Καρέλης: «Στόχος η καθιέρωση»

Να καθιερωθεί στον Εργοτέλη θέλει ο Νίκος Καρέλης.

Να καθιερωθεί στον Εργοτέλη θέλει ο Νίκος Καρέλης. Ο 19χρονος παίκτης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Νίκο Καραγεωργίου, ενώ αναφέρθηκε και στα τμήματα υποδομής της κρητικής ομάδας από τα οποία προέρχεται. Ο Νίκος Καρέλης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League. Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Ο κ. Καραγεωργίου είναι αρκετά χρόνια στην ομάδα. Πόσο σημαντικό θεωρείς ότι είναι για μια ομάδα να έχει αρκετά χρόνια τον ίδιο προπονητή; «Το να παραμένει σε μια ομάδα για πολλά χρόνια ο ίδιος προπονητής είναι πολύ σημαντικό γεγονός χωρίς καμία αμφισβήτηση. Γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα και έχει το χρόνο να δημιουργήσει όπως ακριβώς επιθυμεί. Βέβαια, στην Ελλάδα δεν συναντάμε συχνά πολλούς προπονητές να παραμένουν για αρκετά χρόνια στον πάγκο μιας ομάδας. Αυτό είναι μια λάθος νοοτροπία και σε κάθε περίπτωση πρέπει να δίνεται ο χρόνος σε ένα προπονητή να περάσει την φιλοσοφία του έχει».

Μέχρι στιγμής έχεις 14 συμμετοχές. Οκτώ την φετινή περίοδο και έξι την περσινή. Πλέον, περιμένεις το πρώτο σου γκολ; «Είμαι σίγουρος ότι το γκολ θα έρθει, ωστόσο αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βοηθάω την ομάδα μου όσο περισσότερο μπορώ, για να εκπληρώσει τους στόχους της. Το σημαντικότερο είναι να κερδίζει η ομάδα και το ποιος θα πετύχει το γκολ περνάει σε δεύτερη μοίρα. Πάντως, η κύρια δουλειά του επιθετικού είναι να πετυχαίνει γκολ και εγώ θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου σε αυτόν τον τομέα».

Θεωρείς ότι η καλή πορεία του Εργοτέλη τη φετινή περίοδο οφείλεται στο γεγονός ότι έχει διατηρήσει σχεδόν την ίδια ομάδα σε σχέση με την περσινή; «Είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της ομάδας μας, το οποίο σίγουρα βοηθάει στην ομοιογένεια που υπάρχει, διότι ο ένας γνωρίζει το παιχνίδι του άλλου και δεν χρειάζεται χρόνος προσαρμογής».

Ο Εργοτέλης έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ότι υπολογίζει πολύ στα τμήματα υποδομής, έχει προωθήσει αρκετά παιδιά στην πρώτη ομάδα, ενώ η ομάδα Κ17 συμμετείχε πέρυσι στην τελική φάση. Είναι ένα από τα «ατού» του συλλόγου; «Τα τμήματα υποδομής είναι το μέλλον του συλλόγου και μια από τις προτεραιότητες της διοίκησης της ομάδας μας. Είναι πολύ σημαντικό μια ομάδα που αγωνίζεται στην Super League να υπολογίζει τόσο πολύ στα τμήματα υποδομής και να προωθεί «δικά της» παιδιά στην επαγγελματική ομάδα. Το κίνητρο είναι τεράστιο και πιστεύω ότι τα αποτελέσματα θα είναι ακόμα ακόμη καλύτερα στο μέλλον. Η επιτυχία που είχε η ομάδα Κ17 δεν είναι τυχαίο γεγονός αλλά προϊόν της καλής και επίμονης δουλειάς που γίνεται στο Μαρτινέγκο».

Η δική σου εμπειρία από τα τμήματα υποδομής; «Είμαστε τυχεροί όσα παιδιά προερχόμαστε από την Ακαδημία του Εργοτέλη, καθώς μας δόθηκε η δυνατότητα να διδαχθούμε τόσο σε αγωνιστικό όσο και ανθρώπινο επίπεδο. Μάλιστα η εξέλιξη που παρατηρείται από χρόνο σε χρόνο είναι σημαντική. Το Μαρτινέγκο είναι ένα μεγάλο σχολείο σε όλα τα επίπεδα και είμαι χαρούμενος που πέρασα από εκεί».

Ποια θεωρείς ότι είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά των πρωταθλημάτων υποδομής; «Τα τελευταία χρόνια με τα δύο πρωταθλήματα Νέων (Κ17 και Κ20) που έχουν δημιουργηθεί τα πράγματα είναι καλύτερα. Ο ανταγωνισμός είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο. Το σημαντικό είναι κάθε χρόνο να υπάρχει βελτίωση σε όλους τους τομείς. Για παράδειγμα πρέπει να βελτιωθούν οι αγωνιστικοί χώροι. Ο χλοοτάπητας στα περισσότερα γήπεδα δεν είναι σε καλή κατάσταση και αυτό είναι πρόβλημα για τους ποδοσφαιριστές, όχι μόνο στα πρωταθλήματα υποδομής αλλά και στο πρωτάθλημα των πρώτων ομάδων».

Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 5-6 χρόνια; «Δεν φαντάζομαι το πώς θα είμαι σε 5-6 χρόνια. Αυτό που με ενδιαφέρει και κοιτάζω είναι το σήμερα και πως θα βελτιώνομαι καθημερινά για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες που υπάρχουν προς το πρόσωπο μου».

Θα ήθελες να κάνεις το άλμα για το εξωτερικό ή δεν είναι στα άμεσα σχέδια σου; «Το μόνο που σκέφτομαι είναι να καθιερωθώ στην ομάδα μου, τον Εργοτέλη. Αυτός είναι ο στόχος μου. Κοιτάζω την καριέρα μου βήμα-βήμα και όχι μακροπρόθεσμα».

Ποια είναι τα τρία πράγματα που θεωρείς ότι πρέπει να. προσέξεις από εδώ και στο εξής ώστε να γίνεσαι όλο και καλύτερος παίκτης; «Όλα αρχίζουν και τελειώνουν στην σκληρή δουλειά. Το κλειδί για εμένα είναι να δουλεύεις πολύ και να ακούς τις συμβουλές και τις οδηγίες του προπονητή σου».

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι ενεργά με το ποδόσφαιρο; Ήταν κάτι που ήθελες από μικρός ή προέκυψε στην πορεία; «Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο όταν ήμουν 6 χρονών. Ο πατέρας μου έπαιζε ποδόσφαιρο, μάλιστα αγωνίστηκε και στον Εργοτέλη και με έγγραψε στο τμήματα υποδομής της ομάδας».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.