Αναστασίου: «Δεν θα γίνει άλλη προσθήκη» (video)

Τέλος στα μεταγραφικά σενάρια βάζει ο Γιάννης Αναστασίου. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε στο novasports.gr και τον Νίκο Τζουάννη και αναφέρθηκε στο κομμάτι των μεταγραφών, τονίζοντας ότι πιθανότατα δεν θα γίνει άλλη προσθήκη. Παράλληλα ο τεχνικός των Πράσινων σχολιάζει την καλή εμφάνιση της ομάδας του στη Βέροια και τον αγώνα που ακολουθεί με αντίπαλο τον Πλατανιά.

Τέλος στα μεταγραφικά σενάρια βάζει ο Γιάννης Αναστασίου. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε στο novasports.gr και τον Νίκο Τζουάννη και αναφέρθηκε στο κομμάτι των μεταγραφών, τονίζοντας ότι πιθανότατα δεν θα γίνει άλλη προσθήκη. Παράλληλα ο τεχνικός των Πράσινων σχολιάζει την καλή εμφάνιση της ομάδας του στη Βέροια και τον αγώνα που ακολουθεί με αντίπαλο τον Πλατανιά.
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου στο novasports.gr:
 
Κόουτς ζητούσατε διάρκεια από τους παίκτες σας και την είδατε στην Βέροια. Ο Παναθηναϊκός είχε και στα ενενήντα λεπτά το ίδιο πρόσωπο και την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία. Ακόμα και οι παίκτες που μπήκαν ως αλλαγή, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό… Ήταν ένα παιχνίδι- οδηγός για τη συνέχεια του πρωταθλήματος;

Ήταν σημαντικό ότι είχαμε διάρκεια σε όλο το παιχνίδι. Το ελέγχαμε και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα στο παιχνίδι με τη Βέροια. Νομίζω ότι είναι σημαντικό για τα παιδιά να δουν τη διαφορά όταν έχουμε τον έλεγχο και μπορούμε να διαχειριστούμε το παιχνίδι καλύτερα, πόσο εύκολα το παιχνίδι μπορεί να καταλήξει στα χέρια μας. Είναι σημαντική η διάρκεια. Το τονίζουμε, το ξέρουν και οι ίδιοι, απλά μερικές φορές ο υπερβολικός ενθουσιασμός αυτής της ομάδας που θέλει να δείξει και να αποδείξει, μας κάνει να χάνουμε το μυαλό μας. Και εκεί κάπου χρειάζεται λίγο η ηρεμία, η οποία πολλές φορές μας λείπει. Το καλό είναι ότι το καταλαβαίνουν και προσπαθούμε μέσα από τα παιχνίδια και τις προπονήσεις να εξελιχθούμε και να γινόμαστε καλύτεροι.

Πως μπορεί ο Παναθηναϊκός να διατηρήσει αυτό το καλό πρόσωπο και στον αγώνα με τον Πλατανιά;

Νομίζω ότι αυτό είναι απλό. Να κάνουμε το αυτονόητο, να κάνουμε τα βασικά και αυτά που τονίζουμε στα παιδιά και συζητάμε. Και βλέποντας τη διαφορά όταν κάνουμε τα βασικά, τότε αυτό είναι οδηγός και για τη συνέχεια. Αυτό πρέπει να έχουμε σαν αρχή και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε.

Σας λύνει τα χέρια ενόψει του αγώνα με τον Πλατανιά η επιστροφή κάποιων ποδοσφαιριστών;

Σίγουρα. Νομίζω ότι στην αρχή της σεζόν υπήρχαν πολλές ενστάσεις και αμφιβολίες για την ποιότητα και το βάθος αυτού του ρόστερ. Τη δεδομένη στιγμή νομίζω ότι έχουμε πλέον αρκετούς παίκτες – και με τη διαχείριση που έχει γίνει ως τώρα- και πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν δείξει ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στο παιχνίδι. Κάθε ποιοτικός παίκτης που επανέρχεται στην ομάδα, για εμάς είναι ένα ακόμα μεγάλο όπλο και με δεδομένη τη δύσκολη συνέχεια που έχουμε, καθώς ακολουθούν πάρα πολλά παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα, θέλουμε να έχουμε όλους τους παίκτες έτοιμους και υγιείς, γιατί σίγουρα θα χρειαστούν όλοι.

Το παράδοξο είναι ότι την εφετινή σεζόν δεν έχετε πάει τόσο καλά όσο θα θέλατε στην έδρα σας. Παρά τη μεγάλη στήριξη από τον κόσμο σε κάθε παιχνίδι, υπήρξαν αγώνες όπου δεν τα πήγατε καλά, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το δεύτερο ημίχρονο με τον Πανιώνιο. Τι περιμένετε από τους παίκτες σας στο ματς με τον Πλατανιά;

Περιμένω να κάνουν αυτό που έχουμε πει. Για το ματς με τον Πανιώνιο, όλοι συζητούν για το δεύτερο ημίχρονο, όμως δεν μιλάει κανείς για το πρώτο ημίχρονο, όπου η ομάδα αν είχε κάνει γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε, τότε θα μιλάγαμε για ένα σκορ 3 ή 4-0 στο πρώτο ημίχρονο και τότε δεν θα συζήταγε κανείς για το πρώτο μέρος. Θέλουμε να κάνουμε τα ίδια πράγματα που κάνουμε σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι. Στα παιχνίδια που έχουμε παίξει στην έδρα μας- παρόλο που ακούγεται ότι υπάρχει πρόβλημα- νομίζω ότι έχουμε κάνει περισσότερες νίκες και ο στόχος μας είναι σε κάθε παιχνίδι- εντός και εκτός- να παίζουμε το ίδιο. Ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα και ο στόχος μας είναι σε κάθε παιχνίδι να παίζουμε το ίδιο, με οποιονδήποτε αντίπαλο. Αυτός είναι ο στόχος, αυτό θέλουμε και αυτό προσπαθούμε να περάσουμε στα παιδιά. Νομίζω ότι τα παιδιά το έχουν καταλάβει, απλά το θέμα είναι να είμαστε λίγο πιο αποτελεσματικοί στις φάσεις που δημιουργούμε. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι θα μπορούμε να ελέγχουμε καλύτερα το παιχνίδι.

Τι εικόνα έχετε για τον Πλατανιά;

Ο Πλατανιάς δεν δείχνει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στα τελευταία ματς, αλλά είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα, με αρκετά καλούς παίκτες. Ίσως δεν έχουν ακόμα δέσει ως ομάδα, αλλά περιμένουμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι – με δεδομένες και τις απώλειες που είχαν στα τελευταία παιχνίδια- να έρθουν να παίξουν το παιχνίδι της ζωής τους και θα πρέπει εμείς να υπερβάλλουμε εαυτούς και να είμαστε 100% έτοιμοι για τον συγκεκριμένο αγώνα. Σίγουρα είναι μια ομάδα πολύ δύσκολη και αρκετά επικίνδυνη ειδικά στην κόντρα, οπότε θέλει μεγάλη προσοχή.

Ήρθε πρόσφατα στην ομάδα ο Πέτριτς, ένα πολύ σημαντικό όνομα. Να περιμένουμε και άλλη μεταγραφική κίνηση αυτή την περίοδο;

Αυτή τη στιγμή, όπως έχω πει, ασχολούμαστε με τους παίκτες που είναι εδώ, με το υπάρχον υλικό. Δεν νομίζω ότι τη δεδομένη στιγμή θα γίνει κάποια προσθήκη. Έχουμε ήδη ένα αρκετά μεγάλο ρόστερ, με την προσθήκη και των νέων παιδιών από την Ακαδημία, τα οποία μπαίνουν σταδιακά στην πρώτη ομάδα και ο στόχος μας είναι να βγάζουμε παιδιά από την Ακαδημία μας, να μπαίνουν σιγά σιγά στην πρώτη ομάδα και να αποκτούν εμπειρίες, έτσι ώστε με την πάροδο του χρόνου και αυτοί να γίνονται καλύτεροι και πιο έτοιμοι. Και την επόμενη σεζόν η ομάδα να έχει μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ και παίκτες που θα έχουν εμπειρία από τη Σούπερλιγκ. Αυτός είναι ο στόχος και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε σε κάθε παιχνίδι και σε κάθε προπόνηση.

Επειδή ο κόσμος αγωνιά και περιμένει να δει τον Πέτριτς να αγωνίζεται. Πότε υπολογίζετε να μπαίνει στην ομάδα;

Εγώ νομίζω ότι είναι σημαντικό για τον κόσμο του Παναθηναϊκού να αγωνιά για την ομάδα. Είτε είναι ο Πέτριτς, είτε ο Μουζακίτης, για μένα είναι το ίδιο. Είναι σημαντικό ο κόσμος να στηρίζει την ομάδα, όπως κάνει μέχρι τώρα και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ γι’ αυτό και όπως έχω τονίσει και έχω πει, ο Παναθηναϊκός δεν στηρίζεται σε κάποιο όνομα, αλλά στηρίζεται στο σύνολο. Αυτός είναι ο στόχος και θέλουμε οι οπαδοί μας και όσοι φίλαθλοι τους αρέσει το καλό ποδόσφαιρο, να κοιτάζουν τον Παναθηναϊκό, ανεξαιρέτως ονόματος και να χαίρονται και να αγωνιούν για να δουν καλό ποδόσφαιρο. Ο Πέτριτς πιστεύω ότι στις επόμενες δέκα ημέρες θα μπει στο πρόγραμμα και νομίζω ότι μετά από δέκα ημέρες θα είναι 100% έτοιμος. Είναι σημαντικό να είμαστε αρκετά προσεκτικοί, γιατί το παιδί είχε στο παρελθόν δύο υποτροπές στον τραυματισμό του. Η γάμπα είναι ένα δύσκολο σημείο στο σώμα και θέλει αρκετά μεγάλη προσοχή. Σε συνεννόηση με το ιατρικό τιμ και με τον γυμναστή, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό πρόγραμμα, ώστε να τον έχουμε όσο πιο γρήγορα έτοιμο, αλλά και από την άλλη να μην έχει κάποιο πρόβλημα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.