Έγινε…Λούι! (video)

Ο Αστέρας Τρίπολης έφυγε με το διπλό από τη Ριζούπολη χάρη σε γκολ του Λούι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Καράσκο είχε ανοίξει το σκορ στο 39', ενώ ο Πετρόπουλος είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 στο 81' για την «ελαφρά ταξιαρχία».

Ο Αστέρας Τρίπολης έφυγε με το διπλό από τη Ριζούπολη χάρη σε γκολ του Λούι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Καράσκο είχε ανοίξει το σκορ στο 39′, ενώ ο Πετρόπουλος είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 στο 81′ για την «ελαφρά ταξιαρχία».

‘Ενα ματς που έδειχνε πως δεν θα πρόσφερε πολλές συγκινήσεις στο πρώτο μέρος, τελικά έγινε θρίλερ στο β’, με την ομάδα του Λόρι Σάντσεζ να φτάνει πολύ κοντά στην ισοπαλία με τακτικές βγαλμένες από τα…παλιά του αγγλικού πρωταθλήματος, αλλά τους Αρκάδες να έχουν τον τελευταίο λόγο.

Πώς ξεκίνησαν

Με 4-4-2 ξεκίνησε ο Απόλλωνας. Τερματοφύλακας ο Τζόρβας, αμυντική τετράδα οι Αργυρόπουλος, Δεληζήσης, Άλβαρεζ και Κανακούδης από δεξιά προς τα αριστερά. Οι Μίνγκας (δεξιά) και Λουσέρο (αριστερά) στα άκρα, οι Παντελιάδης και Τσοκάνης στο κέντρο, οι Ντάλμπεργκ και Φαρινόλα μπροστά.

Με 4-3-3 ξεκίνησε ο Αστέρας Τρίπολης. Τερματοφύλακας ο Μπαντής, οι Λούι, Σανκαρέ, Γκοϊάν και Κοντοές αμυντική τετράδα από τα δεξιά στα αριστερά. Οι Ουσέρο (δεξιά), Ζησόπουλος και Μουνάφο (αριστερά) τριάδα στο κέντρο, οι Καράσκο (δεξιά), Ντε Μπλάσις (αριστερά) και Μπαράλες μπροστά.

«Τέχνη» από Καράσκο

Στο τελευταίο 25λεπτο ήταν όλο το «ζουμί» του πρώτου μέρους στη Ριζούπολη, καθώς στα πρώτα είκοσι λεπτά δεν έγιναν σημαντικές φάσεις ανάμεσα στις δύο εστίες.

Ο Απόλλωνας προσπάθησε και κατάφερε μέχρι ενός σημείου να «χαλάσει» την κυκλοφορία της μπάλας του Αστέρα και να βγει γρήγορα στην επίθεση με …βρετανικό στυλ, εκμεταλλευόμενος μακρινές μπαλιές, στημένες φάσεις αλλά και τα επικίνδυνα πλάγια άουτ του Παντελιάδη.

Ο Αστέρας αν και είχε την κατοχή της μπάλας δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους στην αντίπαλη άμυνα στα πρώτα λεπτά, καταφεύγοντας και αυτός στη λύση της μακρινής μπαλιάς. Σε μία από αυτές στο 28′ ο Ντε Μπλάσις παραλίγο να χριστεί σκόρερ αλλά ο Τζόρβας με ενστικτώδη επέμβαση έσωσε την ομάδα του.

Ακολούθησαν δύο φάσεις στο 32′ και το 36′ αντίστοιχα για τον Απόλλωνα με Φαρινόλα και Δεληζήση, όμως στο 39′ ο Αστέρας ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ.

Έπειτα από ελεύθερο του Τζόρβα με κόντρα τον άνεμο, οι φιλοξενούμενοι έγιναν κάτοχοι της μπάλας λίγο μπροστά από το κέντρο, ο Ντε Μπλάσις με κεφαλιά στον άξονα έβγαλε μόνο του τον Καράσκο και αυτός με ωραία λόμπα «κρέμασε» με τέχνη τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα για το 0-1.

Το γκολ ξύπνησε τους γηπεδούχους που έφτασαν κοντά στην ισοφάριση δύο φορές μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, με σουτ του Μίνγκα στο 42′ που πέρασε άουτ, αλλά και φοβερή εκτέλεση του Μπαντή στην κοντινή κεφαλιά του Ντάλμπεργκ μετά από ένα πλάγιο του Παντελιάδη.

Το βρετανικό στυλ δεν δικαιώθηκε

Το δεύτερο ημίχρονο, αν εξαιρεθούν τα τελευταία …δευτερόλεπτα του ματς (που τελικά έκαναν και τη διαφορά), ανήκαν σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στον Απόλλωνα.

Η «ελαφρά ταξιαρχία» βγήκε στο γήπεδο με μοναδικό σκοπό να απειλήσει με γεμίσματα, είτε από φάουλ, είτε από κόρνερ, ακόμα και από πλάγιο άουτ! Χαρακτηριστική ήταν η εντολή «cross» («σέντρα») που έδωσε στους παίκτες του ο Σάντσεζ σε κάποια φάση που συνελήφθη από τον τηλεοπτικό φακό.

Αν και παλιομοδίτικη όμως, η τακτική λίγο έλειψε να λειτουργήσει για τους γηπεδούχους. Με τον Αστέρα σε παθητικό ρόλο, ο Απόλλωνας γέμιζε με όποιον τρόπο μπορούσε μέσα στην περιοχή και κατάφερε να δημιουργήσει προβλήματα στους Αρκάδες.

Οι Ντάλμπεργκ και Φαρινόλα δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Μπαντή στις τρεις μεγάλες ευκαιρίες του διλέπτου 60-61, τελικά όμως το κατάφερε μία από τις αλλαγές του Σάντσεζ: στο 81′ ο Αργυρόπουλος έβγαλε τη σέντρα, ο Μπαντής έχασε τη μπάλα υπό την πίεση του Δεληζήση και ο Αντώνης Πετρόπουλος από πολύ κοντά έγραψε το 1-1.

Παρ’ όλο όμως το γεγονός ότι βρισκόταν στην άμυνα σχεδόν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, ο Αστέρας βρήκε το κουράγιο να βγει στην επίθεση στα τελευταία λεπτά και τελικά απέδρασε με τη νίκη.

Ύστερα από τις προειδοποιητικές βολές των Κάφα και Γκοϊάν, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Κάφα γύρισε στον Λούι, ο οποίος νίκησε τον Τζόρβα και έκανε το 1-2 κρατώντας τους Αρκάδες αήττητους για έκτη σερί αγωνιστική…

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

6′ Mακρινό σουτ του Κανακούδη, η μπάλα αρκετά άουτ.

21′ Ο Φαρινόλα μπήκε από δεξιά αλλά τραβήχτηκε πολύ πλάγια και το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

24′ Σέντρα σουτ του Ντε Μπλάσις από πλάγια αριστερά, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Τζόρβα ο οποίος έδιωξε με τις γροθιές. Στη συνέχεια ο Ουσέρο σούταρε πολύ άουτ.

28′ Έπειτα από μακρινή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας ο Ντε Μπλάσις βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή και επιχείρησε δεξί βολέ με τη μία, αλλά ο Τζόρβας απόκρουσε εντυπωσιακά.

32′ Σέντρα του Λουσέρο από αριστερά, κεφαλιά του Φαρινόλα, η μπάλα άουτ.

36′ Από εκτέλεση πλαγίου του Παντελιάδη από δεξιά, ο Δεληζήσης έπιασε απ’ ευθείας το βολέ στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπαντή.

39′ 0-1 Ο Ντε Μπλάσις με κεφαλιά-πάσα έβγαλε μόνο του τον Καράσκο, ο οποίος πρόλαβε τον Δεληζήση και «έσκαψε» τον Τζόρβα με υπέροχο τρόπο για το 0-1.

42′ Ωραίο διαγώνιο σουτ του Μίνγκα μέσα από την περιοχή, η μπάλα ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Μπαντή.

43′ Ο Φαρινόλα σούταρε από τη μικρή περιοχή αλλά κοντραρίστηκε σε κόρνερ.

44′ Πλάγιο από τον Παντελιάδη, πρώτη κεφαλιά ο Δεληζήσης, δεύτερη ο Ντάλμπεργκ από κοντά, φοβερή επέμβαση του Μπαντή σε κόρνερ με το δεξί χέρι.

45′ Μετά την εκτέλεση του κόρνερ ο Τσοκάνης σούταρε άουτ από το ημικύκλιο.

58′ Σέντρα Λούι από δεξιά, κεφαλιά από τον Μπαράλες, η μπάλα κατέληξε άουτ.

60′ Τεράστια ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Ο Ντάλμπεργκ μετά από σέντρα βρέθηκε στη μικρή περιοχή αλλά κόπηκε σε κόρνερ από τον Λούι.

61′ Ντάλμπεργκ και Φαρινόλα με διαδοχικά σουτ μέσα από την περιοχή δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Μπαντή που έκανε δύο φοβερές επεμβάσεις.

81′ 1-1 Εκτέλεση φάουλ του Αργυρόπουλου, ο Μπαντής δεν μπόρεσε να μπλοκάρει υπό την πίεση του Δεληζήση και ο Πετρόπουλος από κοντά έγραψε το 1-1.

83′ Μακρινό σουτ του Παντελιάδη, σε κόρνερ ο Μπαντής.

84′ Κεφαλιά του Φαρινόλα, μάζεψε ο Μπαντής.

86′ Σουτ του Κάφα, φοβερή επέμβαση του Τζόρβα σε κόρνερ.

87′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα, ο Γκοϊάν σε φάση διαρκείας δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά και οι γηπεδούχοι έδιωξαν στη γραμμή με τον Κανακούδη.

90+3′ 1-2 Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, σε υποδειγματική αντεπίθεση του Αστέρα ο Κάφα από αριστερά γύρισε στονΛούι, ο οποίος βρέθηκε στο ημικύκλιο της περιοχής και με υπέροχο δεξί σουτ έκανε το 2-1 για τον Αστέρα!

ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-2

Γκολ: 39′ Καράσκο – 81′ Πετρόπουλος, 90+3′ Λούι
Διαιτητής: Κύζας (Δράμας). Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Γεωργιάδης (Κοζάνης).
Κίτρινες: Σέτι, Μπαράλες, Κοντοές. Κόκκινες: –

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Άλβαρεζ, Δεληζήσης, Κανακούδης, Τσοκάνης, Παντελιάδης, Μίνγκας (76′ Πετρόπουλος), Λουσέρο (69′ Άμπροουζ), Φαρινόλα, Ντάλμπεργκ.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Λούι, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Κοντοές, Ζησόπουλος, Μουνάφο (64′ Σέτι), Ουσέρο, Ντε Μπλάσις (68′ Ναβάρο), Καράσκο (81′ Κάφα), Μπαράλες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.