Αναστασίου: «Συγχαρητήρια στα παιδιά»

Ο Γιάννης Αναστασίου δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη νίκη-μισή πρόκριση του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού Βόλου.

Ο Γιάννης Αναστασίου δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη νίκη-μισή πρόκριση του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού Βόλου. Ο προπονητής των «πράσινων» στάθηκε στην ενέργεια που έβγαλαν οι παίκτες του και τόνισε ότι η προσοχή στρέφεται τώρα στο επόμενο ματς πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Παίζαμε με τον πρωτοπόρο της FootballLeague, μία ομάδα που έχει δείξει τη διαφορά της στην κατηγορία της. Ήταν σημαντικό για εμάς να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας. Ξέραμε τι ομάδα έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Από το πρώτο λεπτό δείξαμε τη διάθεσή μας να παίξουμε και το καταφέραμε. Παραδόξως, το ημίχρονο έληξε 0-0 κάτω από αντίξοες συνθήκες και δημιουργήθηκε εκνευρισμός. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Ηρεμήσαμε το παιχνίδι και είπαμε στα παιδιά ότι έπρεπε να πάρουμε το ματς. Από τη στιγμή που σκοράραμε νωρίς, κάθε φορά που κλέβαμε μπάλες απειλούσαμε. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για την εμφάνιση και την ενέργεια που έβγαλαν. Είναι πολύ σημαντικό που κερδίσαμε 4-0 χωρίς να δεχτούμε γκολ. Συνεχίζουμε γιατί το Σάββατο έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και στρεφόμαστε εκεί».

Για την εμφάνιση του Ζέκα:
«Δεν μου αρέσει να μιλάω συγκεκριμένα για κάποιον παίκτη και το ξέρετε. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Είναι ένας σημαντικός παίκτης για μας και ο αρχηγός μας. Έκανε τη δουλειά του και γίνεται συνέχεια πιο σημαντικός όσο κάνει καλά τη δουλειά του».

Για τον εκνευρισμό που υπάρχει για τη διαιτησία:
«Δεν θέλω και δεν μου αρέσει να μιλάω για τη διαιτησία. Ήταν δύσκολο για μας στο ημίχρονο να ηρεμήσουμε, επειδη υπήρχαν νεύρα. Συγκεντρωθήκαμε στον στόχο και το παιχνίδι και με την απόδοση δείξαμε ότι είμαστε για τα καλύτερα».

Για τον Σίλντενφελντ και τη φημολογία που υπάρχει:
«Δεν ξέρω τίποτα, δεν διαβάζω τίποτα. Το παιδί επανήλθε και προπονείται κανονικά. Τον υπολογίζουμε το ίδιο με όλους».

Για τον Πράνιτς και τον τραυματισμό:
«Ένιωσε κάτι κι απλά σταμάτησε. Είναι έμπειρος παίκτης και κατάλαβε αμέσως ότι έπρεπε να σταματήσει. Ήταν σημαντικό ότι βγήκε αμέσως».

Για το αν είναι έτοιμη η ομάδα να είναι πλήρως ανταγωνιστική:
«Θέλουμε να βάλουμε πιο ώριμη σκέψη στο παιχνίδι μας. Μπορούμε να ανέβουμε επίπεδο. Δουλεύουμε καθημερινά και προσπαθούμε να αλλάξουμε πράγματα στο παιχνίδι μας. Δεν είναι εύκολο. Υπάρχει ο ενθουσιασμός και ξεχνάμε κάποιες φορές να κάνουμε τα βασικά. Μας βοηθάει η ώριμη σκέψη για να διαχειριζόμαστε καλά το παιχνίδι».

Για τον έναν επιθετικό κι αν εξαρτάται αυτό από τον αντίπαλο:
«Θα έλεγα ότι το παιχνίδι μας έχει μία αρχική φιλοσοφία. Ανάλογα με τη συνθήκη του αγώνα μπορούμε να αλλάξουμε τη διάταξή μας και τον τρόπο παιχνιδιού μας. Θέλουμε να έχουμε καθαρό μυαλό όταν κάνουμε άμυνα και επίθεση. Είναι σημαντικό να μπορούμε να ελέγχουμε τα παιχνίδια. Η σκέψη μας αρχίζει να αλλάζει και να βελτιώνεται. Θέλουμε να γίνεται πιο συχνά. Ανάλογα τον αντίπαλο και τους παίκτες μας, δουλεύουμε συγκεκριμένα πράγματα στην προπόνηση. Από εκεί και πέρα είναι καθαρά θέμα διάθεσης και ημέρας. Τους είπαμε σήμερα να μπουν σαν να είναι τελικός. Κι αν γινόταν να το καθαρίσουμε να το κάνουμε. Και το κάναμε».

Για τον Ατζαγκούν και την συνεχή βελτίωσή του:
«Είναι ένας παίκτης πολύ σημαντικός για τη λειτουργία της ομάδας μας. Έχει τρομερή ικανότητα να παίζει ανάμεσα στις γραμμές και να βγαίνει κάθετα στην πλάτη της άμυνας. Έχει εξαιρετική συνεργασία με τον Μπεργκ, αλλά στο παιχνίδι πρέπει να κάνεις και άμυνα. Πολλές φορές όλοι οι παίκτες χάνουν το μυαλό τους. Όταν κάνουμε άμυνα πρέπει να αλλάζει η σκέψη. Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε. Όσο πιο γρήγορα τα αντιλαμβάνονται τόσο καλύτερα».

Για τη μεταγραφή του Μήτρογλου στην Αγγλία:
«Είναι καλό που ο βασικός επιθετικός της Εθνικής Ελλάδας μεταγράφηκε στην Αγγλία. Αν έχει γίνει η μεταγραφή συγχαρητήρια στο παιδί».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.