέλης, 52′ Αμπέντ, 73′ Λαγός, 75′ Μέντες, 79′ Μπαϊράμι
Κόκκινες: 85′ Ρισβάνης  
 
Επιμέλεια: Ορέστης Συντελής


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.