Δύο λεπτά ήταν αρκετά

Ο ΟΦΗ χρειάστηκε δύο λεπτά (61' Παπάζογλου, 63' Κάλαϊτζιτς) για να κάμψει την αντίσταση του Πανιωνίου και να κερδίσει 2-0 και πλέον είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο ΟΦΗ χρειάστηκε δύο λεπτά (61′ Παπάζογλου, 63′ Κάλαϊτζιτς) για να κάμψει την αντίσταση του Πανιωνίου και να κερδίσει 2-0 και πλέον είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών:

Η ομάδα του Σα Πίντο παρατάχθηκε με ένα σύστημα 4-2-3-1 με τους Μιλιάζες, Τριποτσέρη, Ζόρο και μπούρμπο στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Κάλαϊτζιτς και Μακρής, δεξιά ο Ζε Εντουάρντο, αριστερά ο Περογαμβράκης, στην κορυφή της επίθεσης ο Παπάζογλου και πίσω του, σε ρόλο “δεκαριού”, ο Λαμπρόπουλος.

Απ’ την άλλη, το ίδιο σύτημα χρησιμοποίησε και ο Κώστας Παναγόπουλος με τους Ζαχαράκη, Κουλουχέρη, Λαμπρόπουλο και Κούρντι στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Παναγιωτούδης και Μητρόπουλος, δεξιά ο Κολοβός, αριστερά ο Λάσνικ, στην κορυφή ο Γιάννου και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού μέσου, ο Αραβίδης.

Ημίχρονο χωρίς ουσία

Οι δύο ομάδες μπήκαν μουδιασμένα στον αγωνιστικό χώρο του Γεντί Κουλέ και στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης προσπαθούσαν να κλείσουν τα μετόπισθέν τους και στη συνέχεια να μπορέσουν να απειλήσουν.

Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας μιας και οι παίκτες των δύο ομάδων πραγματοποίησαν αρκετά λάθη ειδικά στο χώρο του κέντρου με αποτέλεσμα οι φάσεις να είναι λιγοστές ειδικά στο πρώτο ημίωρο.

Η πρώτη ολοκληρωμένη φάση ανήκει στους φιλοξενούμενους. Στο όγδοο λεπτό ο Λάσνικ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Αραβίδης έπιασε την κεφαλιά απ’ τοπ ύψος του πέναλτι ανενόχλητος αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στη συνέχεια, ο ΟΦΗ ανέβασε στροφές και στο 17ο λεπτό ο Ζε Εντουάρντο απείλησε την εστία του Παπαδόπουλου, με σουτ από τον άξονα, το οποίο όμως δεν απείλησε τον Έλληνα πορτιέρε.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα και την  κατοχή της μπάλας προσπαθώντας να απειλήσουν κυρίως από τις πτέρυγες με τους Λαμπρόπουλο και Μιλιάζες να προσπαθούν να βρουν μέσα στην περιοχή τον Παπάζογλου.

Στο 31ο λεπτό οι Κρητικοί έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ αλλά το σουτ του Λαμπρόπουλου μέσα από την περιοχή από τα δεξιά πέρασε μόλις άουτ.

Η ομάδα του Σα Πίντο πίεσε μέχρι το τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους για να μπορέσει να πετύχει ένα γκολ, που θα της έδινε το προβάδισμα για τη νίκη
αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να μένει στο 0-0.

Φαβορί με δύο «μπαλοθιές»

Στην επανάληψη οι παίκτες του Σα Πίντο μπήκαν αποφασισμένοι να σκοράρουν για να πάρουν το προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού. Στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους ο ΟΦΗ πίεσε για να κλείσει τον Πανιώνιο στα καρέ του και το κατάφερε.

Μάλιστα, η πίεση των Κρητικών απέφερε καρπούς στο 61ο λεπτό. Ο Στάθης, που πέρασε στο παιχνίδι ως αλλαγή στη θέση του Μπούρμπου, σέντραρε από τα δεξιά και ο Παπάζογλου με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, οι φιλοξενούμενοι δέχτηκαν και δεύτερο τέρμα δύο λεπτά αργότερα δείχνοντας ότι μπήκαν «υπνωτισμένοι» στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Περογαμβράκης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Λαμπρόπουλο. Ο Κάλαϊτζιτς ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών ευστοχώντας από τα έντεκα βήματα διπλασιάζοντας έτσι τα τέρματα της ομάδας του και δίνοντάς της σαφές προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Μετά το δεύτερο γκολ, οι γηπεδούχοι προχώρησαν σε κοντρόλ παιχνίδι ενισχύοντας την αμυντική τους γραμμή προκειμένου να διασφαλίσουν το υπέρ τους σκορ και το κατάφεραν. Έτσι, η ομάδα του Σα Πίντο έχει πλέον σαφές προβάδισμα για πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό Βόλου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντες, Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μπούρμπος (46′ Στάθης), Κάλαϊτζιτς, Μακρής, Ζε Εντουάρντο, Λαμπρόπουλος (34′ Κουτσιανικούλης), Περογαμβράκης (76′ Σίσιτς), Παπάζογλου

Πανιώνιος (Κ. Παναγόπουλος): Παπαδόπουλος, Ζαχαράκης, Κουλουχέρης, Λαμπρόπουλος, Κούρντι, Παναγιωτούδης (59′ Παντίδος) , Μητρόπουλος, Κολοβός, Αραβίδης, Λάσνικ (56 Ντούνης), Γιάννου (84′ Σταυροθανασόπουλος)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.