Μητρόπουλος: «Προσοχή σε Λούκας και Στοχ» (video)

Ο αμυντικός μέσος του Πανιωνίου, Παύλος Μητρόπουλος μίλησε στο Novasports.gr και τον Γιώργο Βασιλείου για την ήττα από τον Παναθηναϊκό, την πίεση και τις μεταπτώσεις στην απόδοση αλλά και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.
Δημοσίευση: 18/01/2014 - 10:12
Ο αμυντικός μέσος του Πανιωνίου, Παύλος Μητρόπουλος μίλησε στο Novasports.gr και τον Γιώργο Βασιλείου για το τι πήγε λάθος στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, για την πίεση στην ομάδα του, τις μεταπτώσεις στην απόδοση, αλλά και το σημαντικό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ το Σάββατο στη Νέα Σμύρνη.
 
Για το τι πήγε στραβά στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό: "Παρακολούθησα όλο το παιχνίδι από την τηλεόραση. Σίγουρα θα ήθελα να είμαι και εγώ στο γήπεδο για να βοηθήσω τα παιδιά ακόμα περισσότερο, όμως ειδικά στο Β' ημίχρονο η ομάδα έδειξε πως διαθέτει τις δυνατότητες να πετύχει τον στόχο της όσο πιο γρήγορα γίνεται, να μείνει δηλαδή στην κατηγορία".
 
Για το πως εξηγεί τις μεταπτώσεις στην απόδοση της ομάδας του:
"Ο Πανιώνιος είναι μια νεανική ομάδα, με μικρό μέσο όρο ηλικίας και αυτό σημαίνει πως λείπει η εμπειρία από την ομάδα. Πρέπει κάθε φορά να γίνεται κάτι σαν ταρακούνημα έτσι ώστε να ξυπνάμε περισσότερο. Ο Πανιώνιος έχει πολλά νεαρά παιδιά και δύσκολα ξέρουν να διαχειρίζονται τα αποτελέσματα, οπότε πιστεύω ότι οι πιο έμπειροι θα πρέπει να αναλαμβάνουν περισσότερες ευθύνες σε κάθε ματς και να παρασύρουν τους νεότερους".
 
Για το πως περιμένει τον ΠΑΟΚ:
"Σίγουρα θα είναι ένας πάρα πολύ δύσκολος αγώνας. Ένας αγώνας που αν προσπαθείς μία και δύο φορές περισσότερο με τον Παναθηναϊκό, θα πρέπει κόντρα στον ΠΑΟΚ να προσπαθήσεις τις διπλάσιες. Είναι μια ομάδα οργανωμένη, που έχει τα πάντα, δεν τις λείπει τίποτα. Είναι όμως και μια ομάδα που έχει και αδυναμίες και θα προσπαθήσουμε να την χτυπήσουμε στις αδυναμίες της".
 
Για το τι χρειάζεται περισσότερο προσοχή
: "Σίγουρα έχει τον Λούκας και τον Στοχ που είναι δύο πολύ καλοί παίκτες για τα ελληνικά δεδομένα. Έχει τον Αθανασιάδη μπροστά που με μισή ευκαιρία σκοράρει. Πιστεύω πως αν κλείσουμε αυτούς τους τρεις καλά δεν θα δεχθούμε κάποιο γκολ. Αντιθέτως έχει κάποιες αδυναμίες στην άμυνα και θα μπορούμε να τις χτυπήσουμε με τους γρήγορους επιθετικούς που διαθέτουμε και να πετύχουμε κάποιο γκολ που θα μας δώσει τη νίκη".
 
Για το αν νιώθουν πίεση από το γεγονός ότι βρίσκονται κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού: "Και πριν υπήρχε μια μικρή πίεση, απλά αυτή τη στιγμή μετά τις νίκες της Βέροιας μέσα στον ΟΦΗ και του Απόλλωνα επί του ΠΑΣ, αυτή η πίεση έχει γίνει μεγαλύτερη. Είμαστε δύο βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού, άσχετα αν έχουν πάρα πολλές ομάδες αυτή τη θέση. Είμαστε και εμείς μία απ' αυτές και για να ξεφύγουμε απ' αυτή την ιστορία χρειαζόμαστε μόνο νίκες".
 
Για το αν είναι αισιόδοξος για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ:
"Μετά το δεύτερο ημίχρονο κόντρα στον Παναθηναϊκό κοιτάζεις το μέλλον πιο αισιόδοξα και αφού το έβγαλες αυτό μέσα στη Λεωφόρο μπορεί να βγει και μέσα στην έδρα σου ακόμα περισσότερο και σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Όχι μόνο στο πρώτο ή στο δεύτερο. Νομίζω ότι όλα τα παιδιά έχουν καταλάβει την κρισιμότητα του αγώνα και πρέπει να πάρουμε απ' αυτό το παιχνίδι οπωσδήποτε κάτι γιατί μέχρι την 6η αγωνιστική του δεύτερου γύρου έχουμε πολλά δύσκολα παιχνίδια".