Σα… πόντος (video)

Ο ΟΦΗ του Σα Πίντο, με σφιχτή αμυντική λειτουργία, απέσπασε ισοπαλία 0-0 στην Τρίπολη από τον Αστέρα για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Σπουδαίος ο γκολκίπερ Φερνάντεζ των Κρητικών, Εντό και Καράσκο οι «μοιραίοι» των Αρκάδων».

Ο ΟΦΗ του Σα Πίντο, με σφιχτή αμυντική λειτουργία, απέσπασε ισοπαλία 0-0 στην Τρίπολη από τον Αστέρα για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Σπουδαίος ο γκολκίπερ Φερνάντεζ των Κρητικών, Εντό και Καράσκο οι «μοιραίοι» των Αρκάδων».

Ο προσανατολισμός των φιλοξενούμενων ήταν εξ αρχής ορατός. Ο Ρικάρντο Σα Πίντο έστησε έτσι την ομάδα του, ώστε να μπορέσει να κρατήσει όσο περισσότερο μπορεί το «μηδέν» στην άμυνα κι αν ερχόταν ένα γκολ μπροστά θα ήταν καλοδεχούμενο. Ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να σκοράρει, απείλησε ελάχιστα τον Αστέρα, χωρίς τέρμα έμεινε, όμως, και η ομάδα της Τρίπολης. Στο 0-0 «έκατσε» η μπίλια, που αποτελεί την έκτη ισοπαλία των δύο ομάδων στη μεγάλη κατηγορία!

Κορυφαίος για τον ΟΦΗ ήταν ο τερματοφύλακας Φερνάντεζ, που όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί για να κρατήσει την ισορροπία και να διατηρήσει την ψυχολογία στην άμυνα των Κρητικών. Τον ακολούθησε σε απόδοση ο Ζόρο, ο οποίος ήταν απροσπέλαστος στα καθήκοντά του. Για τον Αστέρα σημαντικές ευκαιρίες έχασαν οι Εντό και Καράσκο για το ένα τέρμα που έψαχνε το σύνολο του Στάικου Βεργέτη. Με το αποτέλεσμα αυτό (ένατο «Χ» για τους Αρκάδες, όγδοο φέτος για τους φιλοξενούμενους) ο Αστέρας έμεινε πέμπτος αλλά με 36 βαθμούς, ενώ ο ΟΦΗ ανέβηκε στους 26.

Πώς έπαιξαν

Ο Στάικος Βεργέτης επέλεξε διάταξη 4-2-3-1 για τον Αστέρα Τρίπολης, με τον Μπαντή βασικό τερματοφύλακα, τον Κοντοέ αριστερό μπακ, τον Λούι δεξιά και τους Γκοϊάν και Σανκαρέ να παίρνουν θέση στο κέντρο της άμυνας των Αρκάδων. Εντό και Μουνάφο αποτέλεσαν τους δύο αμυντικούς μέσους, με τον Μπαράλες να είναι ο μοναδικός προωθημένος. «Στηρίγματά» του στην τριάδα των μεσοεπιθετικών, από τα αριστερά προς τα δεξιά, αγωνίστηκαν οι Ντε Μπλάσις, Ουσέρο και Καράσκο.

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο επέλεξε σύστημα 4-2-3-1 για τον ΟΦΗ, με τον Φερνάντεζ κάτω από τα δοκάρια, αριστερά στην άμυνα τον Μιλιάζες, δεξιά τον Μπούρμπο και δίδυμο στόπερ τον Ζόρο με τον Τριποτσέρη. Κάλαϊτζιτς και Μακρής ήταν τα δύο αμυντικά χαφ των Κρητικών, με τον Παπάζογλου ν΄ αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης των φιλοξενούμενων. Η μεσοεπιθετική τριάδα τους περιελάμβανε αριστερά τον Ζε Εντουάρντο, κεντρικά τον Περογαμβράκη και δεξιά τον Λαμπρόπουλο.

Ό,τι το καλύτερο η ευκαιρία του Εντό

Ο Αστέρας είχε το επάνω χέρι στο πρώτο ημίχρονο, μια και η τακτική του ΟΦΗ ήταν περισσότερο αμυντικογενής. Ο Ρικάρντο Σα Πίντο παρέταξε τους Κρητικούς με κύριο στόχο να μην δώσουν δικαιώματα στους Αρκάδες και, σχεδόν, σε απόλυτο βαθμό το πέτυχε. Οι γηπεδούχοι του Στάικου Βεργέτη δημιούργησαν την πρώτη σημαντική ευκαιρία τους στο 18΄, χωρίς, όμως, να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή: Το μακρινό σουτ του Ουσέρο πήρε περίεργη τροχιά αλλά δεν ξεγέλασε τον Φερνάντεζ, ο οποίος το εξουδετέρωσε.

Είχε προηγηθεί, στο 10΄, ένα καλό φάουλ του Μιλιάζες που δεν ανησύχησε τον Μπαντή, ο οποίος είδε την μπάλα να περνά άουτ. Ο ρυθμός ήταν μέτριος, λάθη υπήρξαν εκατέρωθεν, με αποτέλεσμα καλύτερες ευκαιρίες για τις δύο ομάδες να χαρακτηρίζονται, στο διάστημα αυτό, μακρινά σουτ σαν του Μπούρμπου (27΄) για τον ΟΦΗ και σαν του Μουνάφο (21΄) για την Τρίπολη. Από το 30΄ και μετά οι Αρκάδες επιχείρησαν να εντείνουν την πίεσή τους, προσπαθώντας να πατήσουν περισσότερο την περιοχή του ΟΦΗ.

Στο 33΄ ο Καράσκο έπιασε έξυπνη κεφαλιά, από το ύψος του πέναλτι, όμως ο Φερνάντεζ έπεσε στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε την μπάλα. Ο ΟΦΗ συνειδητά έδωσε τα περιθώρια κατοχής στον Αστέρα κι ενώ σε open play δεν κινδύνεψε, πήγε να πάθει τη ζημιά στην καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων στο 45λεπτο: Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Εντό πήρε, με σούπερ άλμα, την κεφαλιά στο κέντρο της άμυνας των Κρητικών, μα η προσπάθειά του σε κενή εστία, σχεδόν, κατέληξε πολύ άουτ. Συνολικά στο πρώτο μέρος ήταν ό,τι καλύτερο υπήρξε στο ματς ήταν η ενέργεια αυτή του Εντό.

«Καθάρισαν» Φερνάντεζ και Ζόρο

Ο ΟΦΗ δεν άλλαξε στο παραμικρό την τακτική του στο δεύτερο ημίχρονο και τελικά βγήκε κερδισμένος μ΄ έναν πόντο από την αναμέτρηση του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Για να μπορέσουν ν΄ αντέξουν την πίεση που τους άσκησε, σε ορισμένα χρονικά διαστήματα, ο Αστέρας χρειάστηκαν οι Κρητικοί  να έχουν σε καταπληκτική ημέρα δύο παίκτες στα μετόπισθεν. Ο γκολκίπερ Φερνάντεζ, όποτε χρειάστηκε, ήταν «παρών» και κράτησε το «μηδέν» για τους φιλοξενούμενους, ενώ ο Ζόρο αποτέλεσε τον κομβικό παίκτη που «σκούπισε» ό,τι περνούσε από μπροστά του!

Οι Κρητικοί μόνο με κάποια σουτ απείλησαν, αλλά γενικά ο τερματοφύλακας Μπαντής των γηπεδούχων πέρασε ένα από τα σχετικά εύκολα απογεύματά του στη Σούπερ Λίγκα.

Κομβικό σημείο του αγώνα οι δύο χαμένες ευκαιρίες των Αρκάδων στο 64΄: Και στις δύο περιπτώσεις ο Φερνάντεζ νίκησε τον Καράσκο, που πρώτα με μακρινό σουτ με εξωτερικό φάλτσο και δευτερευόντως με πλασέ στο «Γ» πήγε ν΄ ανοίξει το σκορ για τον Αστέρα. Στο 67΄ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Εντό, όμως η φάση «κόπηκε» για οφσάιντ του ποδοσφαιριστή της Τρίπολης, ενώ η μετέπειτα πίεση των παικτών του κόουτς Βεργέτη δεν δημιούργησε κάποια «ρωγμή» στην άμυνα που έστησε μαεστρικά ο Πορτογάλος ομόλογός του.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης / 4-2-3-1): Μπαντής – Κοντοές, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Λούι (83΄ Κάφα) – Εντό, Μουνάφο (62΄ Χουάνμα) – Ντε Μπλάσις, Ουσέρο, Καράσκο – Μπαράλες
Αναπληρωματικοί: Γεωργακόπουλος, Κυριακόπουλος, Κάφα, Σέτι, Κουρμπέλης, Τσαμπούρης, Ντελγκάδο

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο / 4-2-3-1): Φερνάντεζ – Μιλιάζες, Ζόρο, Τριποτσέρης, Μπούρμπος – Κάλαϊτζιτς, Μακρής – Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης (85΄ Μπανούσης), Λαμπρόπουλος (69΄ Στάθης) – Παπάζογλου (92΄ Ροβίθης)
Αναπληρωματικοί: Αγριμάκης, Στάθης, Μονιάκης, Δαμιανάκης, Βερόν, Ροβίθης, Μπανούσης

ΓΚΟΛ:
Κίτρινες κάρτες:
Κόκκινες κάρτες:

Γήπεδο: Θ. Κολοκοτρώνης
Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)
Βοηθοί: Αθανάσιος Ταρανάς (Αθηνών) / Δημήτριος Βερρής (Λέσβου)
Τέταρτος: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)
Παρατηρητής: Δημήτριος Γκρούτσης (Κορινθίας)

Επιμέλεια: Λάμπρος Γκαραγκάνης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.