Πέτυχε διάνα… (video)

Ο Αμπέντ σημάδεψε σωστά στο 40' και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην επικράτηση (1-0) επί του Πλατανιά στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και ταυτόχρονα στην τρίτη του σερί νίκη στη φετινή Σούπερ Λιγκ. Με δέκα τελείωσαν το ματς οι Κρητικοί λόγω αποβολής του Βλαχοδήμου (83') με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο Αμπέντ σημάδεψε σωστά στο 40′ και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην επικράτηση (1-0) επί του Πλατανιά στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και ταυτόχρονα στην τρίτη του σερί νίκη στη φετινή Σούπερ Λιγκ.  Με δέκα τελείωσαν το ματς οι Κρητικοί λόγω αποβολής του Βλαχοδήμου (83′) με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Πως έπαιξαν…

Ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος δεν υπολόγιζε στις υπηρεσίες των Μέντες, Σίλντενφελντ  και Δώνη παρέταξε τον Παναθηναϊκό με σύστημα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Καπίνο, δεξιά στην άμυνα βρέθηκε ο Μαρινάκης, αριστερά ο Νάνο και κεντρικό δίδυμο οι Τριανταφυλλόπουλος και Ρισβάνης.  Στα χαφ ο Έλληνας προπονητής τοποθέτησε τους Ζέκα (δεξιά), Λαγό, Αμπέντ και Πράνιτς (αριστερά), ενώ στην κορυφή της επίθεσης επέλεξε τους Μπεργκ και Κλωναρίδη.

Προβλήματα τραυματισμών αντιμετώπιζε και ο Νίκος  Αναστόπουλος, ο οποίος παρέταξε τον Πλατανιά με σύστημα 4-3-3. Κάτω από την εστία κάθισε ο Γεωργαλλίδης, στο δεξί άκρο της άμυνα βρέθηκε ο Ινκούμ, στο αριστερό ο Φερνάντες και κεντρικό δίδυμο οι Αγκιλέρα και Φαϊσκα. Στη μεσαία γραμμή ο Έλληνας τεχνικός τοποθέτησε τους Καζναφέρη, Τετέ και Γουνδουλάκη, λίγο πιο μπροστά τους Βλαχοδήμο (δεξιά) και Κάταϊ (αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης τον Τόρες.

Ο Παναθηναϊκός το γκολ, ο Πλατανιάς τις εντυπώσεις

Ο Παναθηναϊκός από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, κυκλοφόρησε με υπομονή τη μπάλα, προσπαθώντας να αναπτυχθεί κυρίως από τα άκρα, ωστόσο δεν μπορούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Με τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσάλεπτου, ο Πλατανιάς κέρδισε περισσότερα μέτρα στο γήπεδο, πρέσαρε σωστά στον άξονα, μη επιτρέποντας στους παίκτες του Παναθηναϊκού να κάνουν το παιχνίδι τους, όμως έμοιαζε ακίνδυνος για την εστία του Καπίνο.

Ο Γιάννης Αναστασίου βλέποντας τους φιλοξενούμενους να κρατούν περισσότερο τη μπάλα στα πόδια τους, άλλαξε το σύστημα της ομάδας του σε 4-2-3-1 και ζήτησε περισσότερη κίνηση κυρίως στα χαφ, όμως με εξαίρεση ένα σουτ του Πράνιτς (25′), η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν άλλαξε. Αντίθετα οι Κρητικοί όσο περνούσε η ώρα γινόντουσαν όλο και πιο απειλητικοί και σε διάστημα έξι λεπτών έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθούν στο σκορ με τον Τόρες (32′, 38′).

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ωστόσο ήταν άμεση και κόντρα στη ροή του αγώνα, ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με τον Αμπέντ (40′). Ο Κλωναρίδης γύρισε τη μπάλα από αριστερά, ο Γεωργαλλίδης έδιωξε προ του Μπεργκ, όμως ο επερχόμενος Αμπέντ δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 1-0 για τον Παναθηναϊκό, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Κράτησε το 1-0, πήρε τους τρεις βαθμούς

Στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός οργανώθηκε στα μετόπισθεν, έδωσε μέτρα  στον Πλατανιά και περίμενε τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο, θέλοντας αρχικά να υπερασπιστεί το υπέρ του 1-0 και εν συνεχεία να «χτυπήσει» στην κόντρα με τον Μπεργκ, που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν αποκομμένος.  Από την άλλη πλευρά, οι Κρητικοί ναι μεν είχαν την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα του Παναθηναϊκού για να φανούν απειλητικοί.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους, ψάχνοντας ένα δεύτερο γκολ για να «κλειδώσουν» τη νίκη, ωστόσο στο 82′ το πλασέ του Αμπέντ πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γεωργαλλίδη. Ο Πλατανιάς από την πλευρά του, προσπάθησε να πιέσει για να φτάσει στην ισοφάριση, ωστόσο στο 83′ ο Βλαχοδήμος με μια ανόητη ενέργεια πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε το δρόμο για τα αποδυτήρια, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου βρήκε τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει την τρίτη του σερί νίκη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης (68′ Κουτρουμπής), Νάνο, Μαρινάκης, Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Ζέκα, Λαγός (57′ Μπαϊράμι), Αμπέντ, Πράνιτς, Κλωναρίδης (73′ Καρέλης), Μπεργκ.

Πλατανιάς (Νίκος Αναστόπουλος): Γεωργαλλίδης, Ινκούμ, Φερνάντες, Φαΐσκα, Αγκιλέρα, Τετέ, Γουνδουλάκης (85′ Σιαλμάς), Καζναφέρης (78′ Σιώπης), Βλαχοδήμος, Τόρες, Κάταϊ (71′ Μπέλιτς).

Επιμέλεια: Ορέστης Συντελής


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.