Αφησαν ανοικτούς λογαριασμούς

Ολυμπιακός και Ατρόμητος θα λύσουν τις διαφορές τους στο Περιστέρι, καθώς το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος τελείωσε ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0).

Ολυμπιακός και Ατρόμητος θα λύσουν τις διαφορές τους στο Περιστέρι, καθώς το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος τελείωσε ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0). 

Οι “ερυθρόλευκοι” κυρίως στο πρώτο μέρος απείλησαν τους “κυανόλευκους”, οι οποίοι είχαν σε καλή μέρα τον Σηφάκη. Ο τελευταίος αντέδρασε σωστά όποτε χρειάστηκε και κράτησε ανέπαφη την εστία του και παράλληλα ζωντανές τις ελπίδες των Περιστεριωτών για την πρόκριση.

Τα αρχικά πλάνα
Ο Μίτσελ κατέβασε τον Ολυμπιακό με 4-1-1-3-1. Ο Μέγιερι υπερασπίστηκε τα γκολπόστ της ομάδος του, ενώ η τετράδα της άμυνας αποτελούταν από τους Σαλίνο (δεξιά) Παπαδόπουλο, Μανωλά, Μπονγκ. Ο Σάμαρης ήταν το αμυντικό χαφ με τον Μανιάτη λίγο πιο μπροστά από τον συμπαίκτη του. Στα δεξιά αγωνίστηκε ο Κάμπελ, στα αριστερά ο Φουστέρ και πίσω από τον Ολαϊτάν ο Σαβιόλα. 

Ο Ατρόμητος παρατάχθηκε με 4-2-3-1. Ο Σηφάκης κάθισε κάτω από τα δοκάρια έχοντας μπροστά του στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τα αριστερά τους Φυτανίδη, Λαζαρίδη, Ταυλαρίδη και Γιαννούλη. Ιγκλέσιας και Πίτου Γκαρσία ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τον Ούμπιδες μπροστά τους. Στα άκρα της μεσαίας γραμμής… τοποθετήθηκαν οι Φάμπιο, Μπρίτο και στην κορυφή της επίθεσης ο Παπαδόπουλος.

Μαέστρος ο Σαβιόλα
Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και πίεζε για το γκολ που θα τον έβαζε οδηγό στο σκορ. Ο Σαβιόλα αποτελούσε τον κινητήριο μοχλό, καθώς από τα πόδια του περνούσαν σχεδόν όλες οι επιθέσεις των “ερυθρολεύκων”. Ο Αργεντινός μοίραζε το παιχνίδι στα άκρα, ενώ όποτε μπορούσε προσπαθούσε να βγάλει την κάθετη μπαλιά παίζοντας το “ένα-δύο” με τους συμπαίκτες του.

Ο Σηφάκης που επανήλθε στη βασική 11αδα του Ατρομήτου έδειξε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Ο διεθνής γκολκίπερ δύο φορές έπεσε στην γωνία του και έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ τα σουτ των Φουστέρ (4′) και Σαβιόλα (16′). Ο τελευταίος στο 28′ θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ, αλλά όντας αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι στα πρώτα 35 λεπτά του αγώνα δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους και συνεχώς έμεναν πίσω, με αποτέλεσμα ο Μέγιερι να μην έχει κινδυνέψει ούτε μία φορά. Μάλιστα το πρώτο σουτ του Ατρόμητου το έκανε ο Ούμπιδες έξω από την περιοχή στο 40′, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Του έβαλε δύσκολα στο δεύτερο
Στον Παράσχο δεν άρεσε η εικόνα της ομάδος του γι αυτό και με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έβαλε στον αγώνα τον Καραμάνο στη θέση του Φάμπιο, ο οποίος δεν βοήθησε την ομάδα του. Αμέσως το σύστημα των φιλοξενούμενων μετατράπηκε σε 4-4-2, με τον Ούμπιδες να περνάει στα δεξιά και τον Καραμάνο δίπλα από τον Παπαδόπουλο. 

Οι δύο φορ των κυανόλευκων έπεφταν σε Σάμαρη και Μανιάτη, όταν οι τελευταίοι έπαιρναν την μπάλα, με αποτέλεσμα οι “ερυθρόλευκοι” να δυσκολεύονται στην κυκλοφορία της μπάλας. Ο Μίτσελ για να βοηθήσει την ομάδα του σε αυτό τον τομέα επέλεξε να αποσύρει τον Σαβιόλα και να ρίξει στη μάχη τον Ντομίνγκεζ. 

Ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία του αγώνα, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις μπροστά από τον Σηφάκη. Τα γεμίσματα των γηπεδούχων αποτελούσαν εύκολη λεία για το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ατρομήτου, το οποίο κυριαρχούσε στον αέρα. Ο Δημούστος μπήκε στον αγώνα για να σταματήσει τον Ντομίνγκεζ, χωρίς να τα καταφέρει, ενώ ο Ναπολεόνι δεν κατάφερε να ανησυχήσει την άμυνα του Ολυμπιακού. Από την άλλη μεριά ο Εντινγκά στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε δεν έκανε κάποιο λάθος, ούτε και κάτι θετικό για την ομάδα του. Οσο για τον Σέποβιτς που πήρε τη θέση του Φουστέρ, είχε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων τη μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο. Και πάλι όμως ο Σηφάκης είπε “όχι” και κράτησε ανέπαφη την εστία του Ατρομήτου. 

Ο αγώνας είχε γρήγορο ρυθμό με τον Ολυμπιακό να πιέζει για το γκολ, το οποίο δεν κατάφερε να πετύχει. Παρόλα αυτά οι φίλαθλοι οι φίλαθλοι του στο τέλος χειροκρότησαν τους παίκτες του Μίτσελ, ενώ και οι Περιστεριώτες που παρακολούθησαν από τις εξέδρες του “Γεώργιος Καραϊσκάκης” την αναμέτρηση, αποθέωσαν τους “κυανόλευκους”.  

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι, Σαλίνο (81′ Εντίνγκα), Μπονγκ, Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Σάμαρης, Μανιάτης, Κάμπελ, Φουστέρ (76′ Σέποβιτς), Σαβιόλα (63′ Ντομίνγκεζ), Ολαϊτάν.

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Πίτου Γκαρσία, Ούμπιντες, Μπρίτο (76′ Ναπολεόνι), Φάμπιο (46′ Καραμάνος), Παπαδόπουλος (76′ Δημούτσος).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.