Βαρύ πυροβολικό (video)

Ποιά «Ελαφρά Ταξιαρχία»; Αυτός ο Απόλλωνας του Λόρι Σάντσεζ «σκοτώνει» με την πρώτη ευκαιρία! Πέντε τελικές της προκοπής δημιούργησε απέναντι στον ΠΑΣ, για τη 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, σκόραρε τέσσερις φορές και με το τελικό 4-0 έκανε ένα σούπερ βήμα, ακόμη, για την παραμονή.

Ποιά «Ελαφρά Ταξιαρχία»; Αυτός ο Απόλλωνας του Λόρι Σάντσεζ «σκοτώνει» με την πρώτη ευκαιρία! Πέντε τελικές της προκοπής δημιούργησε απέναντι στον ΠΑΣ, για τη 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, σκόραρε τέσσερις φορές και με το τελικό 4-0 έκανε ένα σούπερ βήμα, ακόμη, για την παραμονή.

Η υπόθεση παραμονή στη Σούπερ Λίγκα δεν θα ξεκαθαρίσει άμεσα, πάντως ο Απόλλωνας έκανε ένα ακόμη μεγάλο βήμα για να διεκδικήσει την ύπαρξή του στη μεγάλη κατηγορία και τη νέα σεζόν. Με το 4-0 επί του ΠΑΣ έφτασε τους 20 βαθμούς, σημειώνοντας την πέμπτη του νίκη στο πρωτάθλημα φέτος και την τέταρτη στη Ριζούπολη. Επί Σάντσεζ παρουσιάζει μία αξιοπρόσεχτη αποτελεσματικότητα, την οποία επέδειξε και με τους Γιαννιώτες. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μίνγκας (δύο γκολ), ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση ο Φαρινόλα (ένα γκολ, μία ασίστ), ο Ντάλμπεργκ που σκόραρε στο ντεμπούτο του ως βασικός και ο δαιμόνιος Κόρμπος (μία ασίστ) που αποχώρησε τραυματίας στην εξέλιξη του ματς. Με την ήττα αυτή ο ΠΑΣ έμεινε χωρίς νίκη εκτός έδρας και στους 23 πόντους της βαθμολογίας. Στο 7΄ τραυματίστηκε ο διαιτητής Τάσος Κάκος και αντικαταστάθηκε από τον τέταρτο Στέφανο Μαντάκη.

Πώς έπαιξαν

Ο Λόρι Σάντσεζ επέλεξε διάταξη 4-4-2 για τον Απόλλωνα Σμύρνης με τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, τον Κανακούδη αριστερά στην άμυνα και τον Αργυρόπουλο δεξιά. Το δίδυμο των στόπερ περιελάμβανε τούς Άλβαρεζ και Δεληζήση, ενώ στην τετράδα των μέσων (από τα αριστερά προς τα δεξιά) αγωνίστηκαν οι Παντελιάδης, Τσοκάνης, Κόρμπος και Μίνγκας. Το επιθετικό δίδυμο της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» ήταν οι Ντάλμπεργκ και Φαρινόλα.

Ο Σάκης Τσιώλης διάλεξε σχηματισμό 4-2-3-1 για τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Αμπάρη βασικό τερματοφύλακα, τον Στρούνα στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Ντάσιο στο δεξί. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Τζημόπουλος και Κολοβέτσιος, ενώ τα δύο αμυντικά χαφ των φιλοξενούμενων ήταν οι Μιχαήλ και Τσουκαλάς. Κοροβέσης, Ακόστα και Βίλα ήταν η τριάδα των επιθετικών μέσων, με διάταξη από αριστερά προς τα δεξιά, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ίλιτς.

«Χτύπησε» στο τέλος ο Μίνγκας

Ο Απόλλωνας επιβεβαίωσε, όχι μόνο στο πρώτο ημίχρονο αλλά σε ολόκληρο το παιχνίδι με τον ΠΑΣ, ότι είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Το σύνολο του Λόρι Σάντσεζ είχε δύο ευκαιρίες στο 45λεπτο κι ένα γκολ, ενώ δεν απειλήθηκε καθόλου από τους φιλοξενούμενους. Στο 18΄ η «Ελαφρά Ταξιαρχία» βρέθηκε μία ανάσα από το 1-0, όμως η προσπάθεια του Χρήστου Μίνγκα σταμάτησε στο δοκάρι του Αμπάρη. Ο Κολοβέτσιος με τον γκολκίπερ των Ιωαννίνων δεν συνεννοήθηκαν καλά, με αποτέλεσμα η κάθετη πάσα του Κόρμπου να έχει αποδέκτη τον Μίνγκα, του οποίου η προβολή, όμως, δεν είχε ευτυχή κατάληξη για τους γηπεδούχους.

Με λίγες μικροευκαιρίες εκατέρωθεν συνεχίστηκε το παιχνίδι, μετά τη φάση του 18΄, με τα Γιάννενα, πάντως, ν΄ ανεβαίνουν μετά το 25΄ μετά τις εσωτερικές αλλαγές που έκανε ο Τσιώλης. Στο 43΄ ο ΠΑΣ έχασε την καλύτερή του ευκαιρία στο 90λεπτο, με τον Ίλιτς να πιάνει μεν την κεφαλιά (από πλεονεκτική θέση) μετά από σέντρα ακριβείας του Ακόστα από τα αριστερά, αυτή, όμως, κατέληξε απελπιστικά άουτ. Η φάση που άλλαξε τη ροή του ματς έγινε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, με τον Μίνγκα ν΄ ανοίγει το σκορ με κοντινό πλασέ. Η άμυνα του ΠΑΣ ολιγώρησε ξανά, με αποτέλεσμα Κόρμπος και ο σκόρερ να συνεργαστούν εντός περιοχής. Με δύο ευκαιρίες της προκοπής, ο Απόλλωνας σημείωσε ένα γκολ και πήρε το αβαντάζ νίκης στο ματς.

Με ευστοχία… μπάσκετ!

Χωρίς ν΄ αφήσει κανένα περιθώριο στους Γιαννιώτες, ο Απόλλωνας εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το αβαντάζ του τέρματος που πέτυχε στις καθυστερήσεις. Μόλις στο 49΄ σημείωσε και δεύτερο τέρμα κι επί της ουσίας, πολύ νωρίς, έκοψε το… βήχα των φιλοξενούμενων για ανατροπή του αποτελέσματος. Η σέντρα του Φαρινόλα από τα δεξιά βρήκε με ακρίβεια το κεφάλι του Ντάλμπεργκ που από κοντά «εκτέλεσε» τον Αμπάρη για το 2-0, σημειώνοντας το παρθενικό του γκολ με την αθηναϊκή ομάδα. Με την άμυνα των Ιωαννίνων να παραπαίει ήταν ζήτημα χρόνου να σκοράρει ξανά ο Απόλλωνας, κάτι που υλοποιήθηκε στην επόμενή του τελική προσπάθεια.

Στο 60΄ ο Μίνγκας βρέθηκε στα δεξιά της περιοχής του ΠΑΣ: Η σέντρα-σουτ, που επιχείρησε, χτύπησε στον Ακόστα και κατέληξε στα δίχτυα του Αμπάρη με αποτέλεσμα το 3-0. Οι φιλοξενούμενοι, πλην μίας μεμονωμένης καλής ενέργειας του Σονγκό, δεν μπόρεσαν ν΄ αντιδράσουν. Η αμυντική τους λειτουργία είχε τρανταχτά προβλήματα κι αυτό επιβεβαιώθηκε και στο 4-0 του 70ού λεπτού, όπου ο Φαρινόλα βγήκε σε θέση τετ-α-τετ και χρίστηκε σκόρερ με δεξί πλασέ. Μαζί με το δοκάρι του Μίνγκα στο 18΄, ο Απόλλωνας έκανε πέντε τελικές της προκοπής. Σκόραρε τέσσερις φορές και με τον ΠΑΣ να είναι «τρύπιος» στα μετόπισθεν, το εύρος του σκορ φαντάζει αρκετά φυσιολογικό.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Απόλλων Σμύρνης (Λόρι Σάντσεζ / 4-4-2): Τζόρβας – Κανακούδης, Άλβαρεζ, Δεληζήσης, Αργυρόπουλος – Παντελιάδης, Τσοκάνης (90΄ Κουκ), Κόρμπος (53΄ Έγκον), Μίνγκας – Ντάλμπεργκ, Φαρινόλα
Αναπληρωματικοί: Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Τσιλιγκίρης, Έγκον, Μπάρκογλου, Σόουζα, Κουκ

ΠΑΣ Γιάννινα (Σάκης Τσιώλης / 4-2-3-1): Αμπάρης – Στρούνα (46΄ Σονγκό), Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντάσιος – Μιχαήλ, Τσουκαλάς (80΄ Κυβελίδης) – Κοροβέσης (63΄ Μπέριος), Ακόστα, Βίλα – Ίλιτς
Αναπληρωματικοί: Βελλίδης, Μπέριος, Κρητικός, Ρουμπουλάκου, Σκόνδρας, Σονγκό, Κυβελίδης

ΓΚΟΛ: 1-0 (45΄+1΄ Μίνγκας), 2-0 (49΄ Ντάλμπεργκ), 3-0 (60΄ Μίνγκας), 4-0 (70΄ Φαρινόλα)
Κίτρινες κάρτες: 26΄ Τζημόπουλος
Κόκκινες κάρτες:

Γήπεδο: Γ. Καμαράς (Ριζούπολη)
Διαιτητής: Αναστάσιος Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Χρήστος Σωτηρόπουλος (Αχαΐας) / Νικόλαος Καραϊσαρίδης (Πιερίας)
Τέταρτος: Στέφανος Μαντάκης (Ημαθίας)
Παρατηρητής: Γεράσιμος Μαζαράκης (Κεφαλληνίας-Ιθάκης)

Επιμέλεια: Λάμπρος Γκαραγκάνης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.