Χιμένεθ: "Οι δυσκολίες μας ενώνουν"

Στα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ εδώ και καιρό αναφέρθηκε ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου μετά την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης.
Δημοσίευση: 16/01/2011 - 19:45

Στα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ εδώ και καιρό αναφέρθηκε ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου μετά την αναμέτρηση κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Αφορμή για αυτή την αναφορά στάθηκαν οι δύο αναγκαστικές αλλαγές που έκανε ο Ισπανός τεχνικός με τους Μανωλά και Γεωργέα. Ωστόσο δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την εμφάνιση των παικτών του, η οποία τον κάνει όλο και περισσότερο υπερήφανο, αφού καθημερινά βελτιώνεται.

"Θεωρώ ότι το παιχνίδι δεν ήταν εύκολο. Είδαμε ότι το αποτέλεσμα είναι 0-3, αλλά μετά το πρώτο γκολ, ο Αστέρας έπαιξε πολύ δυνατά", ήταν τα πρώτα λόγια του Ισπανού τεχνικού που στη συνέχεια τόνισε: "Το πρώτο ημίχρονο ακόμα και αν δεν ήταν καλό, όσο το δεύτερο, κουράσαμε τον αντίπαλο και στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε υπεροχή. Πολύ σημαντικό βέβαια είναι ότι κάθε μέρα που περνάει κερδίζουμε σε αυτοπεποίθηση και αυτό είναι που θέλουμε. Βεβαίως ξέρουμε πολύ καλά ότι το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει, αλλά είμαι πολύ υπερήφανος για την ομάδα μου".

Ο Χιμένεθ τόνισε ότι η νίκη δεν είναι το παν: "Ακόμα και αν δεν κερδίζαμε στο σημερινό παιχνίδι, θα ήμουν υπερήφανος γιατί είδα ότι οι παίκτες μου τα δίνουν όλα. Δεν ήταν μόνο αυτοί που ήταν στο γήπεδο αλλά και αυτοί που ήταν στην κερκίδα. Με την ίδια αφοσίωση. Και θέλω να ξεχωρίσω τους Νασούτι και Γιάχιτς που μπήκαν στο γήπεδο χωρίς ζέσταμα. Η ατυχία συνεχίζεται με τους τραυματισμούς. Εδώ και κάποιες βδομάδες χάνουμε παίκτες από το κέντρο, με απουσίες όπως αυτές των Καφέ, Ντιοπ και Γκέντζογλου, τώρα έχουμε και στην άμυνα. Τα γεγονότα όμως μας κάνουν πιο δυνατούς".

Τέλος αναφερόμενος στους τραυματισμούς των Μανωλά και Γεωργέα, είπε: "Θα πρέπει πρώτα να κάνουμε τις απαραίτητες εξετάσεις., Για τον Μανωλά φαίνεται ότι είναι θλάση, για τον Γεωργέα δεν ξέρουμε ακριβώς. Ο Γεωργέας δεν είχε κάποια προβλήματα αυτόν τον καιρό., Έπαιξε ρόλο και η χαμηλή θερμοκρασία. Ο αγωνιστικός χώρος δεν βοήθησε και αυτός, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο".

Σεμίνα Χριστοδούλου