Στο σωστό… δρόμο (video)

Η ΑΕΚ με γκολ των Λυμπερόπουλου, Μπλάνκο και Σκόκο επικράτησε με 3-0 στην Τρίπολη του Αστέρα και πέτυχε τη δεύτερη σερί νίκη της.
Νοκ άουτ ο Μανωλάς Μάκος και Σάχα στη Nova (video)

Η ΑΕΚ πέτυχε την τρίτη της φετινή εκτός έδρας νίκη και δεύτερη συνεχόμενη. Επικράτησε με 3-0 του Αστέρα στην Τρίπολη και συνεχίζει στο στενό μαρκάρισμα στον ΠΑΟΚ στην κούρσα για την κατάκτηση της τρίτης θέσης. Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο και Σκόκο, οι σκόρερ της «Ένωσης», η οποία «έχασε» τους Γεωργέα και Μανωλά.

Οι λέξεις «εκτός έδρας νίκη» ήταν σχεδόν άγνωστες για την ΑΕΚ έως πολύ πρόσφατα. Μέχρι πριν από μία εβδομάδα και με εξαίρεση το «διπλό» επί του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» οι «κιτρινόμαυροι» είχαν απολογισμό μία ισοπαλία και έξι ήττες μακριά από το «σπίτι» τους. Ωστόσο τα δύο… κολλητά «διπλά» στις Σέρρες και στην Τρίπολη, δείχνουν πως η ΑΕΚ βρίσκεται -αγωνιστικά τουλάχιστον- στο σωστό δρόμο.

Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν το ασφυκτικό μαρκάρισμα στον ΠΑΟΚ, που το Σάββατο είχε περάσει από το Πανθεσσαλικό, με τον οποίο διεκδικούν την τρίτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα και πάνε πλέον με πολύ καλή ψυχολογία στην τρίτη σερί εκτός έδρας «υποχρέωσή» τους, με τον Παναθηναϊκό στο «Σπύρος Λούης» για το Κύπελλο Ελλάδος την Τετάρτη το βράδυ (9 μ.μ.).

Η ΑΕΚ ήταν σοβαρή, πειθαρχημένη και αποτελεσματική σε όλο το διάστημα της αναμέτρησης, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει και δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Αστέρα Τρίπολης να την απειλήσει. Ειδικά στο β’ ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι πέτυχαν δύο γρήγορα γκολ, δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να πιστέψουν ότι μπορούν να πάρουν κάτι από αυτό το ματς.

Από την άλλη, ο Αστέρας Τρίπολης γνώρισε την ήττα για δεύτερη σερί αγωνιστική (σ. σ. είχε προηγηθεί αυτή στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ) και ετοιμάζεται για το τρίτο συνεχόμενο εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (και πάλι εντός έδρας) βρισκόμενη πλέον οριακά πάνω από τη »ζώνη» του υποβιβασμού.

Τα αρχικά πλάνα
Ο Βαγγέλης Βλάχος «κατέβασε» τον Αστέρα Τρίπολης με 4-5-1. Ο Ντεγκρά ήταν κάτω από τα γκολπόστ, έχοντας αμυντική τετράδα τους Φυτανίδη, Πουλίδο, Ορόθκο και Ουριμπάρι (από τα αριστερά προς τα δεξιά). Μπαστία και Λαδάκης ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι με τους Καρέρα και Ουντότζι να αγωνίζονται στα άκρα της μεσαίας γραμμής (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα). Ο Φορτούνης είχε ρόλο συνδετικού κρίκου της μεσαίας γραμμής με την επίθεση, όπου στην κορυφή της βρισκόταν ο Φράνκου.

Από την άλλη ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με ανάλογη διάταξη (4-2-3-1). Ο Σάχα ήταν και πάλι ο βασικός γκολκίπερ της «Ένωσης», η οποία είχε ελληνική οπισθοφυλακή. Γεωργέας (δεξιά) και Καράμπελας (αριστερά) ήταν στα δύο άκρα της άμυνας, με τους Δέλλα και Μανωλά να αγωνίζονται ως κεντρικό δίδυμο. Μάκος και Γκερέιρο ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τους Σκόκο, Λυμπερόπουλο και Λαγό (από τα αριστερά προς τα δεξιά), να συνθέτουν τη μεσοεπιθετική τριπλέτα. Τέλος ο Μπλάνκο, αποτελούσε την αιχμή του «κιτρινόμαυρου» δόρατος.

«Άσφαιρο» το πρώτο ημίχρονο
Οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν την πρώτη καλή τους ευκαιρία στο 10′ όταν από το φαλτσαριστό σουτ του Γκερέιρο, η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω από το δεξί «παραθυράκι» του Ντεγκρά. Στο 21′ ο Σκόκο με ένα εκπληκτικό σουτ πολλά μέτρα έξω από την περιοχή, υποχρέωσε τον Ντεγκρά να… απογειωθεί και να παραχωρήσει κόρνερ. Στο 26′ ήταν η σειρά του Λαγού να… πυροβολήσει, όμως και αυτός δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά, καθώς έστειλε τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Και στο 27′ ο Αστέρας απείλησε για πρώτη φορά με το βολέ του Λαδάκη πολλά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Σάχα ήταν σε ετοιμότητα και με εντυπωσιακή εκτίναξη στο αριστερό του «Γ» παραχώρησε κόρνερ. Στο 30′ ο Ουντότζι θέλησε να απειλήσει, όμως δεν τα κατάφερε… Την ίδια τύχη είχε και το πλασέ του Καρέρα στο 36′ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Γρήγορο προβάδισμα
Το β’ σαρανταπεντάλεπτο ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον «δικέφαλο», ο οποίος στην πρώτη του επίσκεψη στην εστία του Ντεγκρά κέρδισε ένα κόρνερ, από το οποίο προήλθε και το γκολ με το οποίο οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Ο Σκόκο εκτέλεσε κόρνερ, ο Δέλλας προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στον Νασούτι, ο οποίος έκανε το διαγώνιο σουτ, ο Λαδάκης προσπάθησε να απομακρύνει τη μπάλα, όμως την έστειλε πάνω στον Λυμπερόπουλο, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να τη σπρώξει στα δίχτυα.

Στο 56′ τα πράγματα απλοποιήθηκαν για την «Ένωση», η οποία σκόραρε στη δεύτερή επίθεσή της στο β’ μέρος. Παρότι εκείνη τη στιγμή έπαιζε με δέκα παίκτες -καθώς ο Γεωργέας ήταν τραυματίας και εκτός αγωνιστικού χώρου- από το βολέ του Σάχα, ο Μπλάνκο έφυγε στην κόντρα, άφησε πίσω του τον Ουριμπάρι, πλησίασε την περιοχή του Αστέρα και από το ύψος της, με δυνατό σουτ, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ντεγκρά, ο οποίος δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 0-2.

Στο 60′ ο Μπλάνκο και πάλι «άγγιξε» το δεύτερο προσωπικό του γκολ, όμως αυτή τη φορά ο Ντεγκρά ήταν σε ετοιμότητα και δεν επέτρεψε στους «κιτρινόμαυρους» να πανηγυρίσουν ξανά. Το 0-3 πάντως έγινε στο 75′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από το Νάτσο Σκόκο (πέναλτι που κέρδισε ο Γιάχιτς από τον Πουλίδο).

Στο 83′ ο Φρανκού λίγο έλειψε να σκοράρει με φαλτσαριστό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Το 0-3 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Κάκου, το οποίο βρήκε τους «κιτρινόμαυρους» να πανηγυρίζουν την ένατη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα και τους γηπεδούχους να φεύγουν με σκυμμένο το κεφάλι για έβδομη φορά φέτος και τέταρτη μέσα στο «σπίτι» τους.

Κακά μαντάτα
Η νίκη και η καλή εμφάνιση δεν έκαναν τον Μανόλο Χιμένεθ να χαμογελάει. Και αυτό γιατί δύο υπερπολύτιμα εργαλεία του, ο Κώστας Μανωλάς και ο Νίκος Γεωργέας αποχώρησαν με προβλήματα τραυματισμού από τον αγωνιστικό χώρο (ο πρώτος στο 37′ και ο δεύτερος στο 56′).

* Με τα τρία γκολ που πέτυχε η «Ένωση» στην Τρίπολη, έφτασε τα 15 εκτός έδρας και έχει την καλύτερη επίδοση στη Super League. Ωστόσο τα 14 γκολ που έχει δεχθεί η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, αποτελούν το τρίτο χειρότερο εκτός έδρας παθητικό.

Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 18η
Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης
Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Καρατζίκας (Αθηνών)

Η εξέλιξη του αγώνα:
1′: Ξεκίνησε η αναμέτρηση
6′: Έξι λεπτά αγωνα στην Τρίπολη χωρίς κάτι το σημαντικό.
10′: Το σουτ του Γκερέιρο έξω από την περιοχή πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Ντεγκρά
16′: Φάουλ του Ουριμπάρι, εδίωξε ο Δέλλας απομάκρυνε η άμυνα της ΑΕΚ.
19′: Κίτρινη κάρτα στο Νάτσο Σκόκο για φάουλ
21′: Μακρινό σουτ του Σκόκο έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ντεγκρά.
24′: Κίτρινη κάρτα στον Καράμπελα για δυνατό φάουλ.
26′: Πολύ όμορφη συνεργασία Λυμπερόπουλου- Λαγού, ψηλοκρεμαστό σουτ του τελευταίου λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ντεγκρά
27′: Λάθος του Γκερέιρο, η μπάλα στα πόδια του Λαδάκη ο οποίος έπιασε δυνατό σουτ από τα 30 μέτρα και ανάγκασε το Σάχα να πεταχτεί στο «γάμα» και να διώξει σε κόρνερ
32′: Καλοεκτελεσμένο φάουλ του Σκόκο έξω από την περιοχή, μπλόκαρε στη γωνία του ο Ντεγκρά.
36′: Σουτ του Καρέρα έξω απο την περιοχή η μπάλα έφυγε άουτ
37′: Αναγκαστική αλλαγή για ΑΕΚ με το Νασούτι να μπαίνει στη θέση του Μανωλά που πρέπει να υπέστη θλάση
41′: Σουτ του Μπλάνκο μέσα από την περιοχή από πλάγια θέση, η μπάλα εύκολα στα χέρια του Ντεγκρά.
45′: Δυο λεπτά ο έξτρα χρόνος στην Τρίπολη.
45’+: Φάουλ του Σκόκο η μπάλα πέρασε απ όλους μέσα στην περιοχή.
45’+: Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

46′: Έναρξη β’ ημιχρόνου
47′: ΓΚΟΟΟΛ!!! 0-1 η ΑΕΚ με πλασέ του Λυμπερόπουλου απο πολυ κοντά, ύστερα απο κόρνερ του Σκόκο και διώξιμο του Λαδάκη
54′: Πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει και ο Γεωργέας…
56′: ΓΚΟΟΟΛ!!! 0-2 για την ΑΕΚ…Βολέ του Σάχα η μπάλα έφτασε στο Μπλάνκο που σούταρε δυνατα και νίκησε το Ντεγκρά γράφοντας το 0-2!
57′:
Δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΚ και το Χιμένεθ. Ο Γιάχιτς στη θέση του Γεωργέα
59′: Αλλαγή για τον Αστέρα με τον Αρσενίεβιτς στη θέση του Καρέρα..
63′: Δευτερη αλλαγή για τον Αστέρα. Ο Μάρτινς στη θέση του Ουντόντζι
71′: Κόρνερ για τον Αστέρα που πέρασε ανεκμετάλευτο
72′: Τρίτη αλλαγη για τον Αστέρα. Ο Μπακασέτας στη θέση του Λαδάκη.
73′: Ο Γιάχιτς ανατράπηκε απο τον Πουλίδο και ο Κάκος έδειξε το σημείο του πέναλτι
75′: ΓΚΟΟΟΛ!!! 0-3 η ΑΕΚ. Ο Σκόκο εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι
75′:
Κίτρινη σε Πουλίδο και Γιάχιτς
77′: Ο Ντιόπ στη θέση του Μάκου
80′: Απογοήτευση στους οπαδούς των γηπεδούχων που αποχωρούν από το γήπεδο.
88′: Σουτ του Φορτούνη μέσα απο την περιοχή, η μπάλα έφυγε πολυ ψηλά άουτ
90′: Τέσσερα λεπτά καθυστερήσεις
90’+: Κίτρινη κάρτα στον Δέλλα
90’+: Λήξη του ματς

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Πουλίδο, Ορόθκο, Μπαστία, Λαδάκης (72′ Μπακασέτας), Καρέρα (58′ Αρσενίεβιτς), Ουντότζι (62′ Μάρτινς), Φορτούνης, Φρανκού
Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Κερ, Τσαμπούρης, Αργυρόπουλος
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Μανωλάς (37′ Νασούτι), Δέλλας, Γεωργέας (56′ Γιάχιτς), Μάκος (77′ Ντιόπ), Γκερέιρο, Λαγός, Λυμπερόπουλος, Σκόκο, Μπλάνκο
Στον πάγκο: Αραμπατζής, Νταντόμο, Έντερ, Φροξυλιάς


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.