Φιλανθρωπική δράση στις ΗΠΑ

Η σχολή του Ολυμπιακού στο Σικάγο πραγματοποίησε μια σειρά από επισκέψεις σε νοσοκομεία, προκειμένου να ενιχύσει οικονομικά το έργο τους.
Δημοσίευση: 24/01/2014 - 17:08

Η σχολή του Ολυμπιακού στο Σικάγο πραγματοποίησε μια σειρά από επισκέψεις σε νοσοκομεία, προκειμένου να ενιχύσει οικονομικά το έργο τους. Όπως ενημερώνουν με ανακοίνωσή τους οι «ερυθρόλευκοι» πρόκειται για ακόμη μία προσφορά των πρωταθλητών Ελλάδας και του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:


«Η φιλανθρωπική δράση του Ολυμπιακού ξεπέρασε για ακόμα μία φορά τα σύνορα.

Η ομάδα μας είναι κοντά στους συνανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας, όσο μακριά κι αν βρίσκονται.

Οι δραστηριότητες του συλλόγου μας δεν περιορίζονται μόνο στην Ελλάδα, αλλά εδώ και χρόνια έχει επεκτείνει το δίκτυο των ακαδημιών του κι εκτός των συνόρων και οι ομογενείς δεν παύουν να κρατούν ψηλά τη σημαία του και να τον κάνουν όλο και πιο περήφανο!

Στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής δράσης της ομάδας μας, η Σχολή του Σικάγο πραγματοποίησε μία σειρά από επισκέψεις σε νοσοκομεία, προκειμένου να ενισχύσει οικονομικά το έργο τους, αλλά και να βρεθεί κοντά σε ασθενείς κάθε ηλικίας, χαρίζοντάς τους δώρα και χαμόγελα.

Η αρχή έγινε λίγο μετά τα Χριστούγεννα από το Ελληνοαμερικανικό Νοσηλευτικό Κέντρο Αποκατάστασης, όπου οι μικροί παίκτες με τους γονείς τους και οπαδούς προσέφεραν δώρα και πέρασαν όμορφες στιγμές με τους ασθενείς.

Και μετά τις γιορτές, όμως, η προσφορά του Θρύλου και του Προέδρου μας, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, συνεχίστηκε.

Ακολούθησε η επίσκεψη της αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον υπεύθυνο της Σχολής, κ. Γιάννη Κοσμά και τον διευθυντή του αγωνιστικού τμήματος, κ. Νίκο Μιρτσέκη, στην παιδιατρική μονάδα του «Edward's Hospital». Εκτός από τα δώρα για τους μικρούς ασθενείς, η ομάδα μας έκανε και μία σημαντική δωρεά στην επικεφαλής του παιδιατρικού τμήματος, κα. Μελίσα Σλέιτερι για να συνεχίσει το σημαντικό έργο της.

Γενναιόδωρη δωρεά δόθηκε και στο Advocate Children's Hospital, με την διευθύντρια ανάπτυξης του νοσοκομείου, κα. Μέρι Κόζιλ, να δηλώνει: «Οι άνθρωποι που μας βοηθούν είναι ανεκτίμητοι για το νοσοκομείο, κάνουν τη διαφορά σε τόσες πολλές ζωές, γι' αυτό και τους είμαστε πραγματικά ευγνώμονες.

Είμαστε ευγνώμονες που έχουμε μία τόσο γενναιόδωρη στήριξη από τον Ολυμπιακό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν έχει επιλεγεί τυχαία από την ομάδα μας, καθώς πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που βασίζεται αποκλειστικά σε φιλανθρωπίες για να παρέχει προγράμματα στήριξης και να κάνει πιο ευχάριστη τη διαμονή των μικρών ασθενών στους χώρους του».