Και σκοράρει και πασάρει (video)

Ο Μάρκους Μπεργκ οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην πολύτιμη εκτός έδρας νίκη επί της Βέροιας με 3-1, φτιάχνοντας τα δύο πρώτα γκολ και πετυχαίνοντας το τρίτο για να φτάσει τα 9 τέρματα και τις 5 ασίστ στη Σούπερ Λιγκ.

Ο Μάρκους Μπεργκ οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην πολύτιμη εκτός έδρας νίκη επί της Βέροιας με 3-1, φτιάχνοντας τα δύο πρώτα γκολ και πετυχαίνοντας το τρίτο για να φτάσει τα 9 τέρματα και τις 5 ασίστ στη Σούπερ Λιγκ. Ο Σουηδός ήταν όλα τα λεφτά για τους «πράσινους», οι οποίοι μείωσαν στον πόντο τη διαφορά τους από την τρίτη θέση και τον Ατρόμητο.

Οι γηπεδούχοι από την άλλη, δεν κατάφεραν να δώσουν συνέχεια στο «διπλό» της προηγούμενης εβδομάδας επί του ΟΦΗ και παρέμειναν εντός της ζώνης του υποβιβασμού. Η Βέροια ισοφάρισε στο 10λεπτο το γρήγορο γκολ των φιλοξενούμενων, αλλά στη συνέχεια άρχισε σταδιακά να κλείνεται, δεν άντεξε για πολύ και γνώρισε δικαιολογημένα την ήττα.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών
Ο Ντόστανιτς παρέταξε τους γηπεδούχους με σύστημα 4-2-3-1, τον Καντιμοίρη στην εστία και τους Αποστολόπουλο, Βέρτζο, Μπάρμπα, Αμαραντίδη από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Όστοϊτς και Μπεν ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ και οι Τραπ, Γεωργιάδης, Ζεζίνιο συνέθεσαν την τριπλέτα πίσω απ’ τον προωθημένο Μπαργκάν.
Στο 4-4-2 με ρόμβο από την άλλη, ο Αναστασίου τοποθέτησε τον Καπίνο στο τέρμα, τους Μαρινάκη (δεξιά), Νάνο στα μπακ και τους Κουτρουμπή, Ρισβάνη δίδυμο στα στόπερ. Ο Λαγός ήταν ο αμυντικός χαφ, οι Ζέκα, Πράνιτς μπροστά του και ο Ατζαγκούν ελεύθερος πίσω από τους Μπεργκ, Κλωναρίδη.

Γκολ με το «καλημέρα»
Δευτερόλεπτα μετά τη συμπλήρωση του 1ου λεπτού στην Ημαθία ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με τον Κλωναρίδη. Ο Κουτρουμπής έκανε την κάθετη στον Μπεργκ και αυτός από πλάγια θέση γύρισε με τη μία την μπάλα στην καρδιά της περιοχής, όπου ο νεαρός επιθετικός δεν δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα. Η απάντηση των Μακεδόνων, ωστόσο, ήταν, άμεση. Ο Βέρτζος κέρδισε πέναλτι απ’ τον Καπίνο στο 10′, ο Μπεν που είχε σκοράρει και στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στον πρώτο γύρο το μετέτρεψε σε γκολ και έφερε το ματς στα ίσα.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και βρήκε τον τρόπο να πάρει και πάλι το προβάδισμα. Ο Μπεργκ δεν μπόρεσε σε δυο περιπτώσεις να νικήσει τον Καντιμοίρη κι έτσι… αποφάσισε να δώσει ακόμη ένα γκολ αντί να το πετύχει. Από σέντρα του Νάνο στο 34′ και κεφαλιά-πάσα του Σουηδού στον Ατζαγκούν που σκόραρε από απόσταση αναπνοής το «τριφύλλι» μπήκε ξανά στη θέση του οδηγού. Και δεν ξαναβγήκε απ’ αυτή…

«Παραδόθηκε» η Βέροια
Αν και η Βέροια έπρεπε να κυνηγήσει, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που μπήκε αποφασισμένος και στο δεύτερο μέρος. Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου κυριάρχησαν των αντιπάλων τους και το τρίτο γκολ που θα κλείδωνε τη νίκη ήταν θέμα χρόνου. Ο Ρισβάνης στο 53′ έστειλε την μπάλα άουτ με εξ επαφής κεφαλιά, ενώ ο Μπεργκ στο 65′ με καρφωτή κεφαλιά είχε την ίδια τύχη.

Ο Σουηδός, πάντως, έκανε και απόψε τη δουλειά του. Στο 68′ μετά την προσωρινή απόκρουση του Καντιμοίρη σε σουτ του Πράνιτς, ο Νάνο βρήκε τον Μπεργκ στην περιοχή στην εξέλιξη της φάσης κι αυτός με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ και έδιωξε το όποιο άγχος απ’ την ομάδα του. Τα επόμενα λεπτά είχαν ουσιαστικά διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού η Βέροια δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Βέροια: Καντιμοίρης, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Όστοϊτς, Μπεν, Τραπ, Ζεζίνιο (62′ Γκονσάλβες), Μπάρμπας, Αποστολόπουλος (62′ Καλτσάς), Μπαργκάν (80′ Κομόλοφ), Γεωργιάδης

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Κουτρουμπής, Κλωναρίδης (78′ Καρέλης), Λαγός, Μπεργκ (90′ Δώνης), Ζέκα, Μαρινάκης, Ατζαγκούν (67′ Μπαϊράμι), Νάνο, Ρισβάνης, Πράνιτς


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.