Πιαλόγλου: «Ξεχείλισε το ποτήρι»

Υπεραμύνθηκε της απόφαση της Ξάνθης για την απομάκρυνση των δυο νεαρών ποδοσφαιριστών, ο Άρης Πιαλόγλου.
Δημοσίευση: 22/01/2014 - 11:56

Υπεραμύνθηκε της απόφαση της Ξάνθης για την απομάκρυνση των δυο νεαρών ποδοσφαιριστών, ο Άρης Πιαλόγλου. Ο πρόεδρος της ακριτικής ομάδας τόνισε πως οι παίκτες που αγωνίζονται στους Ακρίτες, θα πρέπει να σέβονται την ιστορία τους και τη φανέλα που φορούν.

Χαρακτηριστικά, τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Nova ΣΠΟΡ FM»: «Δεν προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τη θέση μας. Απλώς θέλουμε να γίνει κατανοητό στο φίλαθλο κόσμο και ιδιαίτερα σε αυτό της Ξάνθης ότι ήταν και η τελευταία σταγόνα σε ένα υπερπλήρες ποτήρι».

Στη συνέχεια, ο Πιαλόγλου συμπλήρωσε: «Είναι λογικό οι νεαροί παίκτες να έχουν πρότυπα άλλους ποδοσφαιριστές. Εμείς επιλέγουμε τους ποδοσφαιριστές και αυτοί εμάς, τους δίνουμε της καλύτερες συνθήκες για να επανδρώσουν την ομάδα και να κάνουν μεταγραφή αν μπορέσουν. Το περιστατικό αυτό είναι η τελευταία σταγόνα. Όταν εμφανίζεται ένας ποδοσφαιριστής και γράφει «Παναθηναϊκάρα Ολέ» ή σε άλλον χτυπάει στο τηλέφωνο ο ύμνος του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ δεν μπορεί να αγωνίζεται ο παίκτης αυτός στην Ξάνθη».

Ο πρόεδρος της Ξάνθής μίλησε και στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra 103,3". Αναλυτικά δήλωσε:

Το πρώτο σχόλιο:

«Βεβαίως, βγάλαμε και μία ανακοίνωση. Κοιτάξτε, δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Προς θεού ο κάθε ποδοσφαιριστής μπορεί να ΄χει πρότυπο οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή. Πρόκειται, όμως, για μία επαναλαμβανόμενη ιστορία. Είναι ανήκουστες οι κινήσεις ποδοσφαιριστών σε οποιαδήποτε επαρχιακή ομάδα και όχι μόνο στη Ξάνθη να ΄χουν πρότυπο άλλες ομάδες».

Αν είχαν προειδοποιηθεί οι δυο παίκτες:

«Είχαν προειδοποιηθεί και από τον Παπαδημητρίου και από τους προπονητές τους. Και από τη στιγμή που δεν συνετίστηκαν και δεν έχουν αγάπη για την ομάδα, δεν έχουν καμία θέση σ' αυτή. Σκεφτείτε αυτό το θέμα να γινόταν σε μεγάλες ομάδες. Να έβγαινε εκκολαπτόμενος παίκτης άλλης ΠΑΕ μία φωτογραφία με τον Μήτρογλου και να έκανε διάφορα σχόλια για τον Ολυμπιακό. Θα είχε πέσει η Ακρόπολη. Δεν μας πείραξε καθόλου η φωτογραφία με Πράνιτς. Όμως από τη στιγμή που έχει αισθήματα για άλλη ομάδα, δεν έχει θέση στην ομάδα. Οι δυο παίκτες δήλωναν Παναθηναϊκοί παρά τις συστάσεις μας. Ενας εκκολαπτόμενος ποδοσφαιριστής, στον οποίο ποντάρει η Ξάνθη, να του προσφέρει επτά γήπεδα, φαγητό και ύπνο, δεν γίνεται να το κάνει αυτό. Εφόσον αγαπούσε άλλη ομάδα, γιατί δεν έπελεξε να πάει αλλού. Εδώ και δυο χρόνια είχαν δηλώσει ότι είναι Παναθηναϊκοί. Ο Λάσπατζης είχε φωτογραφία με κασκόλ του Παναθηναϊκού».

Αν η Ξάνθη πόνταρε στον Λάσπατζη που ακουγόταν πως ήταν ταλέντο:

«Ηταν ένας παίκτης που θα υπέγραφε συμβόλαιο το καλοκαίρι. Για να τον κρατάμε στην ομάδα Κ-20, όπου έχουμε βάλει όριο μέχρι τα 18, τον πιστεύουμε».

Αν η διοίκηση της ΠΑΕ έδωσε σημασία στο θέμα μετά τις αντιδράσεις των οπαδών:

«Οχι, δεν ήταν θέμα σημασίας. Τους είχαμε προειδοποιήσει πριν ένα χρόνο και έξι μήνες».

Ο παίκτης έλεγε πως ειδικά ο κόσμος δεν τον έχει τιμήσει με παρουσία του στο γήπεδο:

«Ξέρετε ότι σε τέτοια ματς κάτω των 20 πάει λίγος κόσμος. Μόνο και μόνο ότι είναι αρχηγός στην Κ-20 είναι η μεγαλύτερη τιμή».

Υπάρχει περίπτωση επιστροφής τους στην ομάδα:

«Και εμείς στην ανακοίνωση μας λέμε αν αγαπούν τη Ξάνθη, μπορούν να επιστρέψουν εντός 48 ωτών. Είναι θέμα δικό τους, βέβαια, αν θα ζητήσουν συγνώμη».

Γιατί στην ανακοίνωση γίνεται λόγος να έχουν οι παίκτες της ομάδας πρότυπο τον Τοροσίδη:

«Ο Τοροσίδης είναι ένας παίκτης που ανδρώθηκε στη Ξάνθη, είναι ντόπιος και δεν κρύβει τα αισθήματα του για την ομάδα είτε ήταν στον Ολυμπιακό είτε τώρα που είναι στη Ρόμα».