Φυτανίδης: «Σημαντική η κατάκτηση ενός τίτλου»

Η κατάκτηση ενός τίτλου είναι ο μεγάλος στόχος του Ατρόμητου ώστε να χτίσει νέες γενιές φιλάθλων σύμφωνα με τον Σωκράτη Φυτανίδη.

Η κατάκτηση ενός τίτλου είναι ο μεγάλος στόχος του Ατρόμητου ώστε να χτίσει νέες γενιές φιλάθλων σύμφωνα με τον Σωκράτη Φυτανίδη.

Ο εκ των πρωταγωνιστών και σκόρερ στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό που έδωσε στους Περιστεριώτες την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου, μίλησε στον Sentra 103,3 για τη συνέχεια του θεσμού, το μέλλον του στον Ατρόμητο και την Εθνική. Αναλυτικά:

Για το γκολ επί του Παναιτωλικού: «Πριν από τα παιχνίδια δουλεύουμε με τον προπονητή κάποιες φάσεις. Αν κι έχω φτάσει αρκετές φορές κοντά στο να σκοράρω με απευθείας φάουλ, χθες ήταν το πρώτο. Σίγουρα όταν δουλεύεις κάποια πράγματα στις προπονήσεις, είναι επιβράβευση το τέρμα. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε τη δυνατότητα να κυνηγάμε όλες τις διοργανώσεις που παίζουμε.

Συνήθως πριν από κάθε παιχνίδι βγαίνουν οι παίκτες για τα στημένα σε κάποια σχεδιαγράμματα κι εγώ ήμουν ένας από τους τρεις. Πήρα την πρωτοβουλία και το έκανα. Υπάρχουν αρκετοί αμυντικοί στο εξωτερικό κι ένας από τους κορυφαίους ήταν ο Μιχαΐλοβιτς. Τεράστιος ποδοσφαιριστής με τρομερά χτυπήματα και τρομερή τεχνική κατάρτιση».

Για τους αγώνες με τον Ολυμπιακό στους «8»: «Είμαστε μια ομάδα που αγώνα με αγώνα γινόμαστε καλύτεροι. Μπαίνουμε σε κάθε ματς για τη νίκη ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο αντίπαλος. Είναι τεράστιο το κίνητρο το να έχεις μπροστά σου τον πρωταθλητή Ελλάδας, τον οποίο σε όσα ματς κι αν έχουμε παίξει, τον έχουμε δυσκολέψει αρκετά.

Υπάρχει πίστη στη δουλειά που κάνουμε, πιστεύουμε στις δυνατότητές μας κι αυτό φαίνεται σε κάθε ματς με τον τρόπο που μπαίνουμε. Υπήρξαν παιχνίδια που υστερήσαμε, αλλά μαθαίνουμε από τα λάθη και γινόμαστε καλύτεροι. Σε κάθε ματς με τον Ολυμπιακό τον έχουμε δυσκολέψει αρκετά. Έχουμε την πολυτέλεια να διαθέτουμε πολύ καλούς παίκτες και δίνουν ποιότητα στο σύνολο».

Για το αν μπορεί ο Ατρόμητος να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό: «Αυτό που πιστεύω είναι ότι η ομάδα πλέον έχει χαρακτήρα νικητή. Μπαίνοντας στο γήπεδο είναι υπολογίσιμη δύναμη κι αυτό φαίνεται κυρίως στα εντός έδρας ματς με μικρομεσαίες ομάδες που έρχονται να διαφυλάξουν το αποτέλεσμα. Αυτό δείχνει ότι ο Ατρόμητος μεγαλώνει.

Προσπαθεί να χτίσει νέες γενιές φιλάθλων. Το σημαντικότερο είναι η κατάκτηση ενός τίτλου. Αυτοί είναι που μένουν. Δεν θα πούμε όμως όχι στην πρόκληση της 2ης θέσης που φτάσαμε πέρυσι πολύ κοντά. Θα διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις όλους τους στόχους».

Για την πρόταση που του έγινε από τον ΑΠΟΕΛ: «Καταρχήν δεν θα ήθελα να μιλήσω πολύ προσωπικά. Κάθε ποδοσφαιριστής που έχει όνειρα και φιλοδοξίες και δουλεύει είναι ανοικτός σε κάθε πρόταση αρκεί να συναινεί η ομάδα. Έκρινε ο Ατρόμητος ότι δεν είναι συμφέρουσα η πρόταση (σ.σ.: από τον ΑΠΟΕΛ). Έχω δείξει ότι σέβομαι απεριόριστα την ομάδα, δεν μπορώ να σκέφτομαι τίποτα άλλο από το να βοηθήσω την ομάδα μου. Και ο κ. Σπανός ξέρουν πως σκέφτομαι και οι υπόλοιποι στην ομάδα ξέρουν πως δουλεύω. Δεν έχει να κάνει με το ποια ομάδα ήταν (σ.σ: ΑΠΟΕΛ). Ηρθε μια πρόταση και συζητήθηκε. Ο Ατρόμητος έχει το πάνω χέρι και ήταν αυτός που αποφάσισε».

Για το αν θέλει να πάει στο Μουντιάλ με την Εθνική: «Αυτό που θέλω είναι να βρίσκομαι κοντά στην Εθνική. Είναι υπέρτατη τιμή να φοράει ένας παίκτης το εθνόσημο. Είμαι χαρούμενος που κλήθηκα 2 φορές και με τη δουλειά μου ελπίζω να ξανακληθώ».

Για την προσέλευση του κόσμου: «Επειδή γίνεται συνέχεια η ερώτηση, αυτό που έχω να πω είναι ότι υπάρχουν πολλοί αρνητικοί παράγοντες για να έρθει κάποιος στο γήπεδο. Ένας μεγάλος λόγος είναι η οικονομική κατάσταση που επικρατεί. Ο κόσμος σκέφτεται πλέον και το ευρώ. Εμείς με τη δική μας απόδοση κάνουμε το καλύτερο για να προσελκύσουμε κόσμο. Με τον Ολυμπιακό ήταν γεμάτο, ακόμα και μεσοβδόμαδα είχαμε αρκετό κόσμο. Στόχος μας είναι να μεγαλώνει η ομάδα και να δημιουργεί νέες γενιές φιλάθλων που θα βοηθούν την ομάδα. Όλοι ξέρουμε τι δύναμη δίνει ο κόσμος σε μια ομάδα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.