Μίτσελ: «Πρέπει να κοιτάξουμε την αγορά» (video)

Ο Μίτσελ ανοίγει τα χαρτιά του στην υπόθεση απόκτησης κεντρικού αμυντικού, μιλώντας στο novasports και τον Νίκο Γαβαλά.

Ο Μίτσελ ανοίγει τα χαρτιά του στην υπόθεση απόκτησης κεντρικού αμυντικού, μιλώντας στο novasports και τον Νίκο Γαβαλά. Ο Ισπανός τεχνικός ξεκαθαρίζει πως στην παρούσα φάση οι άνθρωποι του Ολυμπιακού εξετάζουν τη διάρκεια της δέσμευσης με έναν καινούργιο ποδοσφαιριστή.

Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρεται στην επιστροφή του Μήτρογλου, στον τραυματισμό του Σιόβα, στις επιλογές για το κέντρο της άμυνας, στον αγώνα του Σαββάτου με τον Λεβαδειακό στο Φάληρο, αλλά και στην πιθανότητα νέου ρεκόρ επίτευξης τερμάτων σε μία περίοδο.
 
Κύριε Μίτσελ, θα ήθελα να ξεκινήσουμε με το θέμα του σοβαρού τραυματισμού του Δημήτρη Σιόβα. Προφανώς και επικοινωνείτε μαζί του. Πως είναι κυρίως η ψυχολογική του κατάσταση και πότε υπολογίζετε ότι θα είναι σε θέση να αγωνιστεί ξανά;
«Φυσικά όταν υπάρχει κάποιος σωματικός τραυματισμός, δεν μένει μόνο εκεί. Είναι και ένας τραυματισμός στην ψυχολογία μας. Άρα είναι φυσιολογικό ο Δημήτρης να είναι λίγο απογοητευμένος αυτή τη στιγμή. Όμως, η αγάπη του κόσμου, η αγάπη των συναδέλφων του και η επιθυμία που του εκφράζουν όλοι για να γυρίσει πίσω, σίγουρα θα βοηθήσουν ώστε να γίνει πιο γρήγορα καλά. Δυστυχώς, εμείς δε θα καταφέρουμε να τον έχουμε μαζί μας στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.. Όμως, πιστεύουμε ότι θα καταφέρει να πάρει μέρος με την Εθνική στο Μουντιάλ. Το ευχόμαστε και μακάρι να γίνει έτσι».
 
Μετά τον τραυματισμό του Σιόβα, ο Τύπος και ο κόσμος ασχολούμαστε με το θέμα της απόκτησης κεντρικού αμυντικού. Έχετε αποφασίσει αν θα γίνει μεταγραφή στόπερ;
«Αυτή τη στιγμή ασχολούμαστε με το θέμα. Μετά τον τραυματισμό του Δημήτρη, έχουμε όλα τα στοιχεία στη διάθεσή μας. Πιστεύουμε πως πρέπει να κοιτάξουμε την αγορά».
 
Θα είναι μία προσωρινή λύση ως το καλοκαίρι, ή ψάχνετε έναν κεντρικό αμυντικό ο οποίος θα παραμείνει περισσότερο στην ομάδα;
«Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αυτό θέλουμε να εκτιμήσουμε. Μέχρι πότε θα διαρκέσει η δέσμευση που θα κάνουμε με έναν καινούργιο ποδοσφαιριστή. Αυτό είναι που θέλουμε να αποφασίσουμε αυτή τη στιγμή. Δεν μας απασχολεί τόσο το ποιος θα καλύψει τη θέση του Δημήτρη. Έχουμε παίκτες στη διάθεσή μας. Δεν είναι τόσο πολύ στραμμένη η προσοχή μας στο ποιος θα καλύψει τη θέση τη θέση του Δημήτρη. Αλλά στο τι θα κάνουμε γενικότερα».
 
Υπάρχει και μία θετική εξέλιξη. Η αποθεραπεία του Αβραάμ απ’ τον πρόσφατο τραυματισμό του. Στην παρούσα φάση ο αρχηγός του Ολυμπιακού είναι πιο απαραίτητος από ποτέ;
«Ο Αβραάμ πάντα μπορεί να βοηθήσει και πάντα είναι απαραίτητος για εμάς. Όλοι γνωρίζετε πόση προσπάθεια κάναμε για να καταφέρει να γυρίσει στην ομάδα μας. Και αυτό δείχνει πόσο απαραίτητο τον θεωρούμε. Είναι ο αρχηγός της ομάδας μας. Πάντα είναι απαραίτητη η παρουσία του. Και αν ξέραμε ότι ο Αβραάμ δε θα έχει κανένα πρόβλημα από εδώ και πέρα, δε θα ανησυχούσαμε τόσο πολύ για το ποιος θα καλύψει το κενό στην άμυνα. Όμως, επειδή ο Αβραάμ έχει κάποια προβλήματα γενικότερα και ο Μανωλάς είναι στο όριο των καρτών στην Ευρώπη, πρέπει να έχουμε μία εναλλακτική λύση. Επίσης, έχουμε τον Παπάζογλου ο οποίος όποτε του έχουμε ζητήσει να παίξει, το κάνει πάντα σε υψηλό επίπεδο. Επίσης, σαν εναλλακτικές λύσεις έχουμε τον Μπονγκ, τον Μιγκέλ Τόρες. Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιον εξ αυτών. Και επίσης για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης θα μπορούσαν να παίξουν ο Σάμαρης ή ο Εντινγκά. Όμως, εμείς δεν ψάχνουμε αυτή τη στιγμή για λύσεις έκτακτης ανάγκης. Ψάχνουμε για πιο σίγουρες λύσεις.  
 
Σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Μιγκέλ Τόρες που θα μπορούσε να είναι μία απ’ τις επιλογές σας για το κέντρο της άμυνας;
«Είναι ήδη έτοιμος. Την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να προπονείται με τους συμπαίκτες του».
 
Να σταθούμε λίγο στον αγώνα με τον Ατρόμητο. Έχετε εξήγηση για τα δύο πρόσωπα της ομάδας; Στο πρώτο ημίχρονο έμοιαζε «μπλοκαρισμένη», εν αντιθέσει με το δεύτερο μέρος όπου απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις τους γηπεδούχους.
«Ναι, είναι σαφές πως η ομάδα μας έδειξε δύο πρόσωπα σε αυτό το παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν λίγο μακριά απ’ το αντίπαλο τέρμα. Όμως, ο Ατρόμητος που είναι μία καλή ομάδα, μπήκε πολύ δυνατά στα πρώτα 45 λεπτά του παιχνιδιού, Δε θα έπρεπε να χρειαστούμε το διάλειμμα του ημιχρόνου, προκειμένου να αλλάξουμε το πρόσωπό μας στο παιχνίδι. Θα έπρεπε να ξεκινήσουμε απ’ την αρχή, όπως παίξαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν άλλαξαν οι παίκτες. Δεν άλλαξε ο προπονητής. Δεν άλλαξε η ιδέα του παιχνιδιού μας. Δεν άλλαξε ο αντίπαλος. Όλα ήταν τα ίδια. Αλλά στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε πέντε – έξι ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Αυτό που άλλαξε ήταν η δική μας απόδοση. Και αυτήν την απόδοση πρέπει να έχουμε σε όλα τα παιχνίδια απ’ την αρχή. Δεν μπορείς να κερδίζεις πάντα. Όμως πρέπει πάντα να θέλεις να κερδίζεις».
 
Πως είδατε την επιστροφή του Μήτρογλου στη δράση. Το ερώτημα αφορά στο βαθμό ετοιμότητάς του.
«Όταν κάποιος μένει εκτός για αρκετό καιρό, είναι φυσικό να χάνει λίγο το ρυθμό του. Πιστεύω πως είναι έτοιμος. Και αν δεν είναι, πρέπει γρήγορα να ετοιμαστεί. Εμάς δεν κοιτάμε μόνο αυτό που βλέπουμε σε ένα παιχνίδι. Κοιτάζουμε τι θα γίνει από εδώ και έπειτα μέχρι τον Απρίλιο. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να επιστρέψει στο επίπεδο που ήταν πριν απ’ τον τραυματισμό του. Δεν βιαζόμαστε ούτε για τον Μήτρογλου, ούτε για κανέναν άλλον. Στην Ισπανία υπάρχει ένα ρητό, σύμφωνα με το οποίο βιασύνη έχουν οι κακοί ταυρομάχοι και οι κλέφτες. Αυτά δεν ισχύουν για τον Μήτρογλου».  
 
Το Σάββατο αντιμετωπίζετε τον Λεβαδειακό. Ποια είναι η άποψή σας για τον επόμενο αντίπαλό σας;
«Είναι μία ομάδα η οποία έχει χάσει λίγο τη συνέχειά της. Έχει κάνει πάρα πολλές αλλαγές. Έχει αλλάξει προπονητή. Έχει αλλάξει πάρα πολλούς παίκτες στη χειμερινή περίοδο των μεταγραφών. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται αρκετά χαμηλά στη βαθμολογία. Όμως, είναι μία ομάδα της Σούπερ Λίγκας και έτσι πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να προσεγγίσουμε αυτό το παιχνίδι με το σκεπτικό πως θα αντιμετωπίσουμε έναν πάρα πολύ δυνατό αντίπαλο. Πρέπει να παίξουμε με στόχο τη νίκη».
 
Στον Ολυμπιακό του Μίτσελ ξεχωρίζει η επιθετική φιλοσοφία. Η ομάδα σας έχει πετύχει 57 γκολ σε 19 αγωνιστικές. Θα προλάβετε να φθάσετε τα 103 γκολ στις υπόλοιπες 15 αγωνιστικές, ώστε να κάνετε νέο ρεκόρ επίτευξης τερμάτων στο ελληνικό πρωτάθλημα;
«Χρόνο έχουμε. Και οι προοπτικές υπάρχουν. Και αν μπορούμε να ξεπεράσουμε και αυτό το ρεκόρ, γιατί να μην το προσπαθήσουμε. Όμως, η ομάδα μας δεν είναι μόνο επιθετική. Είναι πάρα πολύ καλή και στην άμυνα. Έχουμε δεχθεί λίγα γκολ. Και αυτό δείχνει πως δεν ασχολούμαστε μόνο με το να κάνουμε καλή επίθεση. Αλλά γενικότερα μας ενδιαφέρει να δουλεύουμε σωστά».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.