Μαντούρο: «Σε λίγους αγώνες θα δείτε τον πραγματικά μεγάλο Μάρτενς»

Για κάθε νέο στέλεχος μιας ομάδας από τις πρώτες και βασικές προτεραιότητες είναι η γρήγορη προσαρμογή στο νέο περιβάλλον κι οι συνεργασίες με τους ανθρώπους που βρήκε εκεί. Σ' αυτό το στάδιο βρίσκεται ο Χέντβιγκες Μαντούρο.

Για κάθε νέο στέλεχος μιας ομάδας από τις πρώτες και βασικές προτεραιότητες είναι η γρήγορη προσαρμογή στο νέο περιβάλλον κι οι συνεργασίες με τους ανθρώπους που βρήκε εκεί. Σ’ αυτό το στάδιο βρίσκεται ο Χέντβιγκες Μαντούρο.

Ο Ολλανδός διανύει την τρίτη εβδομάδα παρουσίας του στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ, έχει ήδη πάρει χρόνο συμμετοχής στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του κι αν κρίνει κανείς από τις προσωπικές του δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τότε η προσαρμογή του και στο – εν γένει – νέο περιβάλλον του προχωρά με γοργά βήματα.

Ο 29χρονος Ολλανδός μέσος μίλησε για όλα αυτά κι ακόμη περισσότερο στο «novasports.gr» αμέσως μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης.

Αναλυτικά:

«Η προσπάθεια για την ομαλή προσαρμογή μου εδώ εξελίσσεται πραγματικά καλά. Ακόμη πιο γρήγορα κι απ’ όσο περίμενα αλλά πραγματικά καλά. Ο κόσμος είναι – ειλικρινά – καλός εδώ κι η ομάδα είναι πολύ καλή μαζί μου, οπότε όλα αυτά συνηγορούν στο να προσαρμοστώ γρήγορα».

– Σε σύντομο χρονικό διάστημα πήρες χρόνο συμμετοχής ως αμυντικός χαφ αλλά λόγω ανάγκης στο δεύτερο αγώνα με τον Ηρακλή χρησιμοποιήθηκες και ως κεντρικός αμυντικός. Την προσεχή Κυριακή οι επιλογές της τεχνικής ηγεσίας για τη συγκεκριμένη θέση είναι περιορισμένες. Είσαι έτοιμος ν’ ανταποκριθείς αν σου ζητηθεί κάτι τέτοιο;

«Κι εγώ το ξέρω πως υπάρχει ανάγκη στο κέντρο της άμυνας, πάντα μπορώ να παίξω αλλά η κανονική μου θέση είναι αυτή του αμυντικού χαφ. Η ομάδα έχει κεντρικούς αμυντικούς αλλά ότι κι αν γίνει θα είναι απόφαση του προπονητή κι εγώ πάντα σέβομαι τις αποφάσεις της τεχνικής ηγεσίας».

– Μέχρι τώρα η ομάδα έχει αποκτήσει δυο ποδοσφαιριστές. Ο ένας Ολλανδός με σημαντική θητεία και στο ολλανδικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Άγιαξ κι ο άλλος Βέλγος αλλά με σχεδόν όλα του τα ποδοσφαιρικά χρόνια στο ίδιο πρωτάθλημα. Είναι λογικό λοιπόν να γνωρίζεις καλά τον Μάαρτεν Μάρτενς.

«Τον γνωρίζω και μάλιστα καλά επειδή έχω παίξει πολλούς αγώνες εναντίον του όταν έπαιζε στην ΑΖ Άλκμααρ κι εγώ στον Άγιαξ. Κατά συνέπεια, έστω κι αν έχει περάσει καιρός από τότε, τον γνωρίζω καλά, μέσα κι από τις αναμετρήσεις που παρακολουθούσα και παρακολουθώ από το ολλανδικό πρωτάθλημα, γι’ αυτό επαναλαμβάνω πως τον ξέρω καλά. Είναι ένας πραγματικά καλός ποδοσφαιριστής. Ήταν αρχηγός στην ΑΖ κι αυτό μαρτυρά πολλά για την ποιότητα και τις ικανότητές του. Είναι κλασικό ’10’άρι, πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να προσφέρει στον ΠΑΟΚ και με τις πάσες του αλλά εξίσου και στο σκοράρισμα. Βλέποντάς τον στον αγώνα με τον Ηρακλή δεν είδα μεγάλες διαφορές αλλά ήρθε σε μια νέα ομάδα οπότε πρέπει κι αυτός να προσαρμοστεί. Για να δείξει κι αυτός τις πραγματικές του δυνατότητες χρειάζεται χρόνο, για να μπορέσει να επανέλθει στα δικά του επίπεδα απόδοσης και νομίζω πως σε λίγους αγώνες θα δείτε τον γνήσια, μεγάλο Μάρτενς».

– Ανάμεσα στο τί λέει και στο τί κάνει κάποιος είναι βέβαιο πως το βάρος πέφτει στις πράξεις. Αναφέρθηκες στη γρήγορη προσαρμογή σου αλλά κρίνοντας από τις προσωπικές σου δημοσιεύσεις ίσως η κατάσταση να είναι ακόμη πιο θετική σε σχέση και με την πόλη. Τουλάχιστον έτσι φαίνεται …

«Σωστά, έτσι είναι κι αυτό γιατί δεν πρέπει να προσαρμοστείς μόνο στα δεδομένα της ομάδας, αλλά και στ’ αντίστοιχα της τοπικής κοινωνίας, της αντίστοιχης κουλτούρας, του κόσμου. Μάλιστα νομίζω πως ίσως αυτό να είναι και το πιο σημαντικό. Να προσπαθείς να καταλαβαίνεις τον κόσμο εδώ και να βρίσκεις κοινούς τόπους συζήτησης με όλους».

– Την Κυριακή στην Τούμπα σας περιμένει ο αγώνας με αντίπαλο τη Βέροια. Σε τί κατάσταση βρίσκεται η ομάδα;

«Νομίζω πως η ομάδα στο πλέον πρόσφατο αγώνα παρουσιάστηκε καλύτερη από τις αναμετρήσεις που προηγήθηκαν και θαρρώ πως πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε σαν οδηγό για τη συνέχεια. Καταθέσαμε μπόλικο πάθος στον αγωνιστικό χώρο κι όπως είδατε δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες για γκολ ενώ πετύχαμε και αρκετά. Το πιο σημαντικό είναι να συνεχίσουμε ανάλογα, να διατηρούμε τη συγκέντρωσή μας επί ενενήντα λεπτά. Έχουμε καλή ομάδα», κατέληξε ο Ολλανδός μέσος του «Δικεφάλου».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.