Κόντης: «Κατασκευάζουν ενόχους»

Επιστολή μέσω της οποίας θέλει να ξεκαθαρίσει την θέση του για τις εισαγγελικές έρευνες των τελευταίων ημερών στην ΠΑΕ Άρης, απέστειλε ο Γιάννης Κόντης.

Επιστολή μέσω της οποίας θέλει να ξεκαθαρίσει την θέση του για τις εισαγγελικές έρευνες των τελευταίων ημερών στην ΠΑΕ Άρης, απέστειλε ο Γιάννης Κόντης. Ο πρώην τεχνικός διευθυντής των «κίτρινων» προσπάθησε να απαντήσει σε όλα όσα του καταλογίζονται τις τελευταίες ημέρες, υπογραμμίζοντας πως ορισμένοι προσπαθούν να κατασκευάσουν ενόχους.

Αναλυτικά, η σχετική επιστολή: «Ο ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ
:
Αγαπητοί κύριοι.

Απευθύνομαι ανοικτά σε εσάς, στην προσπάθεια μου να πω κάποια πράγματα που επιτέλους πρέπει να ειπωθούν και να ανοίξουν τα μάτια τους έστω και την ύστατη στιγμή αυτοί που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα της ομάδας λίγες εβδομάδες πριν την οριστική πτώση στον γκρεμό που την οδηγούν κάποιοι για δικούς τους λόγους.

Αφορμή μου δόθηκε από το γεγονός ότι κάποιοι αντί να σιωπούν, προσπαθούν να κατασκευάσουν ενόχους για τα όσα κακά έχουν βρει τον Σύλλογο και να αποσπάσουν τα φώτα από πάνω τους, συνεπικουρούμενοι και από το γεγονός της γενικής απαξίωσης στην οποία έχει περιέλθει η ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΡΗ.

Ετσι,μερικές εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του πορίσματος, με τα πολύ σοβαρά ευρήματα για όποιους δύνανται να το αναγνώσουν, αντί να απολογούνται στον κόσμο του ΑΡΗ για τα ολισθήματα στα οποία υπέπεσαν ενώ διοικούσαν, προσπαθούν να εφεύρουν υπόθεση Σιστόν, με την λογική οτι ο υπογράφων ζημίωσε την ομάδα με τα…78.000 ευρώ τα οποία θα κληθεί να πληρώσει ο ΑΡΗΣ μετά από απόφαση της ΦΙΦΑ.
Και για την συγκεκριμένη περίπτωση ,πλέκουν ένα πέπλο μυστηρίου και μέσα απο αοριστίες προσπαθούν να καταδείξουν κάποια εμπλοκή δική μου με τον εν λόγω ποδοσφαιριστή.

Για χιλιοστή φορά λοιπόν θα πω τα εξής.

Ο ποδοσφαιριστής Σιστόν τον Ιούλιο του 2009 κλήθηκε να λύσει το συμβόλαιο του από την διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ ,για να ελευθερωθεί μια θέση ξένου και να αποκτηθεί ο Σεμπαστιάν Αμπρέου. Ο τρόπος που επιλέχτηκε απο την διοίκηση και εμένα προσωπικά, ήταν να μην αποζημιωθεί ο παίκτης εκείνη την στιγμή και βάσει του συμφωνητικού που υπεγράφη στην γλώσσα του,να του επιδικάζεται πέντε χρόνια μετά (σήμερα), απο την ΦΙΦΑ να εισπράξει 78.000 αντί των 250.000 που ζητούσε.

Έτσι για μια ακόμη φορά ο υπογράφων, διαφύλαξε τα συμφέροντα της εταιρίας και αυτό είναι αυταπόδεικτο από τα γεγονότα.

Οι ισχυρισμοί κάποιων οτι δεν είχα δικαίωμα να υπογράψω πέφτουν στο κενό απο το γεγονός οτι παρότι δεν είχα δικαίωμα να δεσμεύω οικονομικά την εταιρία με την υπογραφή μου, εν τούτοις ήμουν διευθυντής της ομάδας στο αγωνιστικό τμήμα και ειδικά στις περιπτώσεις αλλοδαπών λατίνων παικτών ,σε πολλές συμφωνίες απόκτησης και λύσης συμβολαίου, τα συμφωνητικά που γίνονταν στην μητρική τους γλώσσα τα υπέγραφα εγώ, αφού ομιλώ και γράφω την γλώσσα τους ,και αυτό εγένετο κατ εντολή των διοικήσεων που με την αποδοχή των συμφωνιών επικύρωναν τα συμφωνηθέντα.

Εξ άλλου ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, Αθανασιάδης Αθ. ουδέποτε αμφισβήτησε τα συμφωνηθέντα στην περίπτωση Σιστόν και ουδέποτε ανέφερε για παράδειγμα στην ΦΙΦΑ οτι υπέγραψα εγώ χωρίς αυτός να το γνωρίζει. Και σίγουρα σε όποιο δικαστήριο κληθεί απο εμένα στις αγωγές που ετοιμάζω κατά όσων με λασπολογούν ,θα κληθεί να καταθέσει του λόγου το αληθές.

Όπως επίσης είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός οτι αν η υπόθεση εκκρεμούσε στα δικαστήρια της ΦΙΦΑ επι μια πενταετία, αυτός που εξουσιοδότησε τον δικηγόρο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ για την αντιπαράθεση ,ήμουν εγώ (υπάρχει σχετικό έγγραφο), και ουδέποτε συμβιβάστηκα με τις απαιτήσεις του Σιστόν.

Αυτά όσο αφορά την υπόθεση Σιστόν και έχω προβεί ήδη σε μηνύσεις και αγωγές εναντίον των ατόμων και κάποιων δημοσιογράφων που αφήνουν υπονοούμενα για την υπόθεση αυτή εις βάρος μου αλλά και εναντίον του κ. Σκόρδα (για μια ακόμη φορά).

ΠΟΡΙΣΜΑ ΠΑΕ ΑΡΗΣ

Τρία πουλάκια κάθονται κι ακόμα τραγουδάνε….

Το περιβόητο πόρισμα, για το οποίο τόσο μελάνι χύθηκε,τόσος ντόρος έγινε, τόσο πολύ το περιμέναμε ,ξεχάστηκε απο τον κόσμο σε λίγες μόνο ημέρες.

Μα φυσικά. Αφού αυτοί που το συζητούσαν ,περίμεναν να δουν άλλα πράγματα και τελικά φάνηκε μόνο κάποια ζοφερή πραγματικότητα η οποία δεν αλλάζει όπως και να το δει κανείς.

Μόλις προχτές έμαθα οτι το πόρισμα παρέλαβε ο Οικονομικός Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης ,και έτσι είμαι σίγουρος οτι κάποιοι δεν κοιμούνται και τόσο ήσυχα.

Και αν ο πολύς ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τι εννοώ αφού όντως είναι δύσκολη η ανάγνωση τους ,απλά θα πω οτι πολύ σύντομα θα φανεί η πραγματικότητα.

Εγώ προσωπικά και στον τομέα αυτό, τώρα που είναι ξεκάθαρο οτι κάποιοι οδηγούν τον ΑΡΗ σε άλλες ατραπούς ,θα τονίσω κάποια πράγματα με δική μου έγκληση και θα ζητήσω σαν μέλος της ακόμα υπάρχουσας ΚΜΑ, να ερευνηθούν οι εξής περιπτώσεις.

1. Στην περίπτωση που ένας υπεύθυνος μιας διοίκησης δεν αποδίδει τα ΦΠΑ, και τον ΦΜΥ επι μακρό χρονικό διάστημα, και όπως φαίνεται απο το πόρισμα, αυτή η ενέργεια επιφέρει βαρύτατα πρόστιμα στην εταιρία ,αν αυτό είναι κολάσιμη πράξη ,αν λέγεται απιστία ή όπως αλλιώς λέγεται και αν συμβαίνει αυτό, θα στραφώ εναντίον του.(Σαν μέλος της ΚΜΑ ,του μεγαλομετόχου όπως συνηθίζεται να λέγεται). Και αναφέρομαι σε πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ.

2. Στην περίπτωση που ενας διοικούντας της ίδιας εταιρίας ,καταγγείλει μια εμπορική σύμβαση, πριν την ώρα της και χωρίς βάσιμη αιτία, και παρότι γνωρίζει τα πρόστιμα που θα καταδικαστεί να πληρώσει η εταιρία , προβαίνει στην πράξη αυτή ,και μετά απο λίγο καιρό κάποια εκατομμύρια προστεθούν σαν απαίτηση σε βάρος της εταιρίας μετά απο δικαστική απαίτηση. Αν και αυτό συνιστά κάποια μορφή αδικήματος ή αν απλά σταθούμε στο ηθικό μέρος του θέματος.

3. Στην δική μου συγκεκριμένη περίπτωση που ενώ όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος εγνωριζε οτι εργάζομαι σαν διευθυντής της εν λόγω εταιρίας, απο το 2006 μέχρι το 2012 τον Ιούνιο, τα μοναδικά έτη που υπήρξε νόμιμη σχέση μου με την ΠΑΕ ΑΡΗΣ ,ήταν η διετία 2009-2011 ,όπου η διοίκηση Αθανασιάδη κατέθεσε το συμφωνητικό εργασίας μεταξύ μας και επλήρωσε την εφορία μου όπως πάντοτε ήταν η συμφωνία μας ,όπως επίσης και το ΙΚΑ. Δεν θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες εδώ ,παρά μόνο στον αρμόδιο εισαγγελέα .

4. Στην περίπτωση που διοικούντες φαίνονται κατά καιρούς να δανείζουν την ΠΑΕ ΑΡΗΣ με μεγάλα (τουλάχιστον για εμένα) χρηματικά ποσά ,και οχι βάσει βεβαιωμένης κατάθεσης αλλά μέσα απο την πατέντα , προσωπική καρτέλα ,και να τα εισπράττουν αργότερα.

Ειδικότερα υπάρχει διοικούντας το 2007 που μέσα σε διάστημα πέντε μηνών ,έχει δανείσει την ΠΑΕ με πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (αν διαβάζω βέβαια καλά τα στοιχεία του πορίσματος) ,τα οποία εισέπραξε αργότερα απο την εταιρία. Ο αρμόδιος εισαγγελέας θα διαπιστώσει σίγουρα αν το εν λόγω η τα εν λόγω άτομα, είχαν το πόθεν έσχες αλλά και τα χρήματα κατατεθημένα σε λογαριασμό τους την εποχή που αφειδώς τα εδάνειζαν στην ΠΑΕ.

5.Η πολύ ιδιάζουσα περίπτωση των εισιτηρίων διαρκείας κάθε χρονιάς , και επειδή ίσως ο κ.Εισαγγελέας δεν γνωρίζει πως λειτουργεί  το όλο θέμα ,και επειδή είμαι σίγουρος οτι η ΠΑΕ θα κληθεί να απαντήσει σχετικά αφού σύμφωνα με το πόρισμα πάλι ,ποτέ δεν τηρήθηκαν (εκτός απο το έτος 2011-12) καταστάσεις διαρκείας .

Είμαι σίγουρος οτι αν για παράδειγμα δηλώνονταν κάθε χρόνο στην Λίγκα ένας αριθμός διαρκείας, ο ίδιος αριθμός δηλωνόταν στην εφορία και οτι για κάθε διαρκείας υπάρχει και η αντίστοιχη απόδειξη με το όνομα του αγοραστή.

6.Είμαι επίσης σίγουρος οτι θα ερευνηθεί το αν οι οφειλές που βεβαιώνεται οτι υπάρχουν σε παίκτες ή τρίτους ,είναι βεβαιωμένες οφειλές και δεν έχουν ακυρωθεί εδώ και καιρό. Οπως είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα συμβεί και σε περιπτώσεις παικτών που λένε οτι δεν έχουν εισπράξει τα ποσά που αναφέρεται στο πόρισμα οτι πληρώθηκαν σε αυτούς. Επειδή οι περιπτώσεις είναι πολλές ,είμαι διατεθειμένος να συμβάλλω σε πλείστες των περιπτώσεων και υπάρχει χρόνος για αυτό.

Πιστεύω επίσης οτι σε χαρακτηριστικές περιπτώσεις ,οι αρμόδιοι εισαγγελείς έχουν την δυνατότητα ανεύρεσης της διαδρομής του χρήματος, και κατόπιν εγκλισεως, του ανοίγματος λογαριασμών στους οποίους κατατέθηκαν ποσά άνω των 10.000 ευρώ ,για να φανεί τελικά τι συνέβη μετά την κάθε είσπραξη.

Και δεν θα αναφερθώ σε όλα τα σημεία που έχω εντοπίσει γιατί θα χρειαστώ δέκα σελίδες.

ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΠΑΕ ΑΡΗΣ.
Κλείνοντας ,δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο περιβόητο θέμα του επενδυτή ή του βουνού όπως αλλιώς αποκαλείται σήμερα από κάποιους.

Είναι σήμερα για όσους γνωρίζουν ,ολοφάνερο οτι κάποιοι στον ΑΡΗ, απο το 2012 και μετά έκαναν τα αδύνατα δυνατά ,ώστε να μην έρθει επενδυτής στην ομάδα. Αρχικά με την στοχοποίηση την δική μου και με την προσπάθεια που έγινε με τον Φερνάντο Πλά, και κατόπιν με όσα τραγελαφικά έγιναν με τις εναλλαγές διοικήσεων και την περιβόητη προσπάθεια ένταξης στο άρθρο 99 ,της προστασίας απο τους πιστωτές για τον πολύ κόσμο ,αλλά στην ουσία ,της προστασίας από επενδυτές για τους μυημένους.

Γιατί είναι βεβαιωμένο οτι ενώ εγνώριζαν οτι είναι δύσκολη η ένταξη στο άρθρο 99, άρχισαν να προπαγανδίζουν για την αναγκαιότητα της ένταξης, και παρότι την προσπάθεια συνέχησε άλλη διοίκηση ,αυτοί άφηναν να κυλήσει το θέμα με ούριο άνεμο, γιατί γνώριζαν και γνωρίζουν οτι ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΑΡΗΣ ΕΧΕΙ ΕΥΝΟΗΘΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΠΕΝΔΥΤΗ.

Και όχι ότι το απαγορεύει το άρθρο ,αλλά είναι σαφής η εντολή της ΟΥΕΦΑ και της επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ, οτι ακόμα και αν έρθει αύριο ο Αμπράμοβιτς και αγοράσει την ΠΑΕ ΑΡΗΣ και σταματήσει τις διαδικασίες ένταξης στο 99 ,και πληρώσει και όλους τους πιστωτές , ΔΕΝ ΘΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ,και ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ.

Αυτή είναι και η τελεσίδικη εκτίμηση της επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ και καλό θα είναι για του λόγου το αληθές να ερωτηθεί ο υπεύθυνος για να βεβαιώσει εάν εγώ λέγω την αλήθεια πάνω στο θέμα αυτό.

Έτσι, το γνώριζαν καλά κάποιοι και δεν ανησυχούσαν στην ουσία ποτέ ,αφού ήξεραν ότι στο τέλος ,όποιος και αν ενδιαφερόταν ,θα έπεφτε σε ύφαλο και θα έκανε πίσω. Πιστεύω ότι τις επόμενες ημέρες ,κάποιος η κάποιοι θα αναφερθούν σχετικά, με τις όποιες προσπάθειες έκαναν εταιρίες για να αγοράσουν την ΠΑΕ ΑΡΗΣ αλλά το εμπόδιο αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα.

Έτσι έχουμε φτάσει πλέον να οδηγούν κάποιοι την ομάδα σε άγνωστα νερά και με άγνωστους σκοπούς.

Ελπίζω έστω και τώρα να ξυπνήσει η κοιμωμένη μάζα του ιστορικού ΑΡΗ και να εκδιώξει την αντικαταστατική όπως ο ίδιος ο κ. Στεφανίδης είπε , διοίκηση ,εκλεγμένη από 190 άτομα ,και να ορίσει μια επιτροπή σοβαρών ανθρώπων μήπως και σωθεί αγωνιστικά η ομάδα.

Ο ΑΡΗΣ είναι μεγάλος και δεν ανήκει στον Σκόρδα, ο οποίος επί χρόνια έλεγε ότι δεν υπάρχει περίπτωση Βιτόλο ,και μόλις προχτές ανέφερε την ομάδα Σανταντέρ σαν παράδειγμα ομάδων που μπήκαν σε πτωχευτικό κώδικα και δεν πληρώνουν ,και έκανε αναφορά και στον περί ου ο λόγος ποδοσφαιριστή ,χωρίς να έχει το κουράγιο να αναφέρει το όνομα του.

Με λένε Ρίζο…..αλλά και ποιός ακούει;

Μετά τιμής.

Ιωάννης Κόντης».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.