Ανακοίνωση Σ.Φ. ΠΑΟΚ για εκδηλώσεις πριν τον αγώνα με τη Βέροια

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσαν οι Σύνδεσμοι Φίλων ΠΑΟΚ για διάφορες δραστηριότητες που ετοιμάζουν δραστηριότητες έξω από τη Θύρα 4 πριν από τον αγώνα με τη Βέροια, εξηγώντας αναλυτικά το πώς και το γιατί.
Δημοσίευση: 24/01/2014 - 22:08

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσαν οι Σύνδεσμοι Φίλων ΠΑΟΚ για διάφορες δραστηριότητες που ετοιμάζουν δραστηριότητες έξω από τη Θύρα 4 πριν από τον αγώνα με τη Βέροια, εξηγώντας αναλυτικά το πώς και το γιατί. Πιο συγκεκριμένα: «Πάνω από 1,5 χρόνο πριν, τα ξημερώματα της Τρίτης, 12 Ιουνίου 2012, ξεκίνησε με μεγάλους τίτλους και μπολιγουντιανή παραγωγή η επιχείρηση «Εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης των οπαδών του ΠΑΟΚ», η οποία ακόμη ταλαιπωρεί σχεδόν 200 συνοπαδούς μας. Τα γεγονότα είναι πλέον, ελπίζουμε, γνωστά σε όλους. Η «επιχείρηση» εξελίσσεται, όπως αναμενόταν, σε φιάσκο, και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ περιμένουν την εκδίκαση των υποθέσεών τους, ώστε να φανεί στα Δικαστήρια η αλήθεια. Θυμίζουμε πως αρχικά 6 οπαδοί του ΠΑΟΚ κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, κάποιοι μάλιστα ακόμη και με «αποχρώσες ενδείξεις και πέρασαν πάνω από ένα χρόνο στη φυλακή, χωρίς να έχουν δικαστεί, και άρα έχοντας ακόμη το τεκμήριο της αθωότητας.

Τη στιγμή αυτή, εκατοντάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ, βρίσκονται μεν εκτός φυλακής, αλλά παραμένουν ελεύθεροι φυλακισμένοι. Στους περισσότερους από αυτούς, έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι μέχρι τη δίκη. Οι όροι αυτοί, πέρα από τους συνηθισμένους περί απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της μηναίας εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, περιλαμβάνουν και έναν ακόμη, σαδιστικής εμπνεύσεως και αμφιβόλου σκοπιμότητας: αυτόν της εμφάνισης στο Α.Τ. τουλάχιστον δύο ώρες πριν και μετά ΚΑΘΕ αγωνιστικής υποχρέωσης ΟΛΩΝ των τμημάτων του ΠΑΟΚ. Λίγο πολύ, εκατοντάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ πρέπει να κάθονται σε ένα αστυνομικό τμήμα στις εγχώριες και διεθνείς υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλλεϋ, πόλο, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι 4 με 5 φορές την εβδομάδα, και όλο το Σαββατοκύριακο, περνάνε τη μέρα τους μέσα σε ένα αστυνομικό τμήμα, στο οποίο μπορεί να κάτσουν ακόμη και για 12 ώρες συνεχόμενα, αν υπάρχει χρονική αλληλουχία μεταξύ των αγώνων του ΠΑΟΚ.

Το νόημα όμως των περιοριστικών μέτρων, μόνο αυτό δεν είναι. Επιβάλλονται για να εξασφαλίσουν την παρουσία του κατηγορούμενου στη δίκη. Αυτή τη στιγμή, οι ίδιοι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ επιθυμούν να δικαστούν, για να τελειώσει επιτέλους η άδικη ταλαιπωρία τους, να λάμψει η αλήθεια, και να καταπέσουν οι κατηγορίες (ο μισός Ποινικός Κώδικας) τις οποίες φορτώθηκαν για να δικαιολογήσει το «λαμπρό» έργο της η ΕΛ.ΑΣ. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι αυτή τη στιγμή υποχρεωμένοι να περνάνε τη μισή εβδομάδα τους μέσα σε ένα αστυνομικό τμήμα, όντας ελεύθεροι και αθώοι, χωρίς να έχουν δικαστεί, και πρέπει να περιμένουν από τη Δικαιοσύνη τη δίκη τους, κάτι που, με τους ελληνικούς ρυθμούς, μπορεί να γίνει σε αρκετά χρόνια.

Η φυλάκιση δια της πλαγίας οδού που τους έχει επιβληθεί, τους απαγορεύει ουσιαστικά την εργασία και καθιστά αδύνατη την ένταξή τους στην κοινωνία. Αδυνατούν να εργαστούν ακόμη και σε ευκαιριακές δουλειές, να συντηρήσουν τους εαυτούς και τις οικογένειές τους. Από την άλλη, το κράτος φυσικά και απαιτεί από τους ίδιους να πληρώσουν τα υπέρογκα δικαστικά έξοδα. Ξέρουμε πολύ καλά πως δεν είναι αυτός ο σκοπός των περιοριστικών όρων, ή τουλάχιστον σύμφωνα με τους νόμους της χώρας και τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας δεν θα έπρεπε να είναι.

Απαιτούμε εδώ και τώρα Δικαιοσύνη. Απαιτούμε την εφαρμογή του Συντάγματος. Απαιτούμε να σταματήσει ο παράλογος και εξοντωτικός περιοριστικός όρος που έχει επιβληθεί στους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Σε καμία πολιτισμένη χώρα δεν θα εξοντώνονταν ηθικά, κοινωνικά και οικονομικά εκατοντάδες πολίτες της, περιμένοντας απλά τη δίκη τους. Απαιτούμε να σταματήσει η στοχοποίηση και η άγρια καταστολή που βιώνουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ εδώ και χρόνια. Δεν είναι δυνατόν να στιγματίζονται άνθρωποι και να μένουν στο περιθώριο για χρόνια ολόκληρα, απλά και μόνο επειδή κάποιοι, κάπου αποφάσισαν ότι όλοι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης, επειδή κάποιοι, κάπου, αποφάσισαν να παρουσιάσουν έργο στους πολιτικούς προϊσταμένους τους για να ανελιχθούν.
Oλη η ΠΑΟΚτσήδικη οικογένεια να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και να σταθεί, όπως μπορεί, στο πλευρό των αδερφών μας οι οποίοι βρίσκονται ελεύθεροι φυλακισμένοι, χωρίς ιδέα για το πότε θα τελειώσει το μαρτύριό τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Y.Γ Καλείται όλος ο κόσμος του ΠΑΟΚ στο ματς με τη βέροια έξω απο τη Θύρα 4 του γηπέδου στις 2:30.

Υ.Γ 2 Λαός ενωμένος ποτέ ηττημένος», καταλήγει η εν λόγω ανακοίνωση.