Διευρύνοντας τους «Ορίζοντες»

Το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Ορίζοντες», επισκέφθηκε την Τέταρτη ο Ολυμπιακός ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την κοινωνική του δράση και το έργο του.
Δημοσίευση: 29/01/2014 - 15:48

Το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Ορίζοντες», επισκέφθηκε την Τέταρτη ο Ολυμπιακός ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την κοινωνική του δράση και το έργο του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ερυθρόλευκων αναφέρει:
«Στο πλαίσιο της κοινωνικής του δράσης, ο Ολυμπιακός επισκέφθηκε το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Ορίζοντες» στην Ηλιούπολη, δηλώνοντας αρωγός στο σπουδαίο έργο του.

Την ΠΑΕ εκπροσώπησαν ο σκάουτερ και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, κ. Νίκος Βαμβακούλας, ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, κ. Βασίλης Τοκάκης και η Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων, κα. Κατερίνα Μυλωνά. Η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τα παιδιά που φιλοξενεί το ίδρυμα, με τον κ. Τοκάκη να παραδίδει μαζί με τον κ. Βαμβακούλα το χρηματικό ποσό που θα ενισχύσει την προσπάθεια του ιδρύματος, τονίζοντας:

«Ο Πρόεδρός μας, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης και η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι κοντά σας. Για αυτό το λόγο είμαστε σήμερα εδώ. Αναγνωρίζουμε τη δουλειά που κάνετε με τα παιδιά που χρειάζονται ειδική φροντίδα και σας στηρίζουμε προσφέροντάς σας οικονομική βοήθεια, προκειμένου να μπορέσετε να συνεχίσετε απρόσκοπτα το έργο σας. Ο Ολυμπιακός δεν πρωταγωνιστεί μόνο στα γήπεδα, αλλά και στην κοινωνία με μια σειρά πρωτοβουλιών. Ξεχωρίζει η σημαντική συνεργασία με τη UNICEF προκειμένου να εμβολιαστούν 50 χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο στο πλαίσιο του προγράμματος για τον εμβολιασμό όλων των παιδιών. Είμαστε δίπλα στην ελληνική κοινωνία ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Είμαστε κοντά σας και θα είμαστε και στο μέλλον. Καλή δύναμη στο έργο σας».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Δ.Σ. του σωματείου, κ. Νίκος Ανυφαντής, ευχαρίστησε θερμά τον Ολυμπιακό για τη βοήθειά του, τονίζοντας ότι «τέτοιες ενέργειες μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε τον δικό μας. πρωταθλητισμό».

Η αντιπροσωπεία του συλλόγου μας ξεναγήθηκε στους χώρους που φιλοξενούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες, βλέποντάς τα. εν δράσει να κάνουν χειροτεχνίες, κεραμικές κατασκευές, κοσμήματα και να εκπαιδεύονται σε υπολογιστές.

Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» είναι αναγνωρισμένο ως Ειδικό Φιλανθρωπικό Σωματείο και λειτουργεί υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας και Περιφέρειας Αττικής.

Παρέχει υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης ανοικτού τύπου από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό (ψυχίατρο, ψυχολόγους, κοινωνική λειτουργό, εργοθεραπεύτριες, λογοθεραπευτή, ειδικούς θεραπευτές, ειδικούς εκπαιδευτές, νοσηλευτή, γυμνάστρια και βοηθητικό προσωπικό) και στόχος του είναι να βοηθήσει στην κοινωνικοποίηση και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εκπαιδευόμενων, εισάγοντάς τους παράλληλα στην παραγωγική διαδικασία, ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν σε όσο το δυνατόν περισσότερους τομείς της καθημερινής ζωής, στηριζόμενοι στους εαυτούς τους».