«Φωτιά» στα… πράσινα

Ο Παναθηναϊκός, στην 100ή συμμετοχή του Ζέκα με την πράσινη φανέλα, είχε τον Πορτογάλο σε καταπληκτικό βράδυ κι ένα ημίχρονο «φωτιά» με αποτέλεσμα ν΄ αναγκάσει σε συντριβή τον Ολυμπιακό Βόλου (4-0) στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Παναθηναϊκός, στην 100ή συμμετοχή του Ζέκα με την πράσινη φανέλα, είχε τον Πορτογάλο σε καταπληκτικό βράδυ κι ένα ημίχρονο «φωτιά» με αποτέλεσμα ν΄ αναγκάσει σε συντριβή τον Ολυμπιακό Βόλου (4-0) στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Άλλη ομάδα φορούσε κόκκινα, άλλη έβαλε «φωτιά» με την απόδοσή της στη «Λεωφόρο». Ο Παναθηναϊκός πήρε σκορ πρόκρισης απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου, τον οποίο κέρδισε με 4-0 στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ρεβάνς της Μαγνησίας, η οποία θα οριστεί εν καιρώ από την ΕΠΟ, παίρνει, πλέον, διαδικαστικό χαρακτήρα, με το τελικό αποτέλεσμα να μπορεί να θεωρηθεί και μικρό σκορ (!), αν προσμετρηθούν οι χαμένες ευκαιρίες των «πράσινων» ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

Οι Βολιώτες (αρκέστηκαν σε κατοχή μπάλας κοντά στο 30%), δεκατρία παιχνίδια αήττητοι στη Φούτμπολ Λιγκ, έκαναν τη διαφορά μίας κατηγορίας με το σύλλογο της Σούπερ Λίγκας να φαίνεται χαώδης δημιουργώντας τρεις τελικές σε όλο το 90λεπτο. Στο δεύτερο ημίχρονο, αλλάζοντας το σύστημα από 4-3-3 σε 4-2-3-1 και με την προσθήκη του Δεινόπαπα, έγιναν πιο επιθετικοί αλλά για λίγο! Για τους «πράσινους» απίστευτο παιχνίδι έκανε ο Ζέκα, ο οποίος βραβεύτηκε πριν την έναρξη του αγώνα για τις εκατό συμμετοχές με το «τριφύλλι» στο στήθος, με μία ασίστ κι εμπλοκή στο εξαιρετικό 2-0 του Μπαϊράμι.

Τέσσερα τέρματα σε 41 λεπτά πέτυχε ο Παναθηναϊκός, με μελανή στιγμή τον τραυματισμό του Πράνιτς, ο οποίος μπήκε αλλαγή στο 71΄ και βγήκε εκτός στο 79΄. Οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει τις αλλαγές τους, ο Κροάτης υπέστη τράβηγμα στον αριστερό δικέφαλο, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει το παιχνίδι η νικήτρια ομάδα με δέκα ποδοσφαιριστές. Περίπου 5-6 χιλιάδες φίλαθλοι μαζεύτηκαν στο γήπεδο της Λεωφόρου και το μόνο σίγουρο είναι πώς χάρηκαν ένα καλό παιχνίδι, με ρυθμό και γκολ.

Καλός, αλλά «άσφαιρος»

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα ο Παναθηναϊκός έδειξε αποφασισμένος να σημειώσει ένα γρήγορο γκολ και ν΄ αρχίσει να δημιουργεί σκορ πρόκρισης απέναντι στο σύλλογο της Φούτμπολ Λιγκ, ο οποίος στο πρώτο 45λεπτο περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έκανε τελική, ούτε γενικά ούτε στο στόχο, στο διάστημα αυτό, ενώ δέχτηκε δεκατρείς από το «τριφύλλι» που είχε οκτώ στην εστία και 69%-31% κατοχή μπάλας. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ανάγκασε τον γκολκίπερ Γεωργίου να παρέμβει ουκ ολίγες φορές και την άμυνα του κλαμπ της Μαγνησίας να περάσει δύσκολες στιγμές. Στο 2΄ ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων «έπιασε» κεφαλιά του Μπαϊράμι, από καλή θέση, ενώ δημιουργούσε με συχνότητα φάσεις από σέντρες από τα πλάγια και σουτ εκτός περιοχής.

Στο 14΄ οι «πράσινοι» έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Αμπντούλ Ατζαγκούν: Ο Νιγηριανός βρέθηκε στο ύψος της μικρής περιοχής των φιλοξενούμενων, είχε όλο το τέρμα μπροστά, αλλά η προσπάθειά του ήταν ασθενής και ο τερματοφύλακας του Βόλου δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει σε δύο χρόνους. Η πίεση του «τριφυλλιού» υποχώρησε ως το 40΄, αν και η αθηναϊκή ομάδα είχε την κατοχή και τη συντριπτική πρωτοβουλία των κινήσεων. Τα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου ήταν ο απόλυτος εφιάλτης για την ομάδα της Φούτμπολ Λιγκ κι εκεί φάνηκε το πόσο καλύτερος είναι ο σύλλογος της Σούπερ Λίγκας και η διαφορά της μίας κατηγορίας. Στο 43΄ ο Μπεργκ έχασε τετ-α-τετ, το οποίο απομάκρυνε ο Γεωργίου, μετά από σπουδαία πάσα του Ζέκα.

Στην εξέλιξη της φάσης την κεφαλιά του Ντίνα απομάκρυνε επάνω στη γραμμή ο Ολίσε, ενώ μέσα στο επόμενο δίλεπτο άλλες δύο φορές ο Παναθηναϊκός έφτασε μία ανάσα από το 1-0. Το σουτ του Σπυρόπουλου, εκτός περιοχής, κατέληξε λίγο άουτ, ενώ μία σέντρα του Χουχούμη από τα αριστερά στο 45΄ και στραβοκλωτσιά του Κωστούλα παραλίγο να κοστίσει ένα αυτογκόλ στους φιλοξενούμενους. Οι «πράσινοι» έκαναν φύλλο και φτερό τους Βολιώτες στο τελευταίο πεντάλεπτο, όμως το ημίχρονο έληξε 0-0 με τον κόσμο και τον Γιάννη Αναστασίου να διαμαρτύρονται στον διαιτητή Κουκουλάκη για ορισμένες αποφάσεις του.

Τον έριξε στο καναβάτσο

Ό,τι δεν μπόρεσε ο Παναθηναϊκός να πετύχει στο πρώτο 45λεπτο, το έπραξε με εμφατικό τρόπο στο δεύτερο ημίχρονο. Σκόραρε τέσσερις φορές, με ισάριθμους διαφορετικούς παίκτες και με μαέστρο τον «100άρη» Ζέκα έκανε την ομάδα του Βόλου, που πρωταγωνιστεί στη Φούτμπολ Λιγκ, κομπάρσο! Ατζαγκούν (48΄), Μπαϊράμι (57΄), Μπεργκ (74΄), Καρέλης (89΄) ήταν οι σκόρερ των γηπεδούχων, με το σημαντικό να είναι πώς όλα τα τέρματα, πέραν της ουσίας του σκοραρίσματος, είχαν και θέαμα. Ο Νιγηριανός επιθετικός του Παναθηναϊκού «ξεκλείδωσε» την άμυνα του Ολυμπιακού και κέρδισε για πρώτη φορά τον Γεωργίου με κοντινό πλασέ, έπειτα από κεφαλιά του Κουτρουμπή την οποία απέκρουσε ο Έλληνας γκολκίπερ.

Ο Μάνουελ Ρόκα πήγε ν΄ αλλάξει τη ροή του αγώνα με αλλαγή του συστήματος από 4-3-3 σε 4-2-3-1 και την προσθήκη του Δεινόπαπα, που μπέρδεψε τον Παναθηναϊκό αλλά για πολύ λίγο. Στο 57΄ ο Ζέκα πραγματοποίησε μία θαυμάσια κούρσα από τα αριστερά: Βρήκε η σέντρα του το κεφάλι του Ατζαγκούν, όμως ο Νιγηριανός σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Μπαϊράμι, με δυνατό σουτ, έκανε το 2-0. Το δυσάρεστο για τον Γιάννη Αναστασίου ήταν οι αναγκαστικές αλλαγές των Χουχούμη και Πράνιτς (ο Κροάτης αντικατέστησε τον νεαρό Έλληνα, αλλά αποχώρησε τραυματίας οκτώ λεπτά αργότερα αφήνοντας με δέκα την ομάδα του που είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές).

Πέρα απ΄ αυτό προστέθηκαν ακόμη δύο τέρματα στο σακούλι των γηπεδούχων, που θα πρέπει ν΄ αυτοκτονήσουν για να μην περάσουν στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Στο 74΄ ο Μπεργκ με κεφαλιά «έγραψε» το 3-0, έπειτα από σέντρα «ξυράφι» του Λαγού από τα δεξιά, με τον Καρέλη να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 81΄ για το 4-0. Η προσπάθεια του Έλληνα επιθετικού σημάδεψε τη ρίζα της αριστερής δοκού του Γεωργίου, όμως ο παίκτης του «τριφυλλιού» πήρε το αίμα του πίσω στο 89΄: Η ασίστ του Ζέκα θύμισε… Πίρλο, ο σκόρερ βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ και με αριστερό πλασέ, που βρήκε πρώτα στο δεξί κάθετο δοκάρι του γκολκίπερ του Βόλου, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου / 4-3-2-1): Κοτσόλης – Χουχούμης (71΄ Πράνιτς), Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σπυρόπουλος – Λαγός, Ζέκα – Ντίνας, Ατζαγκούν, Μπαϊράμι (69΄ Καρέλης) – Μπεργκ (77΄ Κλωναρίδης)
Αναπληρωματικοί: Ταμπάκης, Κλωναρίδης, Μαρινάκης, Καρέλης, Αμπέντ, Σίλντενφελντ, Πράνιτς

Ολυμπιακός Βόλου (Μάνουελ Ρόκα / 4-3-3): Γεωργίου – Κατσιαρός, Κωστούλας, Μελίσσης, Γιαλούσης – Ρόκας, Πινδώνης (69΄ Κριστομπάλ), Ολίσε (50΄ Δεινόπαπας) – Κατσίκης (82΄ Καπετάνος), Γκούρμα, Μπρέσκα
Αναπληρωματικοί: Γκίτκος, Κόμνος, Κριστομπάλ, Καπετάνος, Δεινόπαπας, Καρράς, Νικολιάς

Δείτε τον live σχολιασμό του αγώνα από το Novasports.gr

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.