ΣΤΟΧος επετεύχθη

Ο ΠΑΟΚ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ υπερασπίστηκε επιτυχημένα το προβάδισμα του πρώτου αγώνα κόντρα στον Ηρακλή και με ρεσιτάλ Στοχ (2 γκολ, 1 ασίστ) κέρδισε 5-1 παίρνοντας την πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου.

Ο ΠΑΟΚ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ υπερασπίστηκε επιτυχημένα το προβάδισμα του πρώτου αγώνα κόντρα στον Ηρακλή και με ρεσιτάλ Στοχ (2 γκολ, 1 ασίστ) κέρδισε 5-1 παίρνοντας την πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου.

Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα του Χουμπ Στέφενς στον δρόμο για τον τελικό ο Απόλλων.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αιφνιδιάστηκε από το γρήγορο γκολ του Ηρακλή, ο οποίος ισοφάρισε το σκορ του πρώτου ματς και έδειξε διάθεση να το παλέψει.

Ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανατρέψουν γρήγορα τα δεδομένα και στο τέλος έφτασαν σε μία άνετη νίκη.

Ο Στέφενς σίγουρα έχει αρκετούς λόγους για να χαίρεται μετά το αποψινό ματς. Ο Κάτσε χειροκροτήθηκε στην επιστροφή του στην Τούμπα αρκετούς μήνες έπειτα από τα γνωστά γεγονότα, ο Στοχ έδειξε μεγάλη όρεξη μετά από πολύ καιρό, ο Λούκας συνέβαλλε πολύ στην ανάπτυξη, ο Ολίσε άρπαξε την ευκαιρία του από τα μαλλιά με ένα γκολ και μία ασίστ, ενώ ακόμα και ο Μάρτενς χρίστηκε σκόρερ για πρώτη φορά, παρ’ όλο που δεν ξεχώρισε κατά τη διάρκεια του ματς.

Προβληματίζει όμως τον Ολλανδό τεχνικό ο τραυματισμός του Μιγκέλ Βίτορ, αλλά και η γενικότερη συμπεριφορά της άμυνάς του, με τον Γλύκο να γλιτώνει τον ΠΑΟΚ από μία ενδεχομένως πολύ πιο δύσκολη βραδιά.

Ο Ηρακλής από την άλλη πλευρά διεκδίκησε τις πιθανότητές του, αλλά η διαφορά κλάσης τελικώς μίλησε.

Αιφνιδιάστηκε, αλλά το γύρισε

Με εκρηκτικό τρόπο ξεκίνησε το ματς στην Τούμπα, καθώς το γρήγορο γκολ του Ηρακλή συνέβαλλε ώστε ο ρυθμός να είναι υψηλός από την αρχή.

Ήταν μόλις στο τέταρτο λεπτό, όταν ο Τσιλιανίδης με πολύ όμορφο τακουνάκι έβγαλε μόνο του τον Πουρτουλίδη (ο οποίος βρισκόταν οριακά σε αντικανονική θέση) και αυτός με ωραίο δεξί πλασέ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε αιφνιδιασμένος για λίγο, αλλά γρήγορα βγήκε στην επίθεση και πριν συμπληρωθεί το πρώτο 25λεπτο είχε ήδη ανατρέψει τα δεδομένα, με τους Λούκας και Στοχ να συμβάλλουν σε πολύ γρήγορη ανάπτυξη από πλευράς γηπεδούχων και τον Κάτσε να δείχνει επίσης ιδιαίτερα ορεξάτος. Στα αρνητικά για τον ΠΑΟΚ ο τραυματισμός του Μιγκέλ Βίτορ, ο οποίος ένιωσε ενόχληση στον τετρακέφαλο και έφυγε απ’ ευθείας για τα αποδυτήρια, ειδοποιώντας τον πάγκο πως δεν μπορούσε να συνεχίσει, με τον Κατσουράνη να τον αντικαθιστά άρον-άρον.

Στο 20′ μετά από σουτ του Κάτσε ο Κηπουρός απέκρουσε ασταθώς και ο Αθανασιάδης που καραδοκούσε στη μικρή περιοχή δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1.

Πριν καν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για την ισοφάριση, ο Μπάμπα έκανε λανθασμένο γύρισμα προς την άμυνά του από την αριστερή πλευρά, ο Στοχ έγινε κάτοχος της μπάλας και ψύχραιμα πλάσαρε για το 2-1.

Τα δύο γκολ οπωσδήποτε ανακούφισαν τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ανέλαβε την πρωτοβουλία, με τον Γηραιό να περιορίζεται σε θέση άμυνας.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα μπορούσε να προσθέσει στα τέρματά του με τις ευκαιρίες των Στοχ (31′) και Κάτσε (45′), ωστόσο το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Ηρέμησε νωρίς

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Ηρακλής έχοντας και δύο αλλαγές έδειξε διάθεση να αιφνιδιάσει ξανά, αλλά το σενάριο του πρώτου μέρους δεν επαναλήφθηκε.

Αντίθετα ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά έβαλε τέλος σε όποια όνειρα ανατροπής του Γηραιού, με την άμυνα των φιλοξενούμενων να συλλαμβάνεται κοιμώμενη στο 55′ και τον Αθανασιάδη να πασάρει στον Στοχ για το άνετο 3-1.

Ο Σλοβάκος έδειξε για άλλη μία φορά πως βρισκόταν σε μεγάλη μέρα, δεν μπορούν να πουν το ίδιο όμως και οι αμυντικοί του, καθώς ο Ηρακλής έχασε στη συνέχεια δύο τετ-α-τετ, με τους Τσιλιανίδη και Ζάχορα βρίσκουν όμως απέναντί του τον Γλύκο σε αμφότερες τις περιπτώσεις!

Το…ρεσιτάλ Στοχ όμως συνεχίστηκε με ένα απ’ ευθείας φάουλ που απόκρουσε ο Κηπουρός, ενώ στο 81′ βρήκε με ωραία κάθετη πάσα τον Ολίσε (είχε αντικαταστήσει τον Αθανασιάδη παίζοντας μάλιστα ως σέντερ φορ), ο οποίος με ακόμη ομορφότερο «τσίμπημα» της μπάλας έκανε το 4-1.

Οι μπροστά απέδιδαν για τον ΠΑΟΚ, οι πίσω όμως όχι και η μέτρια βραδιά στην οποία βρέθηκαν τα μετόπισθεν των γηπεδούχων ολοκληρώθηκε με την αποβολή του Τζαβέλλα με δεύτερη κίτρινη για ένα αχρείαστο χέρι.
 
Οι φίλοι του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στην Τούμπα πάντως αποχώρησαν με μία χαρούμενη νότα, καθώς στις καθυστερήσεις ο Ολίσε «σέρβιρε» στον Μάρτενς το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του «Δικεφάλου του Βορρά».

ΠΑΟΚ – ΗΡΑΚΛΗΣ 5-1 (1ος αγώνας 1-0)
Γκολ: 20′ Αθανασιάδης, 22′, 55′  Στοχ, 81′ Ολίσε, 90+3′ Μάρτενς – 4′ Πουρτουλίδης
Διαιτητής: Αμπάρκιολης (Καβάλας). Βοηθοί: Δημητριάδης, Δημόπουλος (Μακεδονίας).
Κίτρινες: Κίτσιου, Αθανασιάδης, Στοχ, Κάτσε, Τζαβέλλας – Ιντζόγλου, Χιονίδης, Ζάχορα, Παπαστεριανός.
Κόκκινη: Τζαβέλλας (86′)

ΠΑΟΚ (Στέφενς): Γλύκος – Κίτσιου, Λίνο, Τζαβέλλας, Βίτορ (21′ Κατσουράνης) – Μαντούρο, Κάτσε, – Μάρτενς,Λούκας (79′ Νίνης), Στοχ – Αθανασιάδης (68′ Ολίσε).
ΗΡΑΚΛΗΣ (Όγιος): Κηπουρός – Κοντοδήμος, Ιντζόγλου, Παπαστεριανός, Λίμα – Τάι (46′ Σιατραβάνης), Πουρτουλίδης – Ονουάτσι (46′ Ματσούκας), Μπάμπα, Τσιλιανίδης (72′ Χιονίδης)- Ζάχορα.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
4′ 0-1 Φοβερή ασίστ του Τσιλιανίδη με τακουνάκι, έβγαλε μόνο του (οριακά σε αντικανονική θέση) τον Πουρτουλίδη ο οποίος με πολύ ωραίο δεξί πλασέ ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου αγώνα!
20′ 1-1 Ο Αθανασιάδης έδωσε στον Κάτσε έξω από την περιοχή, αυτός σούταρε, ο Κηπουρός απόκρουσε ασθενώς και ο Αθανασιάδης πήρε το ριμπάουντ για το 1-1 από κοντά.
22′ 2-1 Λάθος γύρισμα από τον Μπάμπα, ο Στοχ έγινε κάτοχος της μπάλας, αποφεύγει τον Παπαστεριανό και πλασάρει με το αριστερό για το 2-1!
31′ Σέντρα του Λούκας από δεξιά, ο Στοχ πλάσαρε από κοντά αλλά ο Κηπουρός ήταν σε ετοιμότητα.
34′ Μακρινό σουτ του Κάτσε, η μπάλα πολύ άουτ.
44′ Απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ από τονΛούκας έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια.
45′ Έπειτα από πολιορκία, ο Κάτσε σούταρε από το ύψος της περιοχής αλλά ο Ιντζόγλου έδιωξε με το κεφάλι πάνω στη γραμμή.
45+2′ Ο Τζαβέλλας στη σέντρα, ο Μάρτενς από καλή θέση δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε και την έστειλε άουτ.

46′ Καλό μακρινό σουτ του Κάτσε, η μπάλα λίγο έξω από τη συμβολή των δοκών του Κηπουρού.
55′ 3-1 Ο Αθανασιάδης τροφοδότησε τον Στοχ ο οποίος βρισκόταν ολομόναχος στο όριο της περιοχής, ο Σλοβάκος περίμενε την έξοδο του Κηπουρού και τον πλάσαρε ψύχραιμα κάτω από τα πόδια για το 3-1 και το δεύτερο προσωπικό του γκολ.
65′ Ο Τσιλιανίδης βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Γλύκο ο οποίος απόκρουσε το πλασέ και αποσόβησε το 3-2.
69′ Ο Ζάχορα βρέθηκε απέναντι από τον Γλύκο, ο οποίος όμως αντέδρασε σωστά και σε αυτή την περίπτωση και έδιωξε.
71′ Καλό δεξί σουτ του Ματσούκα από το ημικύκλιο, η μπάλα λίγο άουτ.
79′ Καλή απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Στοχ, ο Κηπουρός έδιωξε σε κόρνερ.
79′ Από το κόρνερ, ο Νίνης έπιασε την κεφαλιά ο Κηπουρός απόκρουσε, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και επέστρεψε στα χέρια του!
81′ 4-1 Ο Στοχ βρήκε κάθετα τον Ολίσε, αυτός με το δεξί «τσίμπησε» την μπάλα, νίκησε τον Κηπουρό και έκανε το 4-1!
90+3′ 5-1 Ο Ολίσε από αριστερά γύρισε στον Μάρτενς, ο οποίος από κοντά με σουτ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.