Σαλπιγγίδης: «Να κρατήσουμε το καλό ξεκίνημα» (video)

Στο καλό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τη Βέροια, το οποίο θα πρέπει να κρατήσουν και στα επόμενα παιχνίδι στάθηκε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με δηλώσεις του στην εκπομπή της Nova, «Παίζουμε Ελλάδα».

Στο καλό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τη Βέροια, το οποίο θα πρέπει να κρατήσουν και στα επόμενα παιχνίδι στάθηκε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με δηλώσεις του στην εκπομπή της Nova, «Παίζουμε Ελλάδα». Ο διεθνής επιθετικός στάθηκε στις διαφορετικές θέσεις που αγωνίζεται ανάλογα με τις απαιτήσεις του παιχνιδιού, αναφέρθηκε στα σπουδαιότερα γκολ που έχει πετύχει στην καριέρα του, ευχήθηκε να παραμείνει ο Φερνάντο Σάντος στο τιμόνι της Εθνικής και ξεκαθάρισε πως θα πάνε στη Βραζιλία για το κάτι παραπάνω.

«Νομίζω ότι δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα ένας αθλητής να μην έχει σταθερή θέση. Από εκεί και πέρα, προσπαθώ να προσαρμοστώ στις απαιτήσεις του αγώνα και των εντολών του προπονητή. Σίγουρα με επηρεάζει όταν αλλάζω θέσεις αλλά προσπαθώ να κάνω το καλύτερο», δήλωσε αρχικά ο Σαλπιγγίδης.

Για το αν τον επηρεάζει στο σκοράρισμα το γεγονός ότι αμύνεται κιόλας: «Φυσικά. Είναι φυσιολογικό όταν ξοδεύεις ενέργεια στο πρέσινγκ να μην έχεις ούτε τα ψυχικά αποθέματα ούτε το καθαρό μυαλό για να τελειώσεις μια φάση και να στείλεις τη μπάλα στα δίχτυα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο όμως. Πρέπει να ζυγίζεις τις δυνάμεις σου και να επιλέγεις που θα πιέσεις και που όχι».

Για το τι φταίει και δεν είχαν ανάλογα ξεκινήματα με το σημερινό σε άλλα ματς: «Δεν έχω απάντηση σε αυτό. Θέλω εγώ και οι συμπαίκτες μου να κρατήσουμε αυτό το θετικό και να συνεχίσουμε να το κάνουμε και στα επόμενα παιχνίδια γιατί είμαστε μία ομάδα που έχει ποιότητα και αν ξεκινάει με αυτό τον τρόπο σε όλα τα παιχνίδια δεν θα έχει ιδιαίτερα προβλήματα».

Για το αν υπάρχει η οδηγία να μπαίνουν από το πρώτο λεπτό δυνατά: «Ο προπονητής ζητάει να είμαστε πιο επιθετικοί.
Προσπαθούμε να το κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο, μπορούμε να παίξουμε καλύτερα και σήμερα το δείξαμε. Ελπίζω να έχουμε συνέχεια σε αυτό. Δεν είναι ότι δεν θέλουμε».

Για το αν είναι ψυχοφθόρο να ανατρέπεις αποτελέσματα: «Είναι ψυχοφθόρο και για τους ποδοσφαιριστές και για τον κόσμο που αγαπάει και στηρίζει την ομάδα. Αν συμβαίνει μια φορά στο τόσο αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου αλλά εμείς το έχουμε παρακάνει φέτος και μακάρι να μην συνέβαινε αυτό. Είναι δύσκολο να κυνηγήσουμε το πρωτάθλημα αλλά θέλουμε να κάνουμε καλά παιχνίδια μέχρι το τέλος και από εκεί και πέρα θα κάνουμε τον απολογισμό».

Για τις δηλώσεις του Στέφενς ότι μετά το 3-0 η ομάδα χαλάρωσε: «Θεωρώ ότι η στάση του προπονητή ήταν φυσιολογική. Ο προπονητής πρέπει να κρατάει τις ισορροπίες και να μην πετά στα σύννεφα όπως ενδεχομένως κάποιοι μετά το σημερινό παιχνίδι. Ο προπονητής όσο και να κερδίζει η ομάδα του είναι φυσιολογικό ότι θα πιστεύει ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα».

Για το παιχνίδι το οποίο κρίθηκε στο τέλος και έχει πανηγυρίσει πιο πολύ: «Το γκολ που πέτυχα κόντρα στην Άλκμααρ το χάρηκα πάρα πολύ. Επίσης είχα χαρεί πάρα πολύ με ένα γκολ του Βούκιτς στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Όπως επίσης και το γκολ στην Ξάνθη».

Για το σπουδαιότερο γκολ που έχει βάλει στην καριέρα του και του έχει μείνει: «Έχω πετύχει ορισμένα γκολ με την Εθνική τα οποία μου έχουν μείνει χαραγμένα. Αλλά και το γκολ που πέτυχαν κόντρα στην Τότεναμ στην Αγγλία. Από την Εθνική δεν μπορώ να ξεχωρίσω ή το γκολ με την Ουκρανία ή το γκολ στο παγκόσμιο. Ήταν και τα δύο πολύ σημαντικό γκολ για εμένα και δεν μπορώ να βάλω κάποιο πιο ψηλά».

Για την ατμόσφαιρα στην Εθνική: «Είναι μία όμορφη οικογένεια. Ένα σύνολο ανθρώπων που έχουν όρεξη για διάκριση. Χαιρόμαστε όλοι πάρα πολύ που βρισκόμαστε στην Εθνική και υπερασπιζόμαστε τα χρώματα της Εθνικής. Είναι τιμή για κάθε Έλληνα. Είναι ότι πιο όμορφο μπορεί να συμβεί για έναν αθλητή».

Για το αν πιστεύει πως ο Σάντος θα πει το «ναι» στην πρόταση ανανέωσης: «Είναι μία απάντηση που δεν μπορεί να τη δώσει κανένας. Οι περισσότεροι θα εύχονται να μείνει ο προπονητής όμως από εκεί και πέρα οποιαδήποτε απόφαση του θα είναι σεβαστή. Ας ελπίσουμε ότι θα προχωρήσουμε όλοι μαζί».

Για το Μουντιάλ της Βραζιλίας: «Λέγαμε όλα αυτά τα χρόνια ότι στόχος είναι να πηγαίνουμε στα τουρνουά. Πλέον δεν θέλουμε να πάμε για μια καλή παρουσία αλλά να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Αν δεν περάσουμε δεν είναι αποτυχία αλλά πάμε για το κάτι παραπάνω. Ας ελπίσουμε ότι θα κάνουμε υπερήφανους όλους τους Έλληνες».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.