Χριστόπουλος: «Δύσκολη εμπειρία στην Ουκρανία»

Ως μια δύσκολη εμπειρία χαρακτήρισε το πέρασμά του από το ουκρανικό πρωτάθλημα, ο Γιάννης Χριστόπουλος.

Ως μια δύσκολη εμπειρία χαρακτήρισε το πέρασμά του από το ουκρανικό πρωτάθλημα, ο Γιάννης Χριστόπουλος. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως θέλει να αναλάβει μια ομάδα και να τη χτίσει από την αρχή, όπως έκανε στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Χριστόπουλος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Nova ΣΠΟΡ FM». Αναλυτικά δήλωσε:

Για την εμπειρία του στο ουκρανικό πρωτάθλημα, στον πάγκο της Ταυρίγια

«Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Είναι ένα πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου όσον αφορά την ποιότητα των ποδοσφαιριστών και των ομάδων. Αυτό οφείλεται στα πολλά χρήματα που προσφέρουν οι διοικήσεις των συλλόγων. Εγώ, όμως, πήγα σε μία ομάδα που είχε απαγορεύσεις μεταγραφών. Εκεί υπάρχει πραγματική απαγόρευση μεταγραφών και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ανεβάσεις παιδιά από την δεύτερη ομάδα. Ήταν τεράστια εμπειρία να παίζεις κάθε Κυριακή απέναντι σε μεγάλες ομάδες, όπως η Σαχτάρ, η Μέταλιστ, η Τσερνομόρετς η Ντνίπρο και άλλες πολλές ομάδες. Ήταν πολύ υψηλό το επίπεδο, όμως η ομάδα μου δεν ήταν στο ανάλογο επίπεδο για να αποδείξω τι μπορώ να κάνω. Το αν θα βγει σε καλό ή όχι αυτή η εμπειρία, θα φανεί σε δύο-τρία χρόνια».

Για το αν γνώριζε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η πρώην ομάδα του:

«Δεν ήξερα το μέγεθος των προβλημάτων. Ήθελα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου, αφού δεν φοβάμαι τις προκλήσεις. Ήθελα να ανοίξω μία νέα αγορά και να με γνωρίσει εκεί ο κόσμος. Στόχος ήταν να σώσουμε ό,τι μπορούμε και τα Χριστούγεννα να ενισχυθούμε για να παραμείνουμε στην κατηγορία. Κατά την προσωπική μου άποψη, αν πέρσι ήταν ένα “θαύμα” να βγει στην Ευρώπη, η παραμονή της Ταυρίγια ήταν τρεις φορές πιο “θαύμα”. Τώρα φαίνεται πως θα μείνει στην κατηγορία, αλλά η διοίκηση αποφάσισε να με αποδεσμεύσει – κάτι καλό για εμένα – και φέρει άλλον στη θέση μου».

Για την εμπιστοσύνη που υπήρχε στο πρόσωπό του

«Ήταν αναμενόμενες οι ήττες στην αρχή. Καταφέραμε να φτάσουμε τους 11 πόνους. Ήμουν σε διαρκή επικοινωνία με τον τεχνικό διευθυντή. Του είχα πει πως αν πιστεύουν πως δεν κάνω καλά τη δουλειά μου, εγώ είμαι έτοιμος να αποχωρήσω. Η ομάδα ήταν αήττητη για 1,5 μήνα, αλλά από η διοίκηση κατάλαβαν πως ».

Για τις σκέψεις του για το μέλλον

«Οι τελευταίοι έξι μήνες ήταν πολύ σκληροί για την ψυχολογία τη δική μου και των συνεργατών μου, αφού έπρεπε συνεχώς να βρω κίνητρο να ανεβάσω τους παίκτες μου και να κάνουμε κάτι καλό. Τώρα θέλω να ξεκουραστώ λίγο, να μαζέψω δυνάμεις και αν βρεθεί το καλοκαίρι κάτι καλό, τότε θα το συζητήσω».

Για το αν υπήρξαν επαφές με τη διοίκηση του Εργοτέλη

«Δεν θέλω να μιλήσω ειδικά για κάποιες ομάδες. Από τον Ιούλιο κάποιες ομάδες με τίμησαν, παίρνοντας με τηλέφωνο και να αναλάβω την τεχνική ηγεσία τους. Δεν θέλω να πω το παραμικρό. Θέλω να πάρω κάτι από την αρχή και να την ξαναστήσω».

Για το αν θα ήθελε να επιστρέψει στον ΠΑΣ

«Κατά τη διάρκεια που ήμουν στην Ουκρανία, είχαν γραφτεί πολλά πράγματα. Ο ΠΑΣ έχει πολύ καλή ομάδα, έναν πολύ καλό προπονητή και αυτές οι ερωτήσεις μόνο προβλήματα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν. Δεν θέλω κάτι τέτοιο, αφού είναι η πρώτη ομάδα που μου έδωσε τη δυνατότητα να εργαστώ ως πρώτος προπονητής και να πετύχουμε τον στόχο μας. Όλο αυτό το διάστημα άκουγα να μου χρεώνουν κάποια πράγματα. Δεν θέλησα να μιλήσω, αλλά θα το κάνω κάποια στιγμή. Εξακολουθώ να σέβομαι τον κ. Χριστοβασίλη, τον κόσμο του ΠΑΣ και την ομάδα γενικότερα».

Για την βράβευση του Κριστιάνο Ρονάλντο με τη «Χρυσή Μπάλα»

«Για να τον αναδείξουν σημαίνει πως είναι. Τουλάχιστον αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Δύο είναι οι τρόποι να δεις έναν ποδοσφαιριστή: τα στατιστικά και οι υποκειμενικές απόψεις. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια ενδιάμεση λύση. Αυτή τη στιγμή η διαδικασία είναι η πιο λογική και πιο κοντινή στην πραγματικότητα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.