Όλα(ιταν) τα λεφτά! (video)

Με τον Μάικλ Ολαϊτάν να πετυχαίνει το πρώτο γκολ (24') και να μοιράζει ακόμη ένα στον Ιμπαγάσα (89'), ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 της Ξάνθης στα «Πηγάδια» και συνέχισε το αήττητο σερί του στη Σούπερ Λιγκ.

Με τον Μάικλ Ολαϊτάν να πετυχαίνει το πρώτο γκολ (24′) και να μοιράζει ακόμη ένα στον Ιμπαγάσα (89′), ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 της Ξάνθης στα «Πηγάδια» και συνέχισε το αήττητο σερί του στη Σούπερ Λιγκ. Με δέκα παίκτες τελείωσαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες, λόγω αποβολής των Ντε Γκούζμαν (48′) και Χολέβα (73′).

Πως έπαιξαν…

Ο Ράινερ Μάουρερ, ο οποίος δεν υπολόγιζε στους Πάμπλο Γκαρσία, Παϊτο και Μπαξεβανίδη παρέταξε την Ξάνθη με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Τσέμα, δεξιά στην άμυνα βρέθηκε ο Μπέρτος, αριστερά ο Φλίσκας και κεντρικό δίδυμο οι Γούτας και Βάλλας. Στα χαφ ο Γερμανός προπονητής τοποθέτησε τους Ντε Γκούζμαν και Βασιλακάκη, δεξιά τον Κάλβο, αριστερά τον Τριάδη και πίσω από τον προωθημένο Σολάρι τον Μάνταλο.

Το ίδιο σύστημα επέλεξε και ο Μίτσελ για να παρατάξει τον Ολυμπιακό. Κάτω από την εστία κάθισε ο Ρομπέρτο, στο δεξί άκρο της άμυνας βρέθηκε ο Σαλίνο, στο αριστερό ο Χολέμπας και κεντρικό δίδυμο οι Μανωλάς και Παπαδόπουλος. Στη μεσαία γραμμή ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε τους Σάμαρη και Μανιάτη, δεξιά τον Κάμπελ, αριστερά τον Φουστέρ και πίσω από τον προωθημένο Ολαϊτάν τοποθέτησε τον Ντομίνγκες.

Ο Ολαϊτάν έδωσε τη λύση…

Ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά δραστήριος από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και απείλησε για πρώτη φορά μόλις στο 4′ με τον Ντομίνγκες. Από την άλλη πλευρά, η Ξάνθη περιορίστηκε στο μισό γήπεδο, πρέσαρε σωστά σε όλες τις γραμμές, όμως δυσκολευόταν να κυκλοφορήσει τη μπάλα, τόσο λόγω της πίεσης των «ερυθρόλευκων» όσο και λόγω του κόντρα αέρα.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοση του, περιόρισε τα λάθη κυρίως στη μεσαία γραμμή και στο 18′ έφτασε κοντά στο γκολ με τον Ολαϊτάν, το σουτ του οποίου κατέληξε άουτ. Η απάντηση των Ακριτών ήταν άμεση, αφού ένα λεπτό αργότερα ο Τριάδης εκμεταλλεύτηκε λάθος του Ρομπέρτο, όμως το πλασέ που δοκίμασε πέρασε παράλληλα από τη γραμμή της εστίας και εν συνεχεία ο Παπαδόπουλος απομάκρυνε.

Όσο περνούσε η ώρα ο Ολυμπιακός πίεζε όλο και περισσότερο, ωστόσο δεν έβρισκε τον τρόπο για να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων, κάτι που κατάφερε στο 24′ από στημένη φάση. Ο Χολέμπας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Ολαϊτάν αφού εκμεταλλεύτηκε την αναμπουμπούλα στην άμυνα της Ξάνθης δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να πετύχει το τρίτο του τέρμα στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια.

Μετά το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης η Ξάνθη προσπάθησε να βγει μπροστά και να φανεί απειλητική για την εστία του Ρομπέρτο, ωστόσο με εξαίρεση μία ευκαιρία του Βασιλακάκη (35′), δεν κατάφερε κάτι το αξιοσημείωτο και το 1-0  υπέρ του Ολυμπιακού έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ολαϊτάν σερβίρει, Ιμπαγάσα σκοράρει

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για την Ξάνθη, αφού στο 48′ ο Ντε Γκούζμαν αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για χέρι και πήρε το δρόμο για τα αποδυτήρια, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός ναι μεν είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα για να πετύχει και δεύτερο γκολ για να «τελειώσει» το παιχνίδι. Αντίθετα στο 73′ έμειναν και οι «ερυθρόλευκοι» με δέκα παίκτες εξαιτίας μιας ανόητης  ενέργειας του Χολέβας προς τον Σολτάνι.

Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» κατέβασαν ταχύτητα, θέλοντας να διαχειριστούν το υπέρ τους 1-0 και στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία που δημιούργησαν στο δεύτερο μέρος κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους και να «σφραγίσουν» τη νίκη. Ο Ολαϊτάν στο 89′ μπήκε στην περιοχή από δεξιά, γύρισε τη μπάλα στον αμαρκάριστο Ιμπαγάσα και ο Αργεντινός σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Skoda Ξάνθη (Ράινερ Μάουρερ): Τσέμα, Μπέρτος, Κάλβο, Γούτας, Βασιλακάκης, Ντε Γκούζμαν, Βάλλας, Φλίσκας (83′ Ράνος), Μάνταλος, Σολάρι (61′ Κομεσίδης), Τριάδης (61′ Σολτάνι).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Παπαδόπουλος, Κάμπελ (77′ Μπονγκ), Ντομίνγκες (69′ Ιμπαγάσα), Φουστέρ (86′ Εντινγκά), Χολέβας, Σάμαρης, Μανιάτης, Μανωλάς, Σαλίνο, Ολαϊτάν.

Επιμέλεια: Ορέστης Συντελής


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.