Κέρδισε και… «καθαρίζει» (vid)

Ο Ολυμπιακός αποδίδοντας όμορφο ποδόσφαιρο κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησε με 3-2 της Βίλεμ στο Τίλμπουργκ και έδειξε πως βαδίζει στο σωστό δρόμο ενόψει της συνέχειας. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ είχε την ευκαιρία να βγάλει τα τελικά συμπεράσματα και πλέον αναμένεται όπως και ο ίδιος τόνισε μετά τον αγώνα να ανακοινώσει τις αποφάσεις του.

Ο Ολυμπιακός αποδίδοντας όμορφο ποδόσφαιρο κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησε με 3-2 της Βίλεμ στο Τίλμπουργκ και έδειξε πως βαδίζει στο σωστό δρόμο ενόψει της συνέχειας. Τα τέρματα των «ερυθρόλευκων» πέτυχαν οι Τζιμπούρ 4′, 64′ και Πάντελιτς 83′ ενώ για τους Ολλανδούς σκόραραν οι Βόσεμπελτ 23′ και Χάεμχουτς 37′.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ είχε την ευκαιρία να βγάλει τα τελικά συμπεράσματα και πλέον αναμένεται όπως και ο ίδιος τόνισε μετά τον αγώνα να ανακοινώσει τις αποφάσεις του για το ρόστερ της ομάδας

Ο Ολυμπιακός με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα του σε σχέση με το φιλικό κόντρα στη Νιούκαστλ αλλά και με νέο πρόσωπο τον Ιμπαγάσα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στην πρώτη του ουσιαστικά επίσκεψη στα καρέ της Βίλεμ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Ο Λυκογιάννης στο 4′ έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Τζιμπούρ πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Μέουλ.

Η παίκτες της Βίλεμ μετά το γρήγορο γκολ των «ερυθρόλευκων» ανέβασαν την απόδοση τους και προσπάθησαν να πιέσουν ώστε να φτάσουν στην ισοφάριση, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Οι Ολλανδοί τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 23′ στην πρώτη τους αξιόλογη επίσκεψη στα καρέ του Ολυμπιακού. Ο Φαν Ντερ Ράιτ έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Βόσεμπελτ κατέβασε τη μπάλα ανενόχλητος μέσα στην περιοχή και με όμορφο πλασέ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κάρολ.

Μετά την ισοφάριση οι παίκτες του Ματάις Μπράντερχορστ ανέβασαν στροφές, πίεσαν τους «ερυθρόλευκους» και κυρίως από τα άκρα προσπάθησαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην Ελληνική άμυνα. Η πίεση των Ολλανδών απέφερε καρπούς στο 37′ όταν ο Χάεμχουτς με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Χέσερ νίκησε τον Κάρολ και έκανε το 2-1, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ πέρασε στο παιχνίδι τους Σιόβα και Παπάζογλου αντί των Φέισα και Ιμπαγάσα κα γύρισε το σύστημα σε 4-4-2 με τους Πάντελιτς και Τζιμπούρ στην κορυφή της επίθεσης. Οι κινήσεις του Πορτογάλου τεχνικού έδωσαν περισσότερη ενέργεια και κινητικότητα στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με τον Φετφατζίδη στο 62′.

Δύο λεπτά μετά την ευκαιρία του νεαρού μέσου, οι Πειραιώτες έφτασαν τελικά στην ισοφάριση με τον Τζιμοπούρ. Ο Παπάζογλου έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Πάντελιτς έπιασε την κεφαλιά, ο Μέουλ έδιωξε αρχικά και ο επερχόμενος Τζιμπούρ από κοντινή απόσταση έκανε το 2-2.

Όσο περνούσαν ο Ολυμπιακός ανέβαζε την απόδοση του και έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη για να φτάσει και σε τρίτο τέρμα. Στο 76′ και ενώ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο του ματς, η Βίλεμ άγγιξε το τρίτο γκολ  με τον Χέσερ, το σουτ του οποίου έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Κάρολ. Στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα οι Πειραιώτες πίεσαν και έφτασαν και σε τρίτο γκολ στο 83′ χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πάντελιτς.

**Εορταστική ατμόσφαιρα επικρατεί στις τάξεις της Βίλεμ μετά την επιστροφή του συλλόγου στην πρώτη κατηγορία της Ολλανδίας. Μάλιστα πριν το φιλικό με τον Ολυμπιακό διοργανώθηκε αγώνας με την ομάδα του 1999, η οποία εκείνη την περίοδο είχε αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου στο Champions League.

Οι συνθέσεις:

Oλυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Ποτουρίδης (59΄Μανιάτης), Ντιελνά (59΄Χολέμπας), Μανωλάς, Καραγκούνης (42΄Πάντελιτς(89΄Σουμπίνιο)), Φέισα (46΄Σιόβας), Ιμπαγάσα (46΄Παπάζογλου), Λυκογιάννης, Τζιμπούρ (76΄Μήτρογλου), Βλαχοδήμος (59΄Ντιόγκο), Φετφατζίδης (76΄Αμπντούν)

Βίλεμ (Ματάις Μπράντερχορστ): Μέουλ, Μπούουρεν, Φαν Ντερ Ράιτ, Πικέ, Μόουλντερ, Σνάιντερς, Χάεμχουτς, Χέσερ, Μισιτζάν, Χάαστρουπ, Φόσεμπελτ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.