ΟΦΗ, ο βασιλιάς της Κρήτης! (video)

Ο ΟΦΗ ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της Κρήτης καθώς επικράτησε 2-0 του Πλατανιά στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο ΟΦΗ ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της Κρήτης καθώς επικράτησε 2-0 του Πλατανιά στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Η ομάδα του Σα Πίντο έδειξε ότι άφησε πίσω του για τα καλά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από τη Βέροια στο Γεντί Κουλέ και επέστρεψε στις νίκες χάρη στα γκολ των Περογαμβράκη και Ζε Εντουάρντο.

Έτσι, οι «ομιλίτες» έφτασαν τους 25 βαθμούς «πιάνοντας» στην όγδοη θέση τις Ξάνθη και Καλλονή ενώ ο Πλατανιάς έμεινε στους 19 βαθμούς και στην ζώνη του υποβιβασμού.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών:

Ο Νίκος Αναστόπουλος επέλεξε το 4-2-3-1 με τους Δημήτρη, Φερνάντες, Φαΐσκα και Ινκούμ στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Αγκιλέρα και Τετέ, δεξιά ο Μπέλιτς, αριστερά ο Κάταϊ, στην κορυφή της επίθεσης ο Τόρες και πίσω του, σε ρόλο δεκαριού, ο Γουνδουλάκης.

Το ίδιο σύστημα χρησιμοποίησε και ο Σα Πίντο με τους Μιλιάζες, Τριποτσέρη, Ζόρο και Μπούρμπο στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Μακρής και Κάλαϊτζιτς, δεξιά ο Ζε Εντουάρντο, αριστερά ο Περογαμβράκης, στην κορυφή ο Παπάζογλου και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού μέσου, ο Λαμπρόπουλος.

Πολλά λάθη, κακό θέαμα

Οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά νωθρά στον αγωνιστικό χώρο των Περιβολίων με τους δύο προπονητές να έχουν σε πρώτη προτεραιότητα τη θωράκιση της άμυνας και στη συνέχεια τη δημιουργία επικίνδυνων φάσεων στις αντίπαλες εστίες.

Τα λάθη ήταν αρκετά από τους παίκτες των δύο συλλόγων ειδικά στο χώρο του κέντρου με αποτέλεσμα ο ρυθμός να είναι αρκετά χαμηλός και οι ευκαιρίες λιγοστές.

Ο Πλατανιάς είχε τον έλεγχο και την κυκλοφορίας της μπάλας στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου προσπαθώντας να απειλήσει κυρίως από τις πτέρυγες με τους Κάταϊ και Μπέλιτς να αναλαμβάνουν αρκετές επιθετικές προσπάθειες.

Απ’ την άλλη, ο ΟΦΗ προσπαθούσε να γίνει απειλητικός κυρίως στις κόντρες αλλά και στα στημένα με τους Λαμπρόπουλο και Μιλιάζες να σημαδεύουν σε αρκετές περιπτώσεις τον Παπάζογλου μέσα στην περιοχή.

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους φιλοξενούμενους και σημειώθηκε στο 29ο λεπτό. Ο Μπούρμπος επεχείρησε το σουτ από τα δεξιά αλλά ο Γιωργαλλίδης φώναξε «παρών» απομακρύνοντας σε κόρνερ.

Ο ΟΦΗ φαινόταν πιο επιθετικός και επικίνδυνος αν και δεν είχε την κατοχή της μπάλας. Μάλιστα, στο 40ο λεπτό οι παίκτες του Σα Πίντο έφτασαν μία ανάσα από το γκολ. Ο Λαμπρόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση του κόρνερ από τα αριστερά, αλλά ο Μακρής δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση στο δεύτερο δοκάρι και αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση για το πρώτο μέρος.

Δύο φάσεις, δύο γκολ

Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα καθώς στο 47ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ.

Ο Μιλιάζες έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Παπάζογλου έστρωσε την μπάλα με το κεφάλι στον Περογαμβράκη και αυτός, με σουτ στην κίνηση σκόραρε και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Έτσι, ο παίκτης του ΟΦΗ γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα 26α γενέθλιά του. 

Από κει και έπειτα ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες συνέχισαν να μην προσφέρουν καλό θέαμα με τα λάθη να είναι πολλά και τον ΟΦΗ πλέον να θέλει να διαφυλάξει τα μετόπισθεν δίνοντας περισσότερη έμφαση στην ενίσχυση της άμυνας.

Ο Νίκος Αναστόπουλος προσπάθησε να αντιδράσει και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο με σκοπό να γίνει πιο επιθετική η ομάδα του. Ο νεαρός πήρε αρκετές προσπάθειες απειλώντας σε ορισμένες φάσεις τον Φερνάντες.

Στο 75ο λεπτό ο ΟΦΗ πέτυχε και δεύτερο γκολ με την πλάστιγγα να γέρνει στην πλευρά των φιλοξενούμενων για τα καλά. Ο Λαμπρόπουλος πραγματοποίησε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ζε Εντουάρντο με κεφαλιά μέσα από την περιοχή σκόραρε διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του.

Το παιχνίδι κύλησε μέχρι το τέλος χωρίς να υπάρξει κάποια αξιόλογη φάση και έτσι οι φιλοξενούμενοι πήραν πολύτιμη νίκη, που τους ανέβασε στην πρώτη
οκτάδα της βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πλατανιάς (Ν. Ανααστόπουλος): Γιωργαλλίδης, Φαΐσκα, Ινκούμ, Φερνάντες, Δημήτρης, Αγκιλέρα, Τετέ (80′ Καζναφέρης), Γουνδουλάκης (46′ Μενδρινός), Κάται (59′ Βλαχοδήμος), Μπέλιτς, Τόρες

ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντες, Μιλιάζες, Ζόρο, Τριποτσέρης, Μπούρμπος, Κάλαιτζιτς, Μακρής, Ζε Εντουάρντο, Λαμπρόπουλος, Περογαμβράκης (74′ Στάθης), Παπάζογλου (89′ Ροβίθης)

Επιμέμεια: Νίκος Βόπης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.