Π. Γλύκος: «Τυχερός που ανήκω στον ΠΑΟΚ»

Ο Παναγιώτης Γλύκος είναι ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ που επιλέχθηκε από τη διαδικτυακή τηλεόραση του ΟΠΑΠ για να γίνει μια συζήτηση εφ' όλης της ύλης, τόσο για τον ίδιο τον τερματοφύλακα του «Δικεφάλου» όσο και για την ομάδα του.

Ο Παναγιώτης Γλύκος είναι ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ που επιλέχθηκε από τη διαδικτυακή τηλεόραση του ΟΠΑΠ για να γίνει μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, τόσο για τον ίδιο τον τερματοφύλακα του «Δικεφάλου» όσο και για την ομάδα του. Η κουβέντα ξεκίνησε για τη θέση από την οποία προσφέρει τις υπηρεσίες του:

«Είναι περίεργη η θέση του τερματοφύλακα. Δεν μπορείς να παίξεις πουθενά αλλού. Ο τερματοφύλακας πρέπει να έχει υπομονή, να δουλεύει, να είναι προσηλωμένος γιατί όταν θα του έρθει η ευκαιρία θα πρέπει να είναι έτοιμος και να την αρπάξει. Αυτό κάνω κι εγώ όσο είμαι στον ΠΑΟΚ». Σ’ ότι αφορά τις πλέον πρόσφατες παρουσίες του: «Κάθε φορά που αγωνίζομαι δίνω το 100%. Αυτή την περίοδο έχω κάνει κάποιες καλές εμφανίσεις και έχω βοηθήσει τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και γι αυτό ίσως φαίνεται λίγο περισσότερο και η δική μου απόδοση».

Αναφορικά με το πώς τον αντιμετωπίζουν οι συμπαίκτες του: «Το να πιστεύουν οι συμπαίκτες και οι προπονητές σε σένα είναι προτέρημα. Είναι καλό για την ψυχολογία του κάθε παίκτη. Κάθε φορά που έπαιρνα την ευκαιρία ένιωθα σιγουριά και αυτοπεποίθηση γιατί κέρδιζα τη θέση. Νιώθω καλά αυτή τη στιγμή και είμαι χαρούμενος που παίζω». Ηδη στον ΠΑΟΚ μετρά επτά χρόνια παρουσίας: «Το να είσαι επτά χρόνια σε μια ομάδα σημαίνει ότι έχεις δεθεί. Εγώ κρατάω τις ευχάριστες στιγμές. Οι δυσάρεστες δεν είναι ότι καλύτερο στο μυαλό μας. Εχω κερδίσει πολλά από τον ΠΑΟΚ και αυτή η ομάδα είναι βαθιά χαραγμένη μέσα μου. Εμαθα να ζω μ’ αυτή την ομάδα. Ν’ αγωνίζομαι. Κάθε φορά που αρχίζει η προετοιμασία σκέφτομαι το πως θα είμαι σε καλή κατάσταση για να δίνω τα πάντα για τον ΠΑΟΚ. Πάντα ήθελα να αγωνιστώ και θέλω να αποδεικνύω ότι δεν είμαι τυχαία στον ΠΑΟΚ». Για το τί είναι ο ΠΑΟΚ για τον ίδιο: «Ο ΠΑΟΚ μου έδωσε την ευκαιρία να δείξω αυτό που μπορώ να κάνω. Είναι η ομάδα που με άνδρωσε και μου έδωσε την ευκαιρία να ανήκω σε ένα ιστορικό κλαμπ. Γνωρίζω την ιστορία και τη δυναμική του ΠΑΟΚ. Αισθάνομαι τυχερός που ανήκω στον ΠΑΟΚ».

Μιλώντας για το μέλλον σ’ επίπεδο στόχων σημείωσε: «Οι στόχοι μου είναι να κατακτήσω κάποιον τίτλο με αυτήν την ομάδα. Είναι εφικτοί αυτοί οι στόχοι. Κάποια στιγμή θέλω να δω τον ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εφέτος φτάσαμε πολύ κοντά στο στόχο. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ να κατακτήσει τίτλους. Ισως τα επόμενα χρόνια να μιλάμε για μια ομάδα που θα διεκδικεί όσα έχει νοσταλγήσει. Αυτό που θέλουμε άμεσα είναι το Κύπελλο. Θέλουμε να φέρουμε το Κύπελλο στην Θεσσαλονίκη, ο κόσμος το θέλει πολύ και πιστεύω πως η χρονιά είναι η κατάλληλη για να συμβεί αυτό». Στη συνέχεια αποκάλυψε το ποδοσφαιρικό του είδωλο: «Ο Κασίγιας μου άρεσε πάντα. Από όταν ήμουν μικρό παιδί. Στην Ελλάδα έχω συνυπάρξει με πολλούς τερματοφύλακες. Εχω καλή σχέση με όλους και από όλους έχω πάρει πράγματα».

Και φυσικά δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί στον άνθρωπο που τον έφερε στην ομάδα: «Γιώργος Παράσχος. Χωρίς αυτόν δε θα ήμουν σε αυτήν τη θέση και δεν θα μιλούσαμε για τον ΠΑΟΚ. Σε ένα παιχνίδι που ήμουν στο Βόλο και παίξαμε αντίπαλοι, με είδε και με έφερε εδώ. Από εκεί και πέρα συνεργάστηκα με Σάντος, Μπόλονι, Δώνη και άλλους. Ολοι μου έδωσαν ευκαιρίες και θυμάμαι από όλους μια καλή στιγμή». Επόμενο θέμα αποτέλεσε το γήπεδο της Τούμπας και οι φίλαθλοι της ομάδας του: «Κάθε φορά που μπαίνω στο γήπεδο προσπαθώ να κλείνω τα αφτιά μου. Είναι καλό να μην επηρεάζεται ο ποδοσφαιριστής από την κερκίδα. Το ότι ακούω καλά σχόλια μου δίνει αυτοπεποίθηση, ενέργεια και ψυχολογία. Η Τούμπα δεν μου δημιουργεί άγχος. Η Τούμπα είναι καυτή έδρα που ο αντίπαλος για να πάρει θετικό αποτέλεσμα πρέπει να παλέψει πάρα πολύ».

Και κατέληξε μιλώντας για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα: «Η Εθνική Ομάδα είναι ένα μεγάλο σκαλοπάτι για μένα, ένα μεγάλο όνειρο. Στόχος μου είναι να καταφέρω να βρίσκομαι στην Εθνική. Η Βραζιλία είναι όνειρο. Μέχρι το καλοκαίρι όμως υπάρχουν κάποιοι μήνες. Το μουντιάλ είναι στόχος και στο ποδόσφαιρο πρέπει να έχεις στόχους και όνειρα. Θα ήθελα να βρεθώ κι εγώ εκεί. Θέλω με την αξία μου να βρεθώ εκεί».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.