Ένας Αμερικανός για τον ΠΑΟΚ (video)

Η επιχείρηση ενίσχυση για τον ΠΑΟΚ συνεχίζεται, μόνον που στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτή τη φορά το παρόν θέμα αφορά την ομάδα Κ20. Ποιά είναι αυτή

Η επιχείρηση ενίσχυση για τον ΠΑΟΚ συνεχίζεται, μόνον που στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτή τη φορά το παρόν θέμα αφορά την ομάδα Κ20. Ποιά είναι αυτή; Πως ο 18χρονος Αμερικανός, ύψους 1.90 Οστιν Ρότζερς, που αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα αποδέχτηκε την πρόσκληση συνεργασίας που δέχτηκε από τον «Δικέφαλο» και τον προσεχή Ιούλιο θα ταξιδέψει από το Πόρτλαντ στη Θεσσαλονίκη και την Τούμπα προκειμένου να δοκιμάσει τις ικανότητές του σε κορυφαίο επίπεδο όπως είναι το ευρωπαϊκό. Ο νεαρός πορτιέρο που προέρχεται από οικογένεια . τερματοφυλάκων, έγινε θέμα οικογενειακώς με αφορμή του την απόφαση αυτή από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Portlant Tribune.

Απόφοιτος του χριστιανικού χάι σκουλ του Πόρτλαντ, στην ποδοσφαιρική ομάδα της οποίας καθιερώθηκε κάτω από τα δοκάρια, αποτέλεσε την εξαίρεση της αμερικανικής εφηβικής πραγματικότητάς σύμφωνα με την οποία το όνειρο κάθε νεαρού που παίζει μπέιζμπολ με τον πατέρα του στο πίσω μέρος της αυλής του σπιτιού του είναι να παίξει αντιμέτωπος με τα μεγαλύτερα ονόματα του πρωταθλήματος στο αμερικανικό πρωτάθλημα μπέιζμπολ, ήτοι Major League Baseball. Στην ίδια ηλικία λοιπόν, ο Οστιν έπαιζε ποδόσφαιρο με την οικογένειά του κι ονειρευόταν να παίξει κάποια στιγμή στην Ευρώπη. «Αυτόν τον Ιούλιο, ο Οστιν θα κάνει το επόμενο βήμα στο ταξίδι του. Ο πρώην τερματοφύλακας του Portlant Christian High, σε ηλικία μόνον 18 ετών, θα μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη, Ελλάδα ν’ αγωνιστεί για την ομάδα του ΠΑΟΚ κάτω των είκοσι ετών», αναφέρει χαρακτηριστικά το εν λόγω δημοσίευμα.  
Μιλώντας για την απόφασή του αυτή ο νεαρός γκολκίπερ εξήγησε: «Το MLS (Major League Soccer δηλαδή η αμερικανική λίγκα ποδοσφαίρου) μεγαλώνει κι εξελίσσεται σ’ ένα πραγματικά καλό πρωτάθλημα. Αλλά όλο το κορυφαίο επίπεδο ταλέντου στην Ευρώπη είναι το καλύτερο στον κόσμο. Γι’ αυτό τόσο λίγοι Αμερικανοί έχουν αγωνιστεί εκεί. Είναι τόσο δύσκολο να παίξεις σ’ ένα από τα πρωταθλήματά τους. Με τις ακαδημίες που έχουν εκεί και τον τρόπο λειτουργίας τους δημιουργείται σημαντικότατος ανταγωνισμός. Η Ευρώπη είναι ο ποδοσφαιρικός προορισμός για όλους τους παίκτες. Είναι κάτι που ήθελα να κάνω από τότε που ξεκίνησα να παίζω. Τώρα που έχω την ευκαιρία να πάω εκεί και με το καλό να βελτιωθώ είναι κάτι που μ’ εξιτάρει πολύ».

Στο συγκεκριμένο άρθρο γίνεται επίσης λόγος για την υπόλοιπη οικογένεια με τον πατέρα του και τα δυο του αδέρφια να έχουν την ίδια αγάπη ως κοινό παρονομαστή, ενώ σ’ ότι αφορά την απόφασή του εξηγούν πως προέκυψε πριν από δυο χρόνια κατόπιν ενδελεχούς έρευνας για το αν πρέπει να παραμείνει στις ΗΠΑ ή αν πρέπει να πάει στην Ευρώπη. Πέρυσι, όταν αγωνιζόταν με την ομάδα νέων του Λιτλ Ροκ Αρκανσο τον είδε ένας Ελληνας σκάουτερ που του πρόσφερε την προοπτική μιας δοκιμής. Κι ενώ απέμεναν οι λεπτομέρειες της πρότασης ταξίδεψε στο Λουξεμβούργο προκειμένου να παίξει με μια ομάδα τρίτης κατηγορίας και να προπονηθεί με μια άλλη πρώτης κατηγορίας. Λίγο μετά την επιστροφή του δέχτηκε τηλεφώνημα από τον ΠΑΟΚ που τον ζήτησε για δοκιμή δυο εβδομάδων. Ο Ρότζερς, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, εντυπωσίασε τους προπονητές κι έλαβε μια πρόσκληση για να υπογράψει και να προπονείται πλέον με την ομάδα από τον προσεχή Ιούλιο.

«Είναι ένα συμβόλαιο για την ανάπτυξή του», σχολιάζει ο πατέρας του Γκλεν και συμπληρώνει: «Θ’ αγωνιστεί με την Κ20. Του παρέχουν διαμονή και κάποια χρήματα για τα έξοδά του. Δεν είναι σαν τον .. ΛεΜπρόν Τζέιμς που παίρνει εκατομμύρια δολάρια. Θα είναι εκεί για να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα σαν πρωτάρης. Ηδη χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για να μάθει την κουλτούρα και την ιδιοσυγκρασία. Για παράδειγμα εμείς οι Αμερικανοί γνέφουμε το κεφάλι μας πάνω – κάτω για να δείξουμε πως καταλαβαίνουμε. Εκεί, πρέπει να το κουνήσεις μόνον προς τα κάτω. Η προς τα πάνω κίνηση δείχνει πως δεν καταλαβαίνεις». Το άρθρο συνεχίζει λέγοντας πως αποφοίτησε στις 30 Δεκεμβρίου και πως στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την άφιξή του θα κάνει μαθήματα ελληνικών. Παράλληλα ελπίζει να παίξει σε ομάδα αναπτυξιακού πρωταθλήματος πηγαίνοντας καθημερινά στο γυμναστήριο προκειμένου να ετοιμαστεί κατάλληλα για μια θέση στο αρχικό σχήμα της ομάδας, ενώ θα ξεκινήσει σπουδές κολεγίου μέσω διαδικτύου, αφού εκτός της καριέρας του θέλει να πάρει και το πτυχίο εκπροσώπου παικτών. Στόχος του είναι, όπως αναφέρει ο πατέρας του, να παίξει κάποια στιγμή σε ομάδα πρώτης εθνικής ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και να πάρει έναν καλό βαθμό στις σπουδές του που θα του δίνει το πτυχίο και την άδεια μάνατζερ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 18χρονος τερματοφύλακας έχει και προσωπική σελίδα στο διαδίκτυο (http://www.austinrogers-soccer.com/index.html), ενώ για όσους θέλουν να τον παρακολουθήσουν υπάρχουν και βίντεο:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.