Έτσι δεν ΠΑΣ πουθενά (video)

Τελειωμό δεν έχει ο αγωνιστικός κατήφορος του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς μετά την βαριά ήττα από τον Απόλλωνα, ηττήθηκε και από την Καλλονή στην έδρα του (2-1) για την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ και έμεινε για τρίτο σερί ματς χωρίς βαθμό.

Τελειωμό δεν έχει ο αγωνιστικός κατήφορος του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς μετά την βαριά ήττα από τον Απόλλωνα, ηττήθηκε και από την Καλλονή στην έδρα του (2-1) για την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ και έμεινε για τρίτο σερί ματς χωρίς βαθμό.

Οι Γιαννιώτες προηγήθηκαν με τον Ακόστα στο 10′, όμως ο Λεοζίνιο   στο 67′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έφερε το ματς στα ίσια και στο 78′ ο Περόνε διαμόρφωσε το τελικό σκορ, το οποίο υποχρέωσε την ομάδα του Σάκη Τσιώλη στην τρίτη σερί ήττα της στο πρωτάθλημα.

Πως έπαιξαν:

Ο Σάκης Τσιώλης παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με σύστημα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Βελλίδης, δεξιά στην
άμυνα ο Ντάσιος, αριστερά ο Στρουνά και κεντρικό δίδυμο οι Μιχαήλ και Κολοβέτσιος. Στα χαφ ο Έλληνας προπονητής τοποθέτησε τους Ακόστα (δεξιά), Λίλα, Τσουκαλά και Σονγκό (αριστερά), ενώ στην κορυφή της επίθεσης έβαλε τους Ίλιτς και Κυβελίδη.

Από την άλλη πλευρά, ο Γιάννης Ματζουράκης παρέταξε την Καλλονή με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από την εστία κάθισε ο Χογκ, στο δεξί άκρο της άμυνας βρέθηκε ο Χωριανόπουλος, στο αριστερό ο Ποντάνι και στο κέντρο οι Ζακουανί και Αναστασιάδης. Στα χαφ ο Έλληνας τεχνικός τοποθέτησε τους Κεϊτά και Άλβες, δεξιά τον Μανούσο, αριστερά τον Νιαμπουγιού και πίσω από τον προωθημένο Περόνε τον Λεοζίνιο.

Η Καλλονή τις ευκαιρίες, ο ΠΑΣ την ουσία

Οι δύο ομάδες μπήκαν ορεξάτες στο παιχνίδι, με διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο και να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Ο ΠΑΣ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά, κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα, παρά το πρέσινγκ των φιλοξενούμενων και μόλις στο 10′, στην πρώτη του ουσιαστικά επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ ευτύχισε να ανοίξει το σκορ. Ο Ντάσιος σέντραρε από δεξιά, ο Ίλιτς πήρε την κεφαλιά, όμως ο Χογκ απέκρουσε εντυπωσιακά, για να έρθει ο επερχόμενος Ακόστα και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Καλλονή αντέδρασε άμεσα και εννιά λεπτά αργότερα άγγιξε την ισοφάρισε με τον Λεοζίνιο, το σουτ του οποίου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βελλίδη. Στη συνέχεια οι Γιαννιώτες  ανέβασαν την απόδοση τους,
έκλεισαν της ομάδας της Μυτιλήνης στο μισό γήπεδο και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τους Ακόστα (23′) και Σονγκό (29′) για να διπλασιάσουν τα τέρματα του.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου η Καλλονή έγινε πιο κινητική, εκμεταλλεύτηκε τις αμυντικές αδυναμίες των γηπεδούχων κυρίως από αριστερά,  όμως δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες των Λεοζίνιο (36′) και Μαρσέλο (42′) για να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου.

Καλλονή και στις ανατροπές

Στο δεύτερο ημίχρονο η Καλλονή μπήκε πιο συγκεντρωμένη, κράτησε περισσότερο τη μπάλα στα πόδια της και στο 57′ άγγιξε την ισοφάριση με τον Λεοζίνιο, το σουτ του οποίου εξουδετέρωσε ο εξαιρετικός μέχρι εκείνη την ώρα Βελλίδης. Όσο περνούσαν τα λεπτά η ομάδα της Μυτιλήνης ανέβαζε όλο και πιο πολύ την απόδοση της, εκμεταλλευόμενη την οπισθοχώρηση του ΠΑΣ και στο 67′ κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Λεοζίνιο και πάλι, αυτή τη φορά με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Βελλίδη και έκανε το 1-1 για την ομάδα του.

Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά θέλοντας να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα, όμως άφησαν πολλούς ελεύθερους χώρους στα μετόπισθεν, πράγμα το οποίο εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι  και έφτασαν κοντά στην απόλυτη ανατροπή με τον Άλβες στο 74′. Ότι δεν κατάφερε ο Βραζιλιάνος, το πέτυχε τέσσερα λεπτά αργότερα ο Περόνε έπειτα από υποδειγματική αντεπίθεση της ομάδας του. Ο Μανούσος μπήκε στην περιοχή και αφού πέρασε δύο παίκτες, πάτησε τη μπάλα στον Περόνε, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Βελλίδη και έκανε το 2-1 για την ομάδα του.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, ο ΠΑΣ προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση για να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, ωστόσο δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Χογκ και το 2-1 υπέρ της Καλλονής έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Σάκης Τσιώλης/4-4-2): Βελλίδης, Σονγκό (46′ Κοροβέσης), Ντάσιος, Κολοβέτσιος, Ίλιτς, Τσουκαλάς, Μιχαήλ, Λίλα (52′ Χαρίσης), Κυβελίδης (60′ Μπέριος), Στρουνά, Ακόστα.

Καλλονή (Γιάννης Ματζουράκης/4-2-3-1): Χογκ, Αναστασίαδης, Ζακουανί, Ποντάνι, Χωριανόπουλος, Άλβες (81′ Φουρλάνος), Κεϊτά (76′ Φαρία), Λεοζίνιο, Μανούσος, Νιαμπούγιου, Περόνε (83′ Καζάκης).

Επιμέλεια: Ορέστης Συντελής


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.