Ένας απόλυτος επαγγελματίας

Συνδυάζει εμπειρία και σημαντικά ποδοσφαιρικά προσόντα. Παίκτης υψηλότατου επιπέδου που μπήκε στο στόχαστρο του Ολυμπιακού για να ανεβάσει το επίπεδο της άμυνάς του.

Πήγε βορειότερα, στην Αγία Πετρούπολη όπου έμεινε για μια τετραετία. Με τα χρώματα της Ζενίτ αγωνίστηκε από το 2004 έως το 2008 και κατάφερε να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα. Το μοναδικό της καριέρας του μέχρι τώρα.

Μιας καριέρας γεμάτη σπουδαίες στιγμές, εμπειρίες στο υψηλότερο επίπεδο και θητείας 8 χρόνων σε έναν από τους σημαντικότερους συλλόγους του πλανήτη. Η Λίβερπουλ δεν του έδωσε τίτλους. Εξαίρεση αποτέλεσε ένα Λιγκ Καπ, τη σεζόν 2011-12. Οι «κόκκινοι» είχαν νικήσει τότε στον τελικό την Κάρντιφ κατακτώντας το 8ο τρόπαιο της ιστορίας τους.

Εκείνη τη σεζόν μάλιστα ήρθε για τον Σκρτελ μια από τις σημαντικότερες ατομικές διακρίσεις της καριέρας του, καθώς αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της χρονιάς για τη Λίβερπουλ.

Ο Σλοβάκος αναδείχθηκε επίσης τέσσερις φορές κορυφαίος ποδοσφαιριστής της πατρίδας του (2007, 2008, 2011, 2012).

Ο Σλοβάκος έχει αγωνιστεί και ως αρχηγός των κόκκινων, όταν σε ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης απουσίαζαν τόσο ο Τζέραρντ όσο και ο Χέντερσον το 2014.

Από το 2016 έως το 2018 έπαιξε στο πρωτάθλημα Τουρκίας με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε. Απολογισμός 50 συμμετοχές και 5 τέρματα στο πρωτάθλημα. 

Με εξαίρεση την πρώτη χρονιά του στην Αγία Πετρούπολη, σε όλες τις υπόλοιπες της καριέρας του σε Αγγλία και Τουρκία έκανε γεμάτες σεζόν. 
Τις λιγότερες συμμετοχές είχε την περίοδο 2007-08, όταν στην παρθενική του σεζόν στην Πρέμιερσιπ με τη Λίβερπουλ έπαιξε σε 14 ματς. Σε όλες τις υπόλοιπες αγωνιστικές σεζόν μέχρι και εφέτος είχε το λιγότερο 19 παιχνίδια.

Δείγμα σταθερότητας, επαγγελματισμού και ικανότητας που του επέτρεψε να έχει φανέλα βασικού σε όλες τις ομάδες που θήτευσε. Κυρίως όμως στη Λίβερπουλ όπου οι απαιτήσεις ήταν σαφώς μεγαλύτερες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.