Βαθμός “χρυσάφι” για τον Εργοτέλη

Το πάθημα πρέπει να γίνεται μάθημα. Κάτι που δε φαίνεται να ισχύει στον Ατρόμητο, ο οποίος παραχώρησε ακόμη μία εντός έδρας ισοπαλία, μένοντας στο 1-1 με τον Εργοτέλη στο Περιστέρι.

Το πάθημα πρέπει να γίνεται μάθημα. Κάτι που δε φαίνεται να ισχύει στον Ατρόμητο, ο οποίος παραχώρησε ακόμη μία εντός έδρας ισοπαλία, μένοντας στο 1-1 με τον Εργοτέλη στο Περιστέρι. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν πάρει ακόμα και τη νίκη, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ικανοποιημένοι με το βαθμό. Όσο για το “πάθημα”; Ο Ατρόμητος αναδείχθηκε για τέταρτη φορά στη σεζόν ισόπαλος στο γήπεδό του κι ενώ και στα τέσσερα αυτά παιχνίδια προηγήθηκε.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη δεν μπόρεσε να ντουμπλάρει τις νίκες της μετά το 1-0 επί του Πανιωνίου και έχασε άλλους δύο βαθμούς, που είναι πιθανό να αποδειχθούν πολύτιμοι στη συνέχεια.

Τα πλάνα των προπονητών
Ο Ατρόμητος ξεκίνησε το παιχνίδι με 4-5-1, σύστημα που προτιμά ο Γιώργος Δώνης τις τελευταίες αγωνιστικές. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μιχαηλίδης, ενώ οι Νάστος, Ολιβέιρα, Μπαζίνσκι και Μελισσάς αποτελούσαν την αμυντική τετράδα. Στο χώρο του κέντρου αμυντικά καθήκοντα είχαν οι Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης και πιο δημιουργικοί ήταν οι Τάτος, Μπρίτο, Σαγκανόφσκι, με μοναδικό προωθημένο τον Ανρί Καμαρά.

“Γεμάτο” ήταν το κέντρο και των φιλοξενούμενων, με τον Νίκο Καραγεωργίου να παρατάσσει την ομάδα του με το ίδιο σύστημα (4-5-1). Οι Γιαλούσης, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ και Ρουμπάκης ήταν οι τέσσερις μπροστά από τον τερματοφύλακα Δασκαλάκη. Το ρόλο των δύο αμυντικών μέσων είχαν οι Ολίσε, Μπέτο, ενώ τον μοναδικό επιθετικό, Μάριο Μπούντιμιρ, προσπαθούσαν να τροφοδοτήσουν κυρίως οι Ρομάνο, Λεάλ και Φραγκουλάκης.

Γρήγορο γκολ από τον “Σάγκα”
Ο Ατρόμητος ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και αναζήτησε ένα γρήγορο γκολ. Το… βρήκε στο 7ο λεπτό, με τον Μάρεκ Σαγκανόφσκι να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα πάνω στη γραμμή και προ του Χίμπλινγκερ, με τον Δασκαλάκη εξουδετερωμένο από το σουτ του Μπρίτο που σταμάτησε στο δεξί δοκάρι. Η φάση είχε ξεκινήσει από ωραία προσπάθεια του Καμαρά, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα κινητικός και στο 14’ θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, αλλά νικήθηκε από τον Δασκαλάκη.

Οι γηπεδούχοι είχαν πετύχει το γκολ που ήθελαν, με το ρυθμό του παιχνιδιού να ισορροπεί και τον Εργοτέλη να παίρνει χώρο στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου. Η καλύτερη στιγμή για την ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου στο πρώτο 45λεπτο σημειώθηκε στο 29’, όταν ο Μιχαηλίδης είπε “όχι” στον Ολίσε που σούταρε με δύναμη από το ύψος της περιοχής.

Πήρε τα ηνία ο Εργοτέλης
Η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε με την έναρξη του δεύτερου μέρους. Ο Εργοτέλης ανέλαβε τα ηνία και άρχισε να επισκέπτεται πιο συχνά τα αντίπαλα καρέ. Δημιούργησε φάσεις, έχασε ευκαιρίες, αλλά για να καταφέρει να φτάσει στην ισοφάριση χρειάστηκε ένα λάθος του αντίπαλου. Συγκεκριμένα του Μελισσά, ο οποίος στο 65’ προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα με το κεφάλι στον Μιχαηλίδη και… τροφοδότησε τον Λεάλ που πλάσαρε εύκολα και έφερε το ματς στα ίσια (1-1).

Λίγο νωρίτερα, ο Μπρίτο είχε χάσει μοναδική ευκαιρία για το 2-0.
Στο 70’ ο Γιώργος Δώνης έριξε στη “μάχη” και τον Περόνε αντί του Σαγκανόφσκι, ενώ άλλαξε το σύστημα σε 4-3-3, με τον Αργεντίνο να παίζει στην κορυφή της επίθεσης και τους Καμαρά, Μπρίτο στις πτέρυγες.

“ʼνοιξε” το παιχνίδι
Ο Ατρόμητος τα έπαιζε όλα για όλα, με το ματς να “ανοίγει” και να σημειώνονται φάσεις και στις δύο εστίες. Οι αντεπιθέσεις του Εργοτέλη ήταν γεμάτες… κίνδυνο και σε μία απ’ αυτές, ο Μπούντιμιρ στο 84’ με έναν “κεραυνό” έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μιχαηλίδη.

Ο Εργοτέλης είχε αγγίξει την ολική ανατροπή, αλλά το 1-1 έμεινε μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης. Ο βαθμός είναι σίγουρα ικανοποιητικός για την ομάδα του Ηρακλείου, σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε, ωστόσο, εύκολα να γείρει προς τη μία ή την άλλη πλευρά.

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μελισσάς (87′ Καραγκούνης), Μπαζίνσκι, Τάτος (62′ Φαβάλι), Νεμπεγλέρας, Καμαρά, Σφακιανάκης, Σαγκανόφσκι (70′ Περόνε), Μπρίτο, Ολιβέιρα
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Σασιασβίλι, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ολίσε, Φραγκουλάκης, Μπούντιμιρ (90′ Ορφανός), Ρομάνο (65′ Σαρρής), Λεάλ (89′ Χρυσοφάκης), Μπέτο

H εξέλιξη του αγώνα
1 Το παιχνίδι ξεκίνησε
2 Σέντρα του Μπούντιμιρ από αριστερά, πλασέ του Λεάλ μέσα από την περιοχή στην κίνηση, άουτ
3 Ατομική προσπάθεια του Καμαρά και γύρισμα από αριστερά, σουτ του Τάτου, άστοχο
7 1-0 ΓΚΟΟΟΛΟ Καμαρά με ωραία προσπάθεια πέρασε μέσα στην περιοχή για τον Μπρίτο, εκείνος πλάσαρε η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι, ο Χίμπλινγκερ την σταμάτησε πάνω στη γραμμή και ο Σαγκανόφσκι στη συνέχεια την έστειλε από κοντά στα δίχτυα και ο Ατρόμητος με αυτόν τον περιπετειώδη τρόπο άνοιξε το σκορ
14 Ατομική προσπάθεια του Καμαρά, που μπήκε μέσα στην περιοχή από δεξιά, πλάσαρε όμως ο Δασκαλάκης του είπε “όχι”
16 Χλιαρό σουτ του Μπρίτο έξω από την περιοχή, εύκολα ο Δασκαλάκης
18 Δυνατό σουτ του Μπέτο έξω από την περιοχή, άουτ
23 Νέα ατομική προσπάθεια του πολύ δραστήριου Καμαρά, παράλληλη σέντρα από αριστερά, ο Μπρίτο δεν πρόλαβε και η ευκαιρία χάθηκε για τον Ατρόμητο
29 Βολίδα του Ολίσε έξω από την περιοχή, έδιωξε ο Μιχαηλίδης ενώ το σουτ του Φραγκουλάκη στη συνέχεια έφυγε ψηλά άουτ
39 Εδώ και λίγα λεπτά ο Ατρόμητος έχει παραχωρήσει χώρο στον Εργοτέλη…
45 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Μελισσά για διαμαρτυρία
45′ Τέλος πρώτου ημιχρόνου

46′ Ξεκίνησε χωρίς αλλαγές το δεύτερο μέρος…
50′ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΣφακιανάκης και Ρομάνο πήραν από μία κίτρινη κάρτα για καυγά που είχαν μεταξύ τους…
57′ Σέντρα Γιαλλούση από τα δεξιά, ο Μπούντιμιρ επιχείρησε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ
62′ ΑΛΛΑΓΗ Ο Φαβάλι στη θέση του Τάτου
63′ Ατομική ενέργεια του Καμαρά έξω από την περιοχή, με τακουνάκι έστρωσε στον Μπρίτο, ο τελευταίος επιχείρησε το σου από το σημείο του πέναλτι, αλλά ο Ρουμπάκης την τελευταία στιγμή έβαλε το πόδι του και έδιωξε σε κόρνερ
65′ 1-0 ΓΚΟΟΟΛ Ο Μελισσάς προσπάθησε να γυρίσει με το κεφάλι στον Μιχαηλίδη, ο Λεάλ μπήκε στην πορεία της μπάλας, έκλεψε και με σουτ από το ύψος της γραμμής της μεγάλης περιοχής, νίκησε τον γκολκίπερ του Ατρομήτου
67′ Σουτ Φαβάλι λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε πάνω από το δοκάρι
68′ Ο Σφακιαννάκης αμαρκάριστος από το σημείο του πέναλτι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ξυστά από το οριζόντιο δοκάρι
70′ ΑΛΛΑΓΗ Ο Περόνε στη θέση του Σαγκανόφσκι
71′ Βολέ του Μπούντιμιρ από τα δεξιά της περιοχής, ο Μιχαηλίδης έδιωξε δύσκολα
77′ Σέντρα Μπρίτο από αριστερά, κεφαλιά του Καμαρά, που νίκησε στον αέρα τον Γιαλούση, ο Δασκαλάκης έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα.
84′ Σέντρα Καμαρά από τα δεξιά, Κεφαλιά του Περόνε στην καρδιά της άμυνας, ο Δασκαλάκης έπεσε και μπλόκαρε
84′ Αντεπίθεση του Εργοτέλη, βολές του Μπούντιμρ έξω από την περιοχή, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι
85′ ΑΛΛΑΓΗ Ο Σαρρής στη θέση του Ρομάνο
87′ ΑΛΛΑΓΗ Ο Καραγκούνης στη θέση του Μελισσά
88′ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη στον Μπαζίνσκι
89′ ΑΛΛΑΓΗ Ο Χρυσοφάκης στη θέση του Λεάλ
90′ ΑΛΛΑΓΗ Ο Ορφανός στη θέση του Μπούντιμιρ
90′ Λήξη αγώνα

Κυριάκος Νταμαδάκης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.