Άρης: Ξέρει να γράφει ιστορία

Μετά από τέσσερεις – ταλαιπωρημένες- αγωνιστικές χρονιές, ο Άρης επιστρέφει στην Ευρώπη αποδεικνύοντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι το DNA της ομάδας είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να γράφει ιστορία.

Μετά από τέσσερεις – ταλαιπωρημένες-  αγωνιστικές χρονιές, ο Άρης επιστρέφει στην Ευρώπη αποδεικνύοντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι το DNA της ομάδας είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να γράφει ιστορία.  

Και η ιστορία δεν γράφεται επειδή οι «κιτρινόμαυροι» εξασφάλισαν εκ΄ νέου την συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η ιστορία γράφεται γιατί παρά τις αντιξοότητες που βρήκαν μπροστά τους, στάθηκαν όρθιοι με αξιοπρέπεια και το αποτέλεσμα της προσπάθειας τους είναι να βλέπουν με μεγάλη ικανοποίηση να μεγαλώνει η δεξαμενή δημιουργίας νέων φίλων της ομάδας τους.

Σε όλη την διάρκεια της σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε, η εικόνα που εξέπεμπε το “Κλ. Βικελίδης” ήταν πάντα η ίδια. Γιορτινό κλίμα στις κερκίδες και μικρά παιδιά με τους γονείς τους να διασκεδάζουν το θέαμα που τους πρόσφεραν οι ποδοσφαιριστές του αγαπημένου τους συλλόγου.

Γιατί κατά γενική ομολογία, ο φετινός Άρης ήταν από τις πιο θεαματικές ομάδες του πρωταθλήματος.
 
Τρεις φορές έπεσε, αλλά επέστρεφε ευρωπαίος
Ο Άρης είναι η μόνη ελληνική ομάδα που ενώ υποβιβάστηκε τρεις φορές, είχε δυναμική επιστροφή στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας.

Η πρώτη φορά ήταν την περίοδο 1997- 1998. Η περίεργη εκείνη ιστορία με τα δελτία που δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο γήπεδο του Βύρωνα, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα Αθηναϊκός –  Άρης, ήταν η αρχή του τέλους για τον πρώτο υποβιβασμό της ομάδας. 

Παρ΄ όλα αυτά η επιστροφή του Άρη στην μεγάλη  κατηγορία ήταν άμεση. Η επόμενη περίοδος βρίσκει τους «κιτρινόμαυρους» στον φυσικό τους χώρο, τερματίζοντας μάλιστα στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας εξασφαλίσει την έξοδο τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η επόμενη επταετία είχε πολλά σκαμπανεβάσματα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, μέχρι που φθάσαμε στο 2004.

Εκείνη την αγωνιστική περίοδο (2004-2005) έρχεται ο δεύτερος υποβιβασμός στην ιστορία του συλλόγου.  

Παρά την κακή πορεία και το νέο πικρό ποτήρι που θα αναγκαστούν να πιουν οι φίλοι της ομάδας, περισσότεροι από 6000 κόσμου θα δώσει δυναμικό παρών στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας (Πάτρα) κόντρα στον Ολυμπιακό. 

Η ομάδα τους έχανε 3-0, ήταν ήδη υποβιβασμένη, αλλά εκείνοι τραγουδούσαν «Άρη θυμήσου μια ζωή μαζί σου».

Την ίδια στιγμή από το αντίπαλο πέταλο, οι 6000 φίλοι του Ολυμπιακού σηκώθηκαν να χειροκροτήσουν σε μια από τις πιο όμορφες στιγμές του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Β΄ Εθνική και Ευρώπη
Ο Άρης γράφει μια ακόμη μοναδική σελίδα στο εγχώριο ποδόσφαιρο, καθώς θα γίνει η μοναδική εως τώρα ομάδα που εκπροσώπησε την χώρα μας στην Ευρώπη (κύπελλο ΟΥΕΦΑ) αγωνιζόμενη στην β΄ εθνική.

Η κλήρωση τον έφερε αντιμέτωπο με την Ρόμα του Λουτσιάνο Σπαλέτι, του Φραντσέσκο Τότι, του Κριστιάν Πανούτσι και όλων των υπόλοιπων αστέρων από το ευρωπαϊκό στερέωμα.  

Μοναδικό μέλημα της «κιτρινόμαυρης οικογένειας» ήταν φυσικά  η άμεση επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία κάτι που έγινε έστω και την τελευταία στιγμή και χάρη στο γκολ του Βελώνη λίγο πριν την λήξη της εκτός έδρας αναμέτρησης με το Χαϊδάρι.
Τέλος καλό, όλα καλά.
   
Νέα πίκρα και σκληρότερη δοκιμασία
Το 2013 έρχεται να προστεθεί μια νέα «μαύρη» σελίδα στην εκατοντάχρονη πλέον ιστορία του Άρη.

Νέος υποβιβασμός στην β΄ εθνική, αλλά κατόπιν απόφασης των ιθυνόντων του συλλόγου, αποφασίζεται η πτώση στην γ΄ εθνική προκειμένου να σβηστεί σημαντικό μέρος των χρεών που είχαν δημιουργηθεί μέχρι τότε.

Παρά την βαριά φανέλα που κουβαλάει ο Άρης, τα πράγματα μόνο εύκολα δεν εξελίχθηκαν. 
Χρειάστηκαν δύο χρονιές να περάσουν ώστε να ανέβει η ομάδα από την Γ΄ εθνική στην Β΄ και άλλες δύο από την Β΄ εθνική κατηγορία, στην Super League.

Πέρασε ο εφιάλτης
Οι φίλοι του Άρη εύχονται όλα τα παραπάνω να είναι ένας… εφιάλτης που πέρασε και δεν πρόκειται να τον ξαναζήσουν.

Η ομάδα τους μπαίνει στα ευρωπαϊκά σαλόνια από το τέλος Ιουλίου και άπαντες ελπίζουν το ταξίδι που μόλις άρχισε, να έχει συνέχεια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.