Επιτέλους νίκη (video)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 2-1 του Λεβαδειακού στο ντεμπούτο του Γιάννη Πετράκη στον πάγκο του και επέστρεψε στις νίκες μετά από 4 απανωτές ήττες στη Σούπερ Λιγκ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 2-1 του Λεβαδειακού στο ντεμπούτο του Γιάννη Πετράκη στον πάγκο του και επέστρεψε στις νίκες μετά από 4 απανωτές ήττες στη Σούπερ Λιγκ. Τα περιθώρια είχαν στενέψει για τους Ηπειρώτες, οι οποίοι έδειξαν, ωστόσο, χαρακτήρα και πήραν ένα πολύτιμο «τρίποντο» απέναντι στους ισόβαθμους τους μέχρι πρότινος Βοιωτούς.

Οι τελευταίοι βρέθηκαν δίκαια πίσω στο σκορ με δύο γκολ και το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν. Οι δύο ομάδες είχαν και από ένα δοκάρι, ο ΠΑΣ στο 0-0, ο Λεβαδειακός στο 2-0, ενώ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν δικαιολογημένα όπως φαίνεται στο ριπλέι για πέναλτι σε ανατροπή του Στρούνα από τον Λυκογιάννη.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών
Στο πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο του ΠΑΣ, ο Πετράκης παρέταξε τους Γιαννιώτες με σύστημα 4-2-3-1, τον Βελλίδη στο τέρμα, τους Στρούνα, Τζημόπουλο, Κολοβέτσιο, Μιχαήλ από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα και τους Τσουκαλά, Λίλα κεντρικούς χαφ. Ο Ίλιτς ήταν στην κορυφή της επίθεσης και οι Γιάκος, Ακόστα, Κοροβέσης συνέθεταν την τριπλέτα από πίσω του. Ίδια διάταξη και για τους φιλοξενούμενους του Καραγεωργίου, με τον Πρζιρόφσκι κάτω απ’ τα δοκάρια, τους Μουλόπουλο (δεξιά), Χαραλάμπους μπακ και τους Κώτσιο, Γεωργίου κεντρικούς αμυντικούς. Κονέ και Ιντζίδης ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ και οι Αρμίτσε, Ροτζέριο, Λυκογιάννης τριάδα πίσω απ’ τον προωθημένο Μάντζιο.

Δοκάρι και… γκολ
Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τον Λεβαδειακό, με τον Βελλίδη να αποκρούει σε κόρνερ το σουτ του Λυκογιάννη στο 9′, αλλά στη συνέχεια ο ΠΑΣ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Οι Γιαννιώτες πήραν την κατοχή της μπάλας, έκλεισαν τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους και βρήκαν το γκολ, αφού στο 20′ ο Ακόστα με σουτ από το ημικύκλιο σημάδεψε το δεξί δοκάρι. Ο Τσουκαλάς στο 24′ βρήκε στην περιοχή τον Ίλιτς, ο οποίος κατέβασε την μπάλα και με δυνατό κοντινό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Ο Μάντζιος είχε όχι μία, αλλά… τριπλή χαμένη ευκαιρία στο 26′ για να ισοφαρίσει, αλλά νικήθηκε δύο φορές από τον Βελλίδη σε τετ α τετ και στη συνέχεια σούταρε άουτ. Η τελευταία αξιόλογη φάση του ημιχρόνου σημειώθηκε στο 41′, με το διαγώνιο σκαστό σουτ του Ίλιτς έξω απ’ την περιοχή να μη βρίσκει οριακά στόχο, ενώ νωρίτερα, στο 32′, οι Γιαννιώτες διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε ανατροπή του Στρούνα απ’ τον Λυκογιάννη και το ριπλέι τους δικαιώνει.

Αλλαγή στην ανάπαυλα
Ο Καραγεωργίου αντικατέστησε στο ημίχρονο τον Λυκογιάννη με τον Καπό και στο ημίωρο τον Ιντζίδη με τον Μιροσάβλιεφ, αλλά ο Λεβαδειακός ανέβασε την απόδοσή του μόνο όταν δέχθηκε και δεύτερο γκολ. Ο Γιάκος στο 47′ δεν τα κατάφερε από κοντινή απόσταση, ο Κοροβέσης αδράνησε δυο φορές, αλλά ο Τσουκαλάς στο 66′ δεν σπατάλησε την ευκαιρία. Με διαγώνιο σουτ διπλασίασε τα τέρματα του ΠΑΣ μετά από ασίστ του Ίλιτς, με τον οποίο άλλαξαν ρόλους σε σχέση με τη φάση του πρώτου τέρματος.

Στο 67′ ο Καπό σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Βελλίδη με δυνατό σουτ και το γκολ για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 73′ με τον Μάντζιο. Αφού λίγο νωρίτερα «πέταξε» μια κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής και ανενόχλητος, κατάφερε τελικά να σκοράρει τσιμπώντας την μπάλα μετά από κάθετη του Καπό, περνώντας την πάνω απ’ τον πορτιέρε του ΠΑΣ και σπρώχνοντας τη στην κενή εστία.

Η ψυχολογία του Λεβαδειακού ανέβηκε, αλλά η ισοφάριση δεν ήρθε ποτέ. Ο ΠΑΣ δεν είναι Άρης, κλείστηκε καλά στα καρέ του και με τον Πετράκη να πραγματοποιεί αργά τις δύο τελευταίες αλλαγές του, κράτησε την πολυπόθητη νίκη.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Κοροβέσης (90+1′ Μπέριος), Γιάκος (72′ Ντάσιος), Ακόστα (87′ Αυγενικού), Ίλιτς

Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Πρζιρόφσκι, Μουλόπουλος, Χαραλάμπους, Λουκογιάννης (46′ Καπό), Ιντζίδης (58′ Μιλοσάβλιεφ), Κονέ, Ορτέγκα (77′ Βαρέλα), Κώτσιος, Γεωργίου, Μάνζτιος, Ροτζέριο

Γήπεδο: «Ζωσιμάδες»
Διοργάνωση: Σούπερ Λιγκ
Αγωνιστική: 22η
Σκόρερ: 24′ Ίλιτς, 66′ Κοροβέσης – 73′ Μάντζιος
Δοκάρια: 20′ Ακόστα – 67′ Καπό
Κίτρινες: 25′ Ακόστα, 31′ Τσουκαλάς, 76′ Ντάσιος, 90’+3′ Βελλίδης – 43′ Ροτζέριο Μάρτινς, 90′ Μάντζιος
Διαιτητής: Γιάχος
Βοηθοί: Καρσιώτης, Γρεβένης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.