Μίτσελ: «Χωρίς ήττα έως το τέλος»

Η πορεία του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και οι επιδόσεις του στο αμυντικό σκέλος του παιχνιδιού περνούν απ' το «μικροσκόπιο» του Μίτσελ στη συνέντευξη που παραχώρησε στο novasports και τον Νίκο Γαβαλά.

Η πορεία του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και οι επιδόσεις του στο αμυντικό σκέλος του παιχνιδιού περνούν απ’ το «μικροσκόπιο» του Μίτσελ στη συνέντευξη που παραχώρησε στο novasports και τον Νίκο Γαβαλά. Ο Ισπανός τεχνικός αναλύει το σχεδιασμό του έως το τέλος της περιόδου, σχολιάζει τις μεταγραφικές εξελίξεις και την υπόθεση του Μαρκάνο και στέλνει μηνύματα προς τον κόσμο, αλλά και τη γυναίκα του η οποία βρίσκεται στην Ισπανία δίπλα στο εγγονάκι τους.
 
Κύριε Μίτσελ, απ’ την ημέρα που ήρθατε στην Ελλάδα, έχετε καθοδηγήσει τον Ολυμπιακό σε 39 αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου. Ο απολογισμός σας είναι τουλάχιστον κολακευτικός: 35 νίκες και 4 ισοπαλίες. Θα ήθελα το σχόλιο σας.

«Ναι, πραγματικά είναι πολύ καλά αυτά τα νούμερα, Θα ήταν πολύ ωραίο να προσθέσουμε και τα αποτελέσματά μας στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή τη στιγμή είμαστε χαρούμενοι, γιατί η ομάδα δείχνει πως προοδεύει. Όμως, η πρόοδος που εμείς θέλουμε είναι να διατηρηθούμε σε αυτό το επίπεδο. Αυτός είναι ο στόχος μας».
 
Η UEFA με χθεσινό δημοσίευμα στην επίσημη ιστοσελίδα της αναδεικνύει τις επιδόσεις του Ολυμπιακού στην άμυνα, καθώς τα έξι γκολ που έχει δεχθεί σε 20 αγώνες πρωταθλήματος είναι τα λιγότερα στην Ευρώπη. Ποιο είναι το μυστικό της αποτελεσματικής αμυντικής λειτουργίας;

«Όπως και όταν μιλάμε για την επίθεση και σχολιάζουμε το γεγονός πως η ομάδα πετυχαίνει πολλά γκολ, πάντα η απάντησή μας είναι πως όλα αυτά είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς. Αν θέλεις να αμυνθείς καλά και να μη δέχεσαι γκολ, πρέπει να επιτίθεσαι και καλά. Πρόκειται για συλλογική δουλειά της ομάδας και για ένα κατόρθωμα όλης της ομάδας και όχι μόνο του τερματοφύλακα ο οποίος είναι πολύ καλός ή των τεσσάρων αμυντικών.
Είναι, λοιπόν, καταπληκτική είδηση για εμάς το γεγονός πως ενώ είμαστε μία ομάδα η οποία προσπαθεί πάντα να επιτίθεται και να πετυχαίνει πολλά γκολ, δεν δέχεται πολλά γκολ. Όλα αυτά αποδεικνύουν τη συλλογική δουλειά της ομάδας μας». 
 
Λόγω του τραυματισμού του Σιόβα θέλετε περαιτέρω ενίσχυση της άμυνας με την απόκτηση ενός στόπερ. Φαίνεται πως ο Ιβάν Μαρκάνο είναι ο εκλεκτός σας. Ποια στοιχεία του σας οδήγησαν στην απόφαση να τον επιλέξετε;

«Όταν αναφέρθηκαν διάφορα ονόματα στο τραπέζι για να πάρουμε μία απόφαση, αναφέρθηκε και το όνομα του Ιβάν. Ο Μαρκάνο είναι ένας παίκτης με το οποίο έχω δουλέψει στο παρελθόν. Τον γνωρίζω πολύ καλά. Εκείνος γνωρίζει καλά το σύλλογο. Και είναι μία πιθανότητα η απόκτησή του. Όμως, τίποτα ακόμη δεν είναι σίγουρο και ξεκάθαρο. Ακόμη έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας, ώστε να οριστικοποιηθεί κάτι.

Όπως και να έχει, αυτή η αγορά, τα μεταγραφικά σενάρια και η κίνηση του Ιανουαρίου δεν μου αρέσει καθόλου. Είναι κάτι το οποίο αποσπά την προσοχή των ποδοσφαιριστών. Γιατί υπάρχουν πάρα πολλά σενάρια και πάρα πολλές προσφορές. Και είναι ένας εχθρός, ένας αντίπαλος πολύ μεγαλύτερος από αυτούς που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον Ιανουάριο, οι οποίοι είναι ήδη πολύ μεγάλοι».
 
Πάντως, φαίνεται ότι παράλληλα γίνονται κάποιες κινήσεις για την επόμενη σεζόν, όπως είναι η περίπτωση του Ιμπραΐμ. Υπάρχει προεργασία από τώρα για την επόμενη περίοδο;

«Ναι, είναι κάτι το οποίο πάντα γίνεται. Πάντα υπάρχει ο σχεδιασμός της επόμενης χρονιάς και πάντα θέλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι σε κάποια κομμάτια. Αυτό όμως είναι 10% ή 20% της δουλειάς μας. Το υπόλοιπο 80% αφορά στο τι γίνεται σήμερα, στο τι γίνεται με την ομάδα που έχουμε. Γιατί ο σκοπός μας είναι να μην χάσουμε κανένα παιχνίδι από τώρα έως και το τέλος της περιόδου. Και πάνω σε αυτό κυρίως δουλεύουμε.

Και αυτό γίνεται για έναν πάρα πολύ απλό λόγο. Γιατί αν με όλες τις αισθήσεις μας σκεφτόμαστε την επόμενη χρονιά σαν να έχει ήδη τελειώσει η τρέχουσα περίοδος και αν παράλληλα αφαιρεθώ και χάσω την προσοχή μου απ’ την τρέχουσα περίοδο, τότε πολύ απλά δε θα υπάρχω την επόμενη χρονιά. Και θα είναι άκυρη η προετοιμασία που έχω κάνει για την επόμενη.

Το πρότζεκτ που έχω αυτή τη στιγμή στο μυαλό μου, είναι οι υποχρεώσεις μας στην Ελλάδα έως τις 26 Απριλίου και τίποτα παραπέρα όσον αφορά στο μέλλον».
 
Την Κυριακή αντιμετωπίζετε την Ξάνθη. Τι άποψη έχετε για τον επόμενο αντίπαλό σας; Να θυμίσω πως στην Ξάνθη ο Ολυμπιακός γνώρισε πριν από δύο χρόνια την τελευταία του εκτός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα.

«Πιστεύω πως η Ξάνθη είναι ένας δυνατός αντίπαλος. Μπορεί τα τελευταία αποτελέσματά της να μην είναι τόσο θετικά γιατί δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν. Είναι μία ομάδα, όμως, η οποία πάντα μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα. Έχει πάρα πολύ καλούς παίκτες. Αν ξεκινήσουμε από τον τερματοφύλακα τον Τσέμα και προχωρήσουμε στον Βάλλα που παίζει στο κέντρο της άμυνας. Ξέρουμε τον Σολάρι, τον Σολτάνι, τον Μάνταλο. Όλοι αυτοί οι παίκτες μπορούν να σου δημιουργήσουν προβλήματα. Και για αυτό το λόγο πρέπει εμείς να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί. Γιατί αν δεν το κάνουμε και δεν παίξουμε με ένταση, σίγουρα η Ξάνθη είναι μία ομάδα η οποία μπορεί να μας δημιουργήσει δυσκολίες».
 
Αισιοδοξείτε πως αυτή τη φορά οι παίκτες σας δε θα «σπαταλήσουν» το πρώτο ημίχρονο, όπως έκαναν στους αγώνες με τον Ατρόμητο και τον Λεβαδειακό;

«Ελπίζουμε. Ελπίζουμε πως ναι. Προσπαθούμε να καταλάβουν όλοι οι ποδοσφαιριστές μας πόσο χρήσιμοι είναι αυτή τη στιγμή και πόσο ανάγκη τους έχουμε όλους. Και έτσι απ’ την πρώτη στιγμή ο καθένας να προσπαθήσει να κάνει καλά τη δουλειά του. Είναι εύκολο αν κατανοήσουν όλοι τι μπορούμε να κάνουμε. Και απλά να προσπαθήσουμε να τα εφαρμόσουμε».
 
Στις κερκίδες του γηπέδου της Ξάνθης θα είναι και οπαδοί του Ολυμπιακού, όπως συνέβη την Τετάρτη στην Τρίπολη. Η παρουσία τους στα εκτός έδρας ματς σας δίνει ώθηση;

«Φυσικά, γιατί είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Είναι ένα ματς που μοιάζει με το περσινό, γιατί βρίσκουμε την Ξάνθη σε ένα καλό αγωνιστικό επίπεδο. Είναι ένα παιχνίδι με αρκετές δυσκολίες. Εμείς θα προσπαθήσουμε να έχουμε το ίδιο επίπεδο με το περσινό μας παιχνίδι. Θα πάμε να παίξουμε καλά. Αυτό γιατί έχουμε κυρίως μία υποχρέωση απέναντι στους φιλάθλους μας οι οποίοι θέλουν να βλέπουμε πάντα την ομάδα να κερδίζει. Και φυσικά για να τους ευχαριστήσουμε που πάντα μας ακολουθούν, όπου και αν παίζουμε.

Έχουμε ένα πάρα πολύ μεγάλο προτέρημα σαν ομάδα. Οι περισσότερες ομάδες πρέπει να ζητήσουν από τους φιλάθλους τους να τους ακολουθήσουν. Εμείς δε χρειάζεται να κάνει τέτοιο. Το κάνουν από μόνοι τους. Όπου και να παίζουμε είναι μαζί μας στο πλευρό μας. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το αναγνωρίσουμε και να το συνειδητοποιήσουμε, όχι μόνο σαν επαγγελματίες, αλλά και σαν άνθρωποι».
 
Ωστόσο, με απόφαση της UEFA στον αγώνα με την Μάντσεστερ θα πρέπει να μείνουν κενές 2.000 θέσεις. Η ποινή αυτή μπορεί να έχει διδακτικό χαρακτήρα για το μέλλον;

«Είναι μία ευκαιρία, γιατί αν θέλουμε να είμαστε ένας μεγάλος σύλλογος και να γίνουμε ακόμη μεγαλύτερος στην Ευρώπη, αυτή η ποινή θα μπορούσε να είναι μία καλή εκπαίδευση για εμάς. Όχι μόνο για τους φιλάθλους μας, αλλά για όλους τους ανθρώπους του συλλόγου, τους προπονητές, τους παίκτες. Θέλουμε να γεμίζει το γήπεδο με τους φιλάθλους μας, κυρίως για να ψυχαγωγηθούν, για να διασκεδάσουν, για να παθιαστούν, πάντα όμως με σεβασμό. Στο κάτω – κάτω το ποδόσφαιρο είναι μία διασκέδαση.

Αν έχουμε παραβεί τους κανονισμούς, αν έχουμε κάνει κάτι κακό αυτή τη στιγμή, ο καλύτερος τρόπος για να ζητήσουμε συγνώμη είναι να μην επαναληφθεί το ίδιο».
 
Και κάτι τελευταίο. Να σας ζήσει το εγγονάκι. Πόσο αλλάζει τη ζωή σας;

«Έχει αλλάξει πάρα πολύ τη ζωή μου. Αν κάποια στιγμή πίστευα πως στην καρδιά της γυναίκας μου έχω την πρώτη θέση, έκανα πολύ μεγάλο λάθος. Αυτή τη στιγμή έχω περάσει στην τέταρτη – πέμπτη θέση μετά από τους γιους μου, τα εγγόνια μου και δεν ξέρω αν έχω πάει πιο πίσω και απ’ τον σκύλο μου.

Θα χρησιμοποιήσω την κάμερα της nova για να ζητήσω από τη γυναίκα μου να επιστρέψει απ’ την Ισπανία.

Ακόμη και αν δεν έχω γνωρίσω το εγγόνι μου, καταλαβαίνω ότι είναι πολύ ευτυχισμένη και για αυτό είναι εκεί κοντά του. Και εγώ είμαι πολύ ευτυχισμένος που το έχω έστω και από απόσταση».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.