Κοτσόλης: «Πιο προσιτός και ρεαλιστικός στόχος το κύπελλο»

Σαν το πιο ρεαλιστικό και προσιτό στόχο για τον Παναθηναϊκό χαρακτήρισε το κύπελλο Ελλάδας ο Στέφανος Κοτσόλης.

Σαν το πιο ρεαλιστικό και προσιτό στόχο για τον Παναθηναϊκό χαρακτήρισε το κύπελλο Ελλάδας ο Στέφανος Κοτσόλης. Ο τερματοφύλακας των «πρασίνων» σε συνέντευξη του στο match programme του αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου τόνισε ότι είναι ντροπή να μην έχει στόχους ο Παναθηναϊκός.
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέφανου Κοτσόλη
«Πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί και να τα δίνουμε όλα σε κάθε αγώνα για να φτάσουμε εκεί που πρέπει. Θα ήταν ντροπή για τον Παναθηναϊκό να λέγαμε ότι δεν έχουμε στόχο να πρωταγωνιστούμε και να φτάνουμε μέχρι το τέλος διεκδικώντας είτε το Κύπελλο είτε το Πρωτάθλημα. Ειδικότερα τα τελευταία δύο χρόνια, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην ομάδα, το Κύπελλο είναι πιο ρεαλιστικός και προσιτός στόχος για εμάς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτόματα είναι και εύκολος. Δίνεις ό, τι καλύτερο έχεις και όλα αποδεικνύονται στο γήπεδο» ήταν η αρχική του τοποθέτηση.

Η κλήρωση προκάλεσε αυτονόητους συνειρμούς και προσδοκίες για πορεία μέχρι τον τελικό. Πως διαχειρίζεται αυτές τις προσδοκίες μια ομάδα που φέτος έχει μάθει να παίζει με χαμηλότερα τον πήχη των προσδοκιών;

«Είναι υποχρέωσή μας να βρούμε τρόπο να το διαχειριστούμε. Η κλήρωση αντικειμενικά είναι εύκολη. Τα παιχνίδια όμως τα κάνεις εσύ εύκολα ή δύσκολα μέσα στο γήπεδο με την αγωνιστική σου συμπεριφορά. Πιστεύω ότι την τύχη μας πρέπει να την φτιάξουμε μόνοι μας. Έχουμε σαν ομάδα και την ποιότητα και την ικανότητα να διεκδικούμε και να παίρνουμε αυτό που θέλουμε στους αγώνες. Συνεπώς, όλοι γνωρίζουμε ότι η κλήρωση μέχρι τον τελικό είναι βατή, ωστόσο οφείλουμε μέσα στο γήπεδο να είμαστε όπως πρέπει για να επιβεβαιώνουμε στην πράξη αυτό που ξέρουμε στη θεωρία».

Εσύ στην καριέρα σου έχεις κατακτήσει το Κύπελλο. Τι ιδιαιτερότητα πιστεύεις ότι απαιτεί στην αντιμετώπισή του αυτός ο θεσμός προκειμένου να έχει μια ομάδα επιτυχία σ’ αυτόν;

«Πρώτα απ’ όλα και αυτονόητα πρέπει να το θέλεις πολύ και να αντιμετωπίζεις κάθε ματς σαν τελικό. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και σοβαροί σε κάθε αγώνα γιατί η ιδιαιτερότητα του Κυπέλλου είναι πως τυχόν λάθη δεν διορθώνονται ένα λάθος μπορεί να σου κοστίσει ακριβά και να μην έχεις το περιθώριο να το διορθώσεις. Δεν είναι σαν τον “μαραθώνιο” του πρωταθλήματος που κάποιους βαθμούς μπορεί να τους χάσεις σε έναν αγώνα και να τους βρεις αργότερα. Σε 34 αγώνες στο τέλος θα πάρεις λογικά αυτό που δικαιούσαι, σε διπλά ματς, ωστόσο, ένα μόνο λάθος μπορεί να το πληρώσεις. Εμείς πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι σ’ αυτά που θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε και τα υπόλοιπα πιστεύω ότι θα έρθουν».

Έχεις ζήσει πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό και υπήρξες μέλος σε πολλές διαφορετικές ομάδες των «πράσινων». Πως σου φαίνεται η φετινή ομάδα;

«Σε σύγκριση με πέρσι είμαστε αξιοπρεπείς, δουλεύουμε σε υψηλούς ρυθμούς, και προσπαθούμε να είμαστε αντάξιοι του ονόματος του Παναθηναϊκού. Σε σχέση με το παρελθόν υπάρχει τεράστια διαφορά. Αυτό που λέω συνήθως συμβουλευτικά στα νέα παιδιά που έχουμε στην ομάδα είναι πως πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι παλιότερα τα παιδιά από τις υποδομές “έφτυναν αίμα” όχι για να παίξουν, αλλά απλώς και μόνο για να προπονηθούν ή να βρεθούν σε μια αποστολή της πρώτης ομάδας. Η τωρινή γενιά έχει τη χρυσή ευκαιρία να φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού σε πολύ νεαρή ηλικία, να διεκδικεί τη θέση της και να εκπληρώνει τις φιλοδοξίες της πολύ νωρίς. Πρέπει λοιπόν να είναι συγκεντρωμένοι και να δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για να αποδείξουν ότι αξίζουν να φοράνε αυτή τη φανέλα δίνοντας προτεραιότητα στο σεβασμό της ιστορίας του Παναθηναϊκού».

Με τι θα ήσουν ικανοποιημένος το Μάιο τόσο προσωπικά όσο και σαν μέλος της ομάδας;

«Δεν υπάρχει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που να μην έχει προσωπικό στόχο να αγωνίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο. Θέλω να διεκδικώ τη θέση μου και να παίζω, αλλά η καλή πορεία της ομάδας είναι πάνω απ’ όλα και αποτελεί και το φίλτρο που καθορίζει και την ατομική επιτυχία. Κρατάω για μένα τους στόχους που έχω στο μυαλό μου και θα αισθανθώ δικαιωμένος στο τέλος αν τους έχω πραγματοποιήσει. Μέχρι τότε, επειδή είμαστε μια νέα ομάδα γιατί ακόμα και οι πιο έμπειροι ξένοι είναι νέοι στην Ελλάδα πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί και να τα δίνουμε όλα σε κάθε αγώνα για να φτάσουμε εκεί που πρέπει».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.