Η προαναγγελία της 17ης αγωνιστικής

17η αγωνιστική στη Superleague με το πρωτάθλημα να μοιάζει πλέον δύο ταχυτήτων.

17η αγωνιστική στη Superleague με το πρωτάθλημα να μοιάζει πλέον δύο ταχυτήτων. Ο Ολυμπιακός απολαμβάνει διαφορά πέντε βαθμών απ’ τον Παναθηναϊκό, ενώ από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες 14 ομάδες στοιβάζονται σε 13 βαθμούς!

Σάββατο 8 Ιανουαρίου
 
Καβάλα – Λάρισα, 17:15 Novasports 2
Γήπεδο: «Ανθή Καραγιάννη»
Διαιτητής: Καλόπουλος (Μακεδονίας)

 
Εν μέσω έντονης προπονητολογίας η Καβάλα υποδέχεται την ουραγό Λάρισα στο «Ανθή Καραγιάννη» και εύχεται να μην είναι αυτή απ’ την οποία θα ξεκινήσουν την προσπάθεια αναγέννησης τους οι «βυσσινί». Νιώθοντας πως μπορούσαν να πάρουν περισσότερα απ’ το Κλεάνθης Βικελίδης εκτός απ’ την εν γένει παραδοχή της καλής εμφάνισης, οι Αργοναύτες θέλουν να κερδίσουν για πρώτη φορά στο γήπεδο τους απ’ τις 21 Νοεμβρίου όταν και λύγισαν την ΑΕΚ με 2-1. 
 
Οι παίκτες της ΑΕΛ θ’ αγωνιστούν με τις πλάτες στερεωμένες στον τοίχο της αβεβαιότητας της τελευταίας θέσης, στον πρώτο σταθμό του αγωνιστικού και ψυχολογικού Γολγοθά που ακολουθεί. Ίσως η πίεση να ήταν αφόρητη στο AEL FC ARENA κι έτσι οι βυσσινί θα έχουν την ευκαιρία να τα δώσουν όλα περισσότερο συγκεντρωμένοι, για ένα απ’ τα τελευταία τους χαρτιά. Με προϊστορία που μας ταξιδεύει πίσω στο 1973 οι Αργοναύτες για την κορυφαία κατηγορία 5 νίκες και 3 ισοπαλίες, ενώ η Λάρισα ποτέ δεν έχει καταφέρει να κερδίσει στην Καβάλα, παρά μόνο μια φορά για την Γ’ εθνική το 2004.  
 
 Παναθηναϊκός – Αρης, 19:30 Novasports 1
Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο
Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαΐας)
 
Οι πρωταθλητές έδειξαν πως ακόμα αναπνέουν παρά τα διοικητικά προβλήματα και επικράτησαν εύκολα της Ξάνθης με 2-0. Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί στο άδειο λόγω τιμωρίας Ολυμπιακό Στάδιο τον Άρη με τους παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέϊρα να πρέπει να υπερκεράσουν το εμπόδιο του πάντα επικίνδυνου Αρη. Το τριφύλλι θα στερηθεί των υπηρεσιών του Γιώργου Καραγκούνη, αναζητώντας την πρώτη νίκη στο Μαρούσι απ’ τις 4 Δεκεμβρίου όταν για την 13 αγωνιστική επικράτησε του Πανσερραϊκού με 2-0. Εκτός αποστολής για μια ακόμα αναμέτρηση έμειναν οι ανέτοιμοι Καντέ και Σιμάο Μάτε Τζούνιορ. 
 
Μόλις δύο «διπλά» έχουν πανηγυρίσει οι παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ τη φετινή σεζόν και αυτά απ’ την πρώτη και την πέμπτη αγωνιστική με Καβάλα και ΠΑΟΚ αντίστοιχα. Απ’ τους κίτρινους θα απουσιάσουν λόγω τιμωρίας οι Κουλουχέρης και Φατί. Σε συνολικά 50 αναμετρήσεις για την κορυφαία κατηγορία ο Παναθηναϊκός έχει τη μερίδα του λέοντος με 38 νίκες, 8 ματς έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ ο Αρης έχει κερδίσει στην Αθήνα 4 φορές. Τελευταίο διπλό του Αρη, αυτό στις 22 Απριλίου 2007 όταν οι κίτρινοι κέρδισαν με 1-0.

Κυριακή 9 Ιανουαρίου
 
Κέρκυρα – Ολυμπιακός, 19:30 Novasports 2
Γήπεδο: E.A.K. KΕΡΚΥΡΑΣ
Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)

 
Οι Κερκυραίοι έκλεισαν σπουδαία τη χρονιά με τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην έδρα τους και την άνοιξαν τον ίδιο καλά τσιμπώντας τον βαθμό της ισοπαλίας στη μονομαχία με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς έφτασε τους 20 βαθμούς και βρέθηκε στη δέκατη θέση πλησιάζοντας Εργοτέλη και Ολυμπιακό Βόλου. Ο Γιώργος Μακρής δε θα είναι στη διάθεση του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς λόγω τιμωρίας. Στο ματς της δεύτερης αγωνιστικής ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα με 2-0 στο άδειο (λόγω τιμωρίας) «Γ. Καραϊσκάκης» με γκολ των Μέλμπεργκ και Ριέρα.
 
 Ο Ολυμπιακός μετά το ποδαρικό με το δεξί στο σπίτι του κόντρα στον Ηρακλή επιθυμεί ένα άνετο πέρασμα και απ’ την Κέρκυρα για να διατηρεί -τουλάχιστον- σταθερή τη διαφορά του απ’ τον δεύτερο Παναθηναϊκό. Αυτή θα είναι η τρίτη αναμέτρηση στην έδρα της Κέρκυρας μεταξύ των δύο ομάδων και πρώτη μετά τις 2 Δεκεμβρίου του 2006 όταν και ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει με 2-0 με σκόρερ τους Ζούλιο Σέζαρ και τον νυν «Φαίακα» Άκη Στολτίδη. Ο Ολυμπιακός δεν έχει ηττηθεί ποτέ εντός ή εκτός απ’ την Κέρκυρα σε συνολικά πέντε αναμετρήσεις απ’ το 2004 ως σήμερα. Απόντες απ’ την ομάδα του Πειραιά θα είναι οι τραυματίες Ντουντού και Ουρτάδο, ενώ Μέλμπεργκ και Μοδέστο επιστρέφουν απ’ την τιμωρία τους. Κάρτες έχει συμπληρώσει ο Γιάννης Μανιάτης και θα απουσιάσει.  
 
Πανσερραϊκός – ΑΕΚ, 17:15 Novasports 3
Γήπεδο: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΕΡΡΩΝ
Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)

 
Ευφορία επικρατεί στις τάξεις της ομάδας του Ντράγκαν Κοκότοβιτς μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα (1-1) με την ΑΕΚ στις Σέρρες. Για τον Πανσερραϊκό το δύσκολο πρόγραμμα συνεχίζεται μια και αντιμετωπίζει διαδοχικά ΑΕΚ εντός και Ολυμπιακό εκτός. Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» επιζητούν εκτός από καλές εμφανίσεις και βαθμολογική συγκομιδή απ’ αυτά τα παιχνίδια, ώστε να ξεκολλήσουν απ’ τη ζώνη του υποβιβασμού στην οποία βρίσκονται με 16 βαθμούς. Οι Σερραίοι έχουν να επικρατήσουν στην έδρα τους απ’ τις 28 Νοεμβρίου του 2010 και το ματς με τον Άρη (1-0).
 
Ο Μανόλο Χιμένεθ αναζητεί τρόπο να αναγεννήσει την ομάδα του εν μέσω αποδυνάμωσης του ρόστερ με την ΑΕΚ να ψάχνει την πρώτη νίκη εντός ή εκτός έδρας μετά τις 12 Δεκεμβρίου του 2010 (!), αφού έχει γνωρίσει την ήττα απ’ τον Ηρακλή (2-0), ενώ ήρθε ισόπαλη με την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ (0-0). Την περασμένη φορά που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στις Σέρρες (08/03/09) η ΑΕΚ επικράτησε με 5-1, ενώ την ίδια χρονιά ο Πανσερραϊκός είχε καταφέρει να πάρει βαθμό απ’ την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (0-0).

ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης, 17:15 Novasports 2
Γήπεδο: ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥΜΠΑΣ
Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)

 
Προσπαθώντας να βρει πάλι το δρόμο για τις νίκες ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο της Τούμπας. Οι Θεσσαλονικείς προέρχονται από δύο στραβοπατήματα κόντρα σε νεοφώτιστους έχοντας γνωρίσει την ήττα απ’ την Κέρκυρα την 15η αγωνιστική κι έχοντας έρθει ισόπαλος με τον Πανσερραϊκό την 16η. Απέναντι του βρίσκεται τώρα το σύνολο του Βαγγέλη Βλάχου που φέτος ειδικεύεται στα εκτός έδρας θετικά αποτελέσματα. Ο Πάμπλο Κοντρέρας συμπλήρωσε κάρτες και θα απουσιάσει απ’ την άμυνα του δικέφαλου.

Η ομάδα του Αστέρα παρουσιάζεται ανεβασμένη τις τελευταίες αγωνιστικές έχοντας να γνωρίσει την ήττα απ’ τις 5 Δεκεμβρίου και το 1-0 απ’ τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο Βαγγέλης Βλάχος είδε την περασμένη αγωνιστική έναν άσο ονόματι Φρανκού, να. πέφτει απ’ το μανίκι του σημειώνοντας δύο υπέροχα γκολ. Ο Πουλίδο συμπλήρωσε κάρτες και θα απουσιάσει. Στις τρεις προηγούμενες συναντήσεις των δύο ομάδων στην Τούμπα έχουμε απόλυτη μοιρασιά αποτελεσμάτων. Τη σεζόν 2007-08 ο Αστέρας επικράτησε με 1-0, το 2008-2009 το ματς έληξε ισόπαλο 1-1, ενώ πέρυσι ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 χάρη σε γκολ του Βασίλη Κουτσιανικούλη. 
 
Πανιώνιος – SΚODA Ξάνθη, 15:00 Novasports 4
Γήπεδο: ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

 
Ακόμα ένα ματς ζωής ή θανάτου για τον «ιστορικό», αυτή τη φορά στη Νέα Σμύρνη. Οι Νεοσμυρνιώτες θ’ αγωνιστούν για πρώτη φορά χωρίς τον αρχηγό Γιάννη Μανιάτη στο σπίτι τους και απέναντι τους θα βρίσκεται η με τους ίδιους στόχους ομάδα της Ξάνθης. Η ομάδα της πλατείας αγνοεί την ήττα απ’ την 13η αγωνιστική αλλά και το γκολ απ’ την 14η, μετρώντας τρεις ισοπαλίες στη σειρά, οι δύο εκ των οποίων είχαν λευκό χρώμα. Ο Τάκης Λεμονής μετά την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου δήλωσε χαρακτηριστικά πως ακόμα και οι ισοπαλίες στη δύσκολη κούρσα της Superleague δεν αρκούν και πως η ανάγκη για νίκη είναι πλέον επιτακτική. Ο Γιούργκεν Μάχο συμπλήρωσε κάρτες και δε θα είναι στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού.

Ήττες σαν κι αυτές απ’ τον Παναθηναϊκό είναι μάλλον μέσα στο πρόγραμμα για ομάδες του διαμετρήματος της Ξάνθης και το 0-2 απ’ το τριφύλλι στα Πηγάδια μάλλον ξεπεράστηκε αρκετά γρήγορα. Οι Ακρίτες βρίσκονται στην 6η θέση της βαθμολογίας μια και έχουν να ηττηθούν απ’ την 8η (!) αγωνιστική, όταν και έχασαν απ’ τη Λάρισα με 3-0 στο Αλκαζάρ.  Η προϊστορία των αναμετρήσεων μεταξύ των δύο ομάδων είναι πλούσια με τον Πανιώνιο να μετράει στην έδρα του 8 νίκες, 5 ισοπαλίες και 6 ήττες. Πέρυσι ο Πανιώνιος επικράτησε εύκολα με 3-0 με σκόρερ τους Κουμορτζί, Λάτκα και Μπάλαμπαν. 

Ηρακλής – Ατρόμητος, 15:00 Novasports 2
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο στάδιο
Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

 
Ο Ηρακλής μετά τη μέτρια εμφάνιση στο Γ.Καραισκάκης και την ήττα απ’ τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό υποδέχεται τον επικίνδυνο και φορμαρισμένο Ατρόμητο στην έδρα του. Οι Θεσσαλονικείς χωρίς τον Καρίμ Σολτάνι, αλλά με τους Κατσαμπή και Παπαστεριανό οι οποίοι εξέτισαν την ποινή τους στο ματς με τον Ολυμπιακό θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες, για να παραμείνουν όσο το δυνατόν πιο μακριά απ’ τη ζώνη του υποβιβασμού, αφού για την ώρα τους χωρίζουν μόλις τρεις πόντοι.
 
Ο Ατρόμητος ο οποίος έχει συλλέξει για την ώρα 19 πόντους, όσους και ο Ηρακλής, θα αναζητήσει χωρίς φόβο το τρίτο «διπλό» στη σεζόν. Συναντάμε την προηγούμενη μακριά απ’ την έδρα τους νίκη στις 28 Νοεμβρίου και στην άλωση της Τούμπας με 1-0 επί του ΠΑΟΚ. Σ’ ένα ματς που ενδέχεται να αποτελέσει και ζευγάρι της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου Ελλάδας η προϊστορία δείχνει Ηρακλή, με τον «γηραιό» να έχει επικρατήσει εντός έδρας 4 φορές, 3 ματς έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ μια φορά έχει κερδίσει ο Ατρόμητος στη Θεσσαλονίκη. Η μια και μοναδική νίκη των Περιστεριωτών επί του Ηρακλή στη συμπρωτεύουσα ήταν στις 3 Φεβρουαρίου του 2007 με 3-2.   
 
Εργοτέλης – Ολυμπιακός Βόλου, 15:00 Novasports 3
Γήπεδο: Παγκρήτιο στάδιο
Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)
 
Ακόμα δύο «Διόσκουροι» της φετινής κούρσας του πρωταθλήματος κορντράρονται για την 17η αγωνιστική. Ο Εργοτέλης περιμένει τον Ολυμπιακό Βόλου στο Παγκρήτιο, έχοντας δύσκολο αντίπαλο στην προσπάθεια να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά την βαριά ήττα απ’ τον Αστέρα με 3-0 στην Τρίπολη. Η ήττα θα βάλει σε μπελάδες το σύνολο του Νίκου Καραγεωργίου που φέτος μετράει 4 νίκες και άλλες τόσες ήττες στο συνήθως παγωμένο Παγκρήτιο χωρίς να έχει μέχρι στιγμής παραχωρήσει ισοπαλία.
 
Ο Ολυμπιακός Βόλου έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες για να σημειώσει γκολ κόντρα στον Πανιώνιο, αλλά τελικά δεν ήρθε ποτέ κι έτσι το ταξίδι στην Κρήτη και στο Ηράκλειο αποκτά ιδιαίτερη βαθμολογική βαρύτητα για τους Βολιώτες. Σ’ ένα στάδιο που μοιάζει αρκετά με το Πανθεσσαλικό, η ομάδα του Σάκη Τσιώλη θα δοκιμάσει να κλέψει βαθμούς και απ’ αυτή την έδρα, αφού μέχρι στιγμής έχει ηττηθεί μόνο από Ολυμπιακό και Scoda Ξάνθη μακριά απ’ τον Βόλο. Για τη Superleague έχουν συναντηθεί μόλις μια φορά και αυτή στον Βόλο, όταν και στις 12 Σεπτεμβρίου του 2010 και για τον πρώτο γύρο οι Κρητικοί επικράτησαν με 1-0 χάρη στο γκολ του Μπούντιμιρ.
 
 
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (18η)

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Ατρόμητος – Κέρκυρα  17:15  NOVA

Ολυμπιακός – Πανσερραικός  17:15

Ολυμπιακός Βόλου – ΠΑΟΚ  19:30 NOVA

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Λάρισα – Ηρακλής   15:00 NOVA

Αρης – Πανιώνιος    17:15 NOVA

Αστέρας Τρ. – ΑΕΚ   17:15 NOVA

Skoda Ξάνθη – Εργοτέλης 19:30

Παναθηναϊκός – Καβάλα 19:30 NOVA

 
 Επιμέλεια: Βασίλης Κωνσταντόπουλος


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.